Skocz do zawartości

Demografia Polski - System Emerytalny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja tam nie cierpię psiarzy bez względu na to, czy są dzieciaci, czy nie, tych z dziećmi nie cierpię nawet bardziej, bo to okropne trzymać w domu kundla i małe dziecko. Także hejt na psiecka popieram w całej rozciągłości. 

Opublikowano
34 minuty temu, Zas napisał(a):

Ja tam nie cierpię psiarzy bez względu na to, czy są dzieciaci, czy nie, tych z dziećmi nie cierpię nawet bardziej, bo to okropne trzymać w domu kundla i małe dziecko. Także hejt na psiecka popieram w całej rozciągłości. 

Hmm? Dla dziecka dobrze mieć zwierzaka od małego.

Opublikowano (edytowane)

W tym kontekście co najwyżej tyle, że twierdzenie iż ludzie posiadający koty i psy mają częściej dzieci jest nie do obronienia.

Jakby to doprecyzował, że częściej od bezpłodnych :E to można by się zgodzić.

Edytowane przez Klakier1984
Opublikowano (edytowane)

Ekhm, ale ogólnie zwierzęta też się trochę zachowują jak dzieci, więc nawet na twój "chłopski rozum" wychodzi, że ktoś ze zwierzęciem domowym z większym % będzie też rodzicem.

Ogólnie nawet jak pamiętam lata szkolne, to w sumie mało kto nie miał zwierząt w domu.

Zresztą w ogóle wiązanie zwierząt domowym z dzietnością... no to trzeba mieć naprawdę niskie IQ albo za dużo Iksa używać.

Głównym problemem w demografii jest brak partnera.

Edytowane przez Kamiyanx
Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, Kamiyanx napisał(a):

Zresztą w ogóle wiązanie zwierząt domowym z dzietnością... no to trzeba mieć naprawdę niskie IQ albo za dużo Iksa używać.

To teraz zgadnij kto to napisał ?? :hihot:  

Cytat

Nie żeby coś, ale ludzie mający koty/psy częściej mają dzieci

Piłeś- nie pisz.

34 minuty temu, Kamiyanx napisał(a):

Ekhm, ale ogólnie zwierzęta też się trochę zachowują jak dzieci, więc nawet na twój "chłopski rozum" wychodzi, że ktoś ze zwierzęciem domowym z większym % będzie też rodzicem.

To już Ci Twój chłopski rozum podpowiada i jak najbardziej ma do tego prawo. Teraz czekam na jakiś inteligentny wywód ta temat błędu poznawczego.

37 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

Ogólnie nawet jak pamiętam lata szkolne, to w sumie mało kto nie miał zwierząt w domu.

Aaa to przepraszam - z tym nie ma co dyskutować. Przekonałeś mnie. Niedługo jakaś partia odpali nowy program- "pies plus" :)

Opublikowano (edytowane)

Nie dyskutujemy, tylko ty pierdzielisz głupoty, bo coś tam ci się wydaje, mimo że badania/statystyka sugerują odwrotnie.

Swoją drogą, zabawne, że argumentację opierasz na chłopskim rozumie, a jak sam daję ci przykład anegdotyczny, to już ci się nie podoba.

:hmm:

Edytowane przez Kamiyanx
Opublikowano (edytowane)

Aaaa czyli twój chłopski rozum to nagle przykład anegdotyczny. Dobry z ciebie analityki nie powiem :). Ponadto w dalszym ciągu nie przedstawiłeś nawet pół badania na potwierdzenie swoich fantazji. 

Na koniec w dalszym ciągu nie jesteś się w stanie odnieść do swoich przeciwstawnych wypocin. Więc przypomnę ci ponownie.

Cytat

Zresztą w ogóle wiązanie zwierząt domowym z dzietnością... no to trzeba mieć naprawdę niskie IQ

Cytat

Nie żeby coś, ale ludzie mający koty/psy częściej mają dzieci

Teraz możesz się wygłupiać dalej.

Opublikowano

Wydaje mi się, że masz duże problemy z czytaniem tekstu ze zrozumieniem, więc szkoda mojego czasu.

Wskażę tylko, że komentowałem określony post. No i polecam przejść korektę płci w twoim przypadku, bo dla kobiet emocje to fakty.

Opublikowano (edytowane)

Niczego więcej się nie spodziewałem po tobie tylko uszy po sobie.

Skomentowałeś określony post hasłem w stylu chłopskiego rozumu, który tak często wyśmiewasz nie popierając tego żadnym konkretem. Tylko tyle i aż tyle.

Opublikowano
W dniu 18.02.2026 o 11:07, lokiju napisał(a):

Moja babcia jest bardzo chora i ostatnio trafila do szpitala. Będąc już w szpitalu odmawiała jakiegokolwiek ruchu przez co dodatkowo doszło do zapalenia płuc

sprawdzcie czy jej nie zarazili bakterią ropy błekitnej

Zycie pokazuje ze do polskiego szpitala sie nie chodzi

Opublikowano (edytowane)

to nie ma zwiazku z przeludnieniem ze beda miec gigantyczna ilosc dzieci zamiast kosmicznej ilosci

wszelkie projekcje 2050-2100 to jest gigantyczna ofensywa czarnego ladu

nawet USA utrzymaja sie na plusie (co prawda wymienia biala populacje ale to inny temat),

z przeludnieniem walczy dopiero Europa, ktora zmniejszy populacje

offtop: ciekawe co zrobia chiny, teoretycznie mocno zmniejsza populacje ale sa w stanie mocno sterowac populacja jesli bedzie potrzeba na narodowego chinczyka+

Edytowane przez kubikolos
Opublikowano

W teorii jak tak dalej będzie w Afryce, to albo na poważnie zamkniemy granice, albo arrivederci Roma... tzn. Europa. 

Aj-Aj twierdzi, że demografia w Afryce nie hamuje.

Ale ja tam mimo wszystko obstawiam bardziej optymistyczny scenariusz, że na Czarnym Lądzie wytłuką się między sobą. ;) 

W ogóle to jest fascynujące w jakich warunkach chce i jest w stanie żyć odpowiednio niewykształcony człowiek. Nigeria 200 mln, Bangladesz 160 mln, Etiopia 115 mln, Kongo 110 mln, Tanzania, RPA, Kenia - 60 mln...