Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
W dniu 4.01.2025 o 08:12, Katystopej napisał(a):

Dzień Szakala na SkyShowtime, europejski serial, wczoraj zaczęliśmy ok 8 wieczór, chyba 5 czy 6 odcinków ciągiem, świetnie zrobiony, zero nudy, trzyma cały czas w napięciu, aż w pewnym momencie się orientujesz, że kibicujesz głównemu aktorowi żeby mu się udało a jego przecież MI6 ściga za zabijanie 8:E  

Nie wiem, czy taki był plan, czy wyszło przypadkiem, ale chyba każdy - w tym i ja - kibicuje Szakalowi. Agentka jest irytująca, a jej metody wiele od szakalowych nie odbiegają.

Edytowane przez Lypton
Opublikowano

A ja sobie ostatnio obejrzałem Gundama w CGI na Netflixie i muszę powiedzieć całkiem niezłe oczywiście woke as fuck ale to nie jest tak, że ktoś zdefekował na zeszyt i nazwał to scenariuszem aktualnie jak na netflixa powiedziałbym, że było postarane.

13 godzin temu, Oldman napisał(a):

w sumie to wyszedł całkiem spoko, miłe zaskoczenie da sie to oglądać i nie jest to kalka starych SZAKALI (ale są pewne nawiązania "dla fanów"), tylko ta murzynka z wielką dupą mnie wyjątkowo irytuje i wstawki z jej rodzinką są wyjątkowo niepotrzebne do niczego w tym serialu.

Warto? Bo płacę za SS a ostatnie co na nim oglądałem to 2 sezon halo i szukam jakichś powodów aby nie przerywać subskrypcji.

Opublikowano
11 minut temu, Art385 napisał(a):

A ja sobie ostatnio obejrzałem Gundama w CGI na Netflixie i muszę powiedzieć całkiem niezłe oczywiście woke as fuck ale to nie jest tak, że ktoś zdefekował na zeszyt i nazwał to scenariuszem aktualnie jak na netflixa powiedziałbym, że było postarane.

Warto? Bo płacę za SS a ostatnie co na nim oglądałem to 2 sezon halo i szukam jakichś powodów aby nie przerywać subskrypcji.

nawet jesli serial jest dla kogos swietny to ja nie placilbym za stacje dla jednego serialu który i tak za chwile juz obejrze wiec to jest moje zdanie na ten temat

Opublikowano
15 godzin temu, Winter napisał(a):

W końcu skończyłem Lostów. Serial moich lat szkolnych, ale jakoś nie byłem na niego wówczas chętny. 8+/10. Wyżej oceniam tylko House'a.

Dla mnie i dla moich 2 kumpli ze szkoły z którymi dalej mam kontakt to coś więcej niż serial :ExD to stan umysłu można powiedzieć, po tylu latach dalej przy flaszce często wspominamy i tworzymy teorie :pijaki:, ja obleciałem 3 razy całą serię, za pierwszym razem w TV z tygodniowymi przerwami na odcinki + przerwami między sezonami do tego doszedł szczeniacki wiek i prawie nic nie zrozumiałem jak się skończył :hihot: za drugim razem już po latach obleciałem po kolei w miesiąc całość, i po kolejnych kilku latach odświeżyłem 3 raz.

• Like 2
Opublikowano

Serial, na który się czekało i oglądało z wypiekami na twarzy. :P Wstawałem w środku nocy żeby jak najszybciej pobrać z torrentów :lol2: To były czasy... Szkoda tylko, że sukces ich przerósł i później robili sezony na siłę, bez pomysłu na zakończenie.

• Upvote 1
Opublikowano

Mogłem to napisać przy recenzji serialu, ale jakoś o tym nie pomyślałem. 

Najpierw trafiłem na muzykę z serialu i to mnie zachęciło do jego obejrzenia. Nawet trailera nie ogladałem tylko po około trzech tygodniach od trafienia na te nuty zdecydowałem się obejrzeć serial. Pomme znalazłem już kilka lat temu więc to też jakoś wpłynęło na decyzję.

Nuty sztos a jeszcze lepszą robotę robią w połączenia ze scenami w których się pojawiają.

• Upvote 1
Opublikowano
W dniu 12.01.2025 o 23:03, J4Z66 napisał(a):

Ja archiwum chciałem sobie odświeżyć niedawno, Ale kurna odrzucił mnie! Nie wiem jak to możliwe. Kiedyś to była moja topka. Nie poddam się. Jeszcze wrócę!

Jakoś przed covidem zacząłem oglądać. Dosyć szybko poszło do połowy, potem już lekkie zmęczenie materiału było. Te nowsze to już oglądałem na pałę byle skończyć. Dalej jest ok ale wiadomo, że teraz człowiek wyłapuje i więcej rzeczy ale też ciut więcej wymaga. Jak za nastolatka bym dał 8 może 9, bo klimaty UFO lubię to teraz to max 7 za całokształt.

Opublikowano (edytowane)

a jak tam Załoga rozbitków po finale ?

bo ponoć naprawdę fajna, miałem duże obawy po wszystkich Akolitach i innych gównach, a chyba niesłusznie

Edytowane przez miro
Opublikowano

No w sumie ciągle się coś działo. Efekty najlepsze jakie do tej pory były w serialu telewizyjnym.

Ale niektóre rozwiązania fabularne trochę słabe.

Widać że to miał być film na te 2.40h i niektóre wątki to straszne zapychacze i dodane na siłę.

• Upvote 1
Opublikowano
W dniu 12.01.2025 o 06:41, Henryk Nowak napisał(a):

Właśnie oglądam trzeci sezon twin peaks, zaczynam trzeci odcinek. Póki co to jest najgorszy serial jaki w życiu widziałem. Już drugi nie był najlepszy, za to pierwszy bardzo mi się podobał. Mam nadzieję, że Lynch już nigdy niczego nie nakręci. Może i zaginiona autostrada nie miała sensu, za to trzeci sezon twin peaks nie ma fabuły.

https://www.google.com/amp/s/amp.cnn.com/cnn/2025/01/16/entertainment/david-lynch-death

No i nie nakręci :E

• Confused 1
Opublikowano

Why women kill - na razie ok. 20 min., ale zapowiada się dobrze, bardzo dobrze. Przez pierwsze naście nie wiedziałem, co myśleć, ale jak koło dwudziestej zaczeła się "akcja", mówię wow. Chwilę później wchodzą oczy Alexandry Daddario <3 - kolejny raz wow. Nie wiedziałem, że tu gra. 

8 godzin temu, Henryk Nowak napisał(a):

A z czego tu się cieszyć? 

Opublikowano
8 godzin temu, J4Z66 napisał(a):

Why women kill - na razie ok. 20 min., ale zapowiada się dobrze, bardzo dobrze. Przez pierwsze naście nie wiedziałem, co myśleć, ale jak koło dwudziestej zaczeła się "akcja", mówię wow. Chwilę później wchodzą oczy Alexandry Daddario <3 - kolejny raz wow. Nie wiedziałem, że tu gra. 

A z czego tu się cieszyć? 

A czy ja się cieszę? Wkleiłem info, że zmarł znany reżyser. Może i nie lubiłem jego twórczości (chociaż dzikość serca czy prosta historia były dobre) ale miał wpływ na kinematografię. 

Opublikowano
7 godzin temu, Henryk Nowak napisał(a):

prosta historia

Jak już padł ten tytuł mimo że to dział seriali polecam ten film jeżeli ktoś nie widział, bardzo przyjemnie się to oglądało, może czytając opis d*py nie urywa :E jak dziadek wyrusza na kosiarce w długą trasę xD ale opowieść i przekaz robią robotę.

• Upvote 1
Opublikowano
12 godzin temu, J4Z66 napisał(a):

A ta emotka to co oznacza? Wygląda jak ciesząca się, szczerbata morda.

To stary nawyk z pclaba. 

A żeby nie robić offtopu i korzystawszy z tego, że jestem w temacie o serialach pozwolę sobie polecić "Stary człowiek". Ponad 70 letni Jeff Bridges jako emerytowany agent ucieka przed służbami przed którymi wcześniej bardzo długo się ukrywał. W tle specyficzne dialogi, dużo dłużyzn, układy, trochę lania się po twarzach i bardzo dobry John Lithgow. Przede wszystkim klimat jest bardzo dobry i ciężki. Nie dla ludzi, którzy nie lubią przegadanych seriali. 

Opublikowano (edytowane)

Potrzebował dojścia do tej sali koncertowej i nowego lokum bez formalności, to zbałamucił chłopa. Ten sam wątek był też w książce. A książka ma już ponad 50 lat, wtedy dopiero to musiało szokować - zimny profesjonalista, który podejmie wszelkie możliwe działania, by wykonać zadanie. 

Edytowane przez Lypton
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Byłeś kiedykolwiek w kinie/operze/teatrze? W obsłudze takich miejsc pracuje sporo facetów. Chłop nie był sprzątaczem, tylko tzw. technicznym. Obsługa od wszystkiego. 

Ten wątek, tak jak w książce, miał pokazać do czego główny bohater jest zdolny, byle wykonać cel.

Ty oglądasz te seriale czy tylko w telewizor patrzysz? 

Edytowane przez Lypton
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

A Darth Vader jest ojcem Luke'a Skywalkera. To jest trzecia adaptacja książki sprzed 54 lat, motyw ten pojawiał się w każdej plus w oryginale. 

Edytowane przez Lypton
  • Confused 1