Jaycob 2 362 Opublikowano 19 Marca Opublikowano 19 Marca (edytowane) 5 minut temu, ODIN85 napisał(a): Bo to jest pod Dualsensa 8bitdo ultimate 2 działa bez zarzutu. CCU na poziomie 55 tys. przebili wynik pierwszej części dwukrotnie. Mimo to uważam, że strzelili sobie w kolano tą premierą, a zwłaszcza ceną... Edytowane 19 Marca przez Jaycob
zozolek 356 Opublikowano 19 Marca Opublikowano 19 Marca Przez drobna chwile myślałem nad desert, ale poczekam jak beda go rozdawać do chipsów.. Tutaj widzę dobry gemplejj, rewelacyjną muzyke i fabułę gdzie grając można wcinać popcorn podczas cutscenek... imo no 330 zł nie tania impreza.
Reddzik 3 351 Opublikowano 19 Marca Opublikowano 19 Marca Ja mam dualsense i 8bitdo ulti 2 Wukong edition i normalnie powinny działać, gram na tych padach w sporo gier, np w Cronosa gram na dualsense, fajnie podświetla pada na kolor naszego zdrowia. Nie muszę patrzeć na UI by wiedzieć jaki mam pasek zdrowia. Co do DS2 jest też genialnie odwzorowane na dualsense.
ODIN85 4 255 Opublikowano 19 Marca Opublikowano 19 Marca Po kup Ps5 Pro i masz 28 dni na granie Płyty tańsze są. 4 minuty temu, zozolek napisał(a): Przez drobna chwile myślałem nad desert, ale poczekam jak beda go rozdawać do chipsów.. Tutaj widzę dobry gemplejj, rewelacyjną muzyke i fabułę gdzie grając można wcinać popcorn podczas cutscenek... imo no 330 zł nie tania impreza. .
aureumchaos 647 Opublikowano 19 Marca Opublikowano 19 Marca (edytowane) Używam tego kontrolera od lat, nie umiem na innym bo ten zamiast prawego drążka ma touchpad. To jest 1 gra w której on nie działa.... HDR widzę też skopali... Ehh... edit... nie tylko ja mam problem juz znalazlem inna osobe w steam discussion wiec to nie tylko ja... nixxes cos zje... Edytowane 19 Marca przez aureumchaos
Jaycob 2 362 Opublikowano 19 Marca Opublikowano 19 Marca Pytanko: czy warto czyścić te obozy bandytów? Dotarłem do pierwszego głównego punktu, ale kompletnie je zignorowałem i przedarłem się przez most, stawiając drabinkę.:D
DżonyBi 2 151 Opublikowano 19 Marca Opublikowano 19 Marca (edytowane) Edytowane 19 Marca przez DżonyBi
Reddzik 3 351 Opublikowano 19 Marca Opublikowano 19 Marca 19 minut temu, Jaycob napisał(a): Pytanko: czy warto czyścić te obozy bandytów? Dotarłem do pierwszego głównego punktu, ale kompletnie je zignorowałem i przedarłem się przez most, stawiając drabinkę.:D Zależy, jak pamiętam gra nas informuje o tym, że wyczyszczony daje nam luz na jakiś czas, znikną. Jest też opcja że mogą być trudniejsi ale tego już nie kojarzę, może chodziło, że nie wszyscy padli i zrobił się tak jakby alarm. Ogólnie nie musisz tego robić. 1
aureumchaos 647 Opublikowano 19 Marca Opublikowano 19 Marca 53 minuty temu, Phoenix. napisał(a): Pogralem chwile przestawiajac SC na WASD i rzeczywiscie z DLSS z wl HDR na niebie nie widac slonca i wszystko jest wyblakle, z wl PICO jest obraz zyleta... Tak czy owak bez kontrolera nie da sie grac w top u mnie wiec na razie czeka moze na jakiegos pacza, nie wiem. Ale totalny zawod jak dla mnie. Nie dzialajacy kontorler to ostatnia rzecz jakiej bym sie spodziewal.
aureumchaos 647 Opublikowano 19 Marca Opublikowano 19 Marca Tak tylko jednego SC. Klawe ma za daleko. Nie mam więcej bo jak kiedyś próbowałem to zabija mnie prawy drążek. SC nie ma drążka tylko touchpad. Teraz, Jaycob napisał(a): Na kablu też nie działa? Też nie działa. Dziwne bo jeśli załaduje profil WASD czyli symuluje klawisze to te działają. Czyli sam overlay steam input działa. Gram w ten sposób w gry które w ogóle nie korzystają z pada. Ale tu w DS2 jest aa dużo klawiszy z klawy i nie mam tyle przycisków
Jaycob 2 362 Opublikowano 19 Marca Opublikowano 19 Marca Pobaw się ustawieniami, które caleb59@ wrzucił. > Enable Steam Input. 1
aureumchaos 647 Opublikowano 19 Marca Opublikowano 19 Marca Jprd udało się, musiałem odinstalować extended Xbox inputs i wył obsługę Xbox 360 i zadziałało... 2h żeby uruchomić grę... Teraz jeszcze pacz na hdr z dlss bo inaczej zostaje pico.... Edit. Juz jest mod RenoHDR naprawiający iluminacje z dlss, zapodałem i działa, słońce widać obraz żyleta. Bez FG z dlssq I wszystkim na Maxa, z RT mam 70 do 80 fps. Używacie w takim wypadku FG? Czy obraz będzie gorszy z FG bo będą artefakty? 2 1
Jaycob 2 362 Opublikowano 19 Marca Opublikowano 19 Marca Jakie ustawienia HDR? Pierwsza drabina postawiona, dawać lajki! 3
Phoenix. 6 095 Opublikowano 20 Marca Opublikowano 20 Marca https://x.com/bmking23/status/2034731966088847682?s=46&t=B5CpTGNctT6It-cxP7EJbw https://x.com/hdrgameanalysis/status/2034743400834965518?s=46&t=B5CpTGNctT6It-cxP7EJbw 1
aureumchaos 647 Opublikowano 20 Marca Opublikowano 20 Marca Pogralem 3 h wczoraj i genialnie jest wrocic do tego swiata. Zauwazylem przycinki w animacjach renderowanych na silniku. Pogrzebalem na steam i napisali ze to od FG bo cutscenki maja miec 60 a FG podbija co konczy sie stutterem i rzeczywisice jak wylaczylem FG to juz cutscenki nie hacza no ale jest mniej FPS hmmm mam nadzieje ze to naparawia albo wyjdzie mod na odblokowanie cutscenek z 60fps Swiat jest piekny jak i w DS1 i az chce sie lazic wszedzie Jedyne czego mi w tej chwili brakuje to nie ma playera w pokoju jak bylo to w 1 czesci i nie mozna odsluchiwac i puszczac sobie muzyki z utwor ktore sie odblokowywaly podczas podrozy. Chyba ze pozniej to jest? 2 1
Jaycob 2 362 Opublikowano 20 Marca Opublikowano 20 Marca Właśnie ubiłem pierwszego bossa i szczerze mówiąc, atm ten poziom Brutalny wcale nie jest taki straszny. Zaliczyłem tylko jeden zgon, bo dałem się zjeść (lol), ale i tak wpadła ranga S. Na razie gram na SDR, bo nie wiem, jak ogarnąć ten HDR, więc czekam na jakiegoś fixa.
ODIN85 4 255 Opublikowano 20 Marca Opublikowano 20 Marca Do ostatnich 5h tam nie ma nikogo i niczego wymagającego.
azgan 1 373 Opublikowano 20 Marca Autor Opublikowano 20 Marca 6 minut temu, Jaycob napisał(a): Na razie gram na SDR, bo nie wiem, jak ogarnąć ten HDR, więc czekam na jakiegoś fixa. A co jest nie tak z HDR?
Jaycob 2 362 Opublikowano 20 Marca Opublikowano 20 Marca Za mało kontrastu, obraz jakiś taki "wyprany".
leven 873 Opublikowano 20 Marca Opublikowano 20 Marca Heh, czytam w tym temacie więcej pozytywów, niż w Desercie
ODIN85 4 255 Opublikowano 20 Marca Opublikowano 20 Marca Bo beznadziejny fragment jest na sam koniec dopiero Te 3minuty to jedyna rysa w tej grze
Rekomendowane odpowiedzi