Skocz do zawartości

Clair Obscur: Expedition 33

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 godzin temu, Slayer napisał(a):

Wait, what? Bezwartościowy śmieć tylko dlatego, że jest inny launcher?

Nie - launcher byłby do przeżycia. Ale w gamepassie dostajesz gierki w wersji pod windows store które po pierwsze utrudniają modyfikacje a po drugie sklep jest kompletnie zlewany przez develeporów i często masz w nim wersję która została spatchowana dawno temu na steamie.

• Upvote 1
Opublikowano
22 godziny temu, Gordek napisał(a):

Próbowałem w ten sposób i u mnie nie działa. Dodatkowo przy Chromatycznym Trubadurze próbowałem wyłączyć muzykę i „usłyszeć” ten magiczny dźwięk i pomimo, że go wiele razy słyszałem, to i tak unik miałem nieudany. Do czasu jak przeniosłem się ze słuchawek z BT na te na kablu. I tym razem gościa pokonałem, choć nadal nie miałem 100% unikniętych ciosów. Jednak opóźnienie BT przeszkadza. 😮:o

21 godzin temu, ODIN85 napisał(a):

U mnie też to nie działało:(

U mnie działa, w sumie to już w ogóle nie robie uniku tylko samo parowanie i kontry przez to, 100% skuteczności :D Ale to coś u mnie chyba nie tak. Gracie na padzie czy k+m? Ja na klawiaturze, może to tego kwestia, sam nie wiem.

Opublikowano

Dziwna sprawa, zrobiłem właśnie test. Jak gram bezprzewodowo (przez odbiornik na USB), to mogę robić te uniki i parowania naciskając odpowiedni przycisk cały czas. Jak podłączyłem kablowo to nie działa :E 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

O czym się mało wspomina, a o czym warto wspomnieć - humor. Z reguły niewymuszony, subtelny, naprawdę fajnie sprzedany. Choćby pierwsze spotkanie z miłośnikiem nóg czy jakieś drobne docinki w obozowych rozmowach lub zapiskach z innych ekspedycji. Równocześnie nie ma tego przesadnie dużo, tak w sam raz.

Jestem po starym Lumiere, z misją pokonania dwóch kozaczków. Podziwiam ile czasu tutaj niektórzy mają, bo niby gram obecnie tylko w to, a i tak mam wrażenie, że idzie bardzo wolno. A praktycznie nic nie grinduję, żaden boss mnie nie zatrzymał nawet przez chwilę. 33 lvl.

Edytowane przez Vulc
  • Like 1
Opublikowano

Heh znowu zasiedziałem się przy tym w nocy. :E "Maskarada" pokonany i spotkałem tego wroga co jest wrażliwy tylko na kątry, ale nie było tak źle. Przy żmudnych wrogach zmieniam poziom na normalny i idzie to szybciej, bo pewnie jedno przełamanie nie wystarczyłoby? :E

Fajny był również wróg, który nakładał na siebie kolejne wzmocnienia, aż zadawało się malutkie obrażenia. Trochę śmieszne że Axon poszedł za pierwszym razem na ekspercie, a opcjonalni pchają mnie do zmiany poziomu.

Dzienniki są dużym plusem w tej grze i wypatruję każdego, a czasem otoczenie dodaje grozy wpisowi... Niestety daleko im do zmyślnego projektu lokacji From Software, ale przynajmniej chce się na to patrzeć.

Opublikowano
8 godzin temu, musichunter1x napisał(a):

Przy żmudnych wrogach zmieniam poziom na normalny i idzie to szybciej, bo pewnie jedno przełamanie nie wystarczyłoby?

Celujesz w przełamania?
Ja szczerze mówiąc rzadko do nich w ogóle dochodzę. Mam wrażenie, że ta mechanika czasami jest dziwnie zrobiona. Przykład: wrzucam na wroga ogień, kończę turę i go przełamuję. Zaczyna się nowa runda - wróg dostaje dmg od ognia, po czym gra informuje, że ogłuszenie się skończyło… i gość normalnie atakuje. To po co było to całe przełamanie? Albo ja nie rozumiem czegoś. 

Moim zdaniem sens to ma głównie w kilku przypadkach:

• Bourgeony, te, co pożerają postać - po przełamaniu wypluwają
  • Mimy, wiadomo - bez przełamania są praktycznie nietykalne,
  • Jeszcze jeden opcjonalny boss, gdzie to naprawdę robi różnicę.
Opublikowano
13 minut temu, Jaycob napisał(a):

Celujesz w przełamania?

...wrzucam na wroga ogień, kończę turę i go przełamuję. Zaczyna się nowa runda - wróg dostaje dmg od ognia, po czym gra informuje, że ogłuszenie się skończyło… 

Na niektórych wrogów jest to konieczne, gdy nie idzie się w maksymalne obrażenia, nadal mam blokadę na 9999dmg. ;)

Jeśli przełamany / ogłuszony wróg doznał obrażeń i zmieniła się tura, to wtedy jest znowu aktywny, bo działa tylko przez 1 turę, chyba że dany wróg inaczej na to reaguje.

Opublikowano
18 godzin temu, Pavel87 napisał(a):

U mnie działa, w sumie to już w ogóle nie robie uniku tylko samo parowanie i kontry przez to, 100% skuteczności :D Ale to coś u mnie chyba nie tak. Gracie na padzie czy k+m? Ja na klawiaturze, może to tego kwestia, sam nie wiem.

Też na k+m i mam je bezprzewodowe. Może rzeczywiście jakbym parowanie spamował zamiast uników, to by działało.

A tak z innej beczki, to wytłumaczy mi ktoś jak działa skalowanie broni ze statystykami? Niby rozumiem, ale porównuję sobie broń powiedzmy z C na Obronie, której mam 5 i D na Zwinności, której mam 0 z inną bronią, która skaluje się z C z Witalnością, której mam 10 i D ze Szczęściem, którego mam 30. Obydwie bronie mają ten sam poziom, ale moc ataku pierwszej jest wyższa, pomimo że lepiej mi się skaluje z drugą. 

Opublikowano
38 minut temu, musichunter1x napisał(a):

@GordekSkalowanie to nie wszystko, jeszcze są podstawowe obrażenia broni, które grają tam największą rolę przez długi czas. I tak rzadko opłaca się ładować punkty w co innego niż zręczność i szczęście.

Nie lepiej w Siłę? podobno od tego głównie zależy DMG broni. Wiem, że szczęście daje większą szansę na crita, a zręczność pierwszeństwo w wykonywaniu akcji, ale czy rzeczywiście jest duża różnica?

Opublikowano

ja się chwilowo zablokowałem na dueliście w  2 akcie.

Więc wróciłem do wcześniejszych obszarów przeszukiwać różne zakamarki w poszukiwaniu przegapionych lumin itp.

Trochę szkoda, że fast travel działa tylko w ramach flag w tej samej lokacji

Opublikowano

Weapon and skill fixes and tuning:

Fixed Lithelim attribute scaling not working at high level. Reduced initial Vitality scaling from A to C (will still end at S at max level). Added Luck scaling starting at D.

Fixed Blizzon attribute scaling not working at high level. Reduced initial Luck scaling from B to C (will still end at S at max level). Added Defense scaling starting at D.

Fixed Medalum third Lumina doubling all damage in Virtuose Stance instead of doubling only Burn damage.

Stendhal: Reduced damage by 40%.

https://steamcommunity.com/games/1903340/announcements/detail/499446847117461385?snr=2___