Skocz do zawartości

Clair Obscur: Expedition 33

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Dobre że praktycznie każdą postacią da się wymiatać, przy odpowiednich luminach doszlifowaniu detali to można każdą postacią pokonać Simona na solo :E 

Ostatnio jak zacząłem grzebać w Monoco (bo myślałem że najsłabszy) to się okazało że spokojnie ma potencjał na równie mocne bicie co Maelle Stendhallem.

Co bym chciał w dodatku albo kontynuacji jeszcze większej zlożoności, dajcie jak w FF różne formy osłony reflect /shell aby działaly na tej samej zasadzie dodało by to głębi w walce na magie.

Przede wszystkim więcej negatywnych statusów, tego było trochę za malo.

Edytowane przez Frog67
Opublikowano

Pokonałeś Simona?

Problem z Monoco polega na tym, że zanim stanie się naprawdę użyteczny, trzeba najpierw nazbierać sporo "stóp”.  Ale fakt, to zdecydowanie najbardziej uniwersalna postać.

Masz rację co do balansu w statusach. Mam też wrażenie, że jakieś 99% przeciwników ma słabość od ognia.

:E 

Opublikowano

Oczywiście ze Simon pokonany, chociaż sprytne ze strony Sandfall do czego się posunęli w dalszym etapie walki, w sumie to widać że wzorowali się na choćby FF VII i walce z Ruby Weapon gdzie ten jak wiadomo wyrzuca innych członków drużyny z walki i zostajemy na solo.

Nawet jakby  dali czar śmierci na takiej samej zasadzie jak w FF to wprowadzilo by nieco więcej kombinowania bo jakby SImon rzucał LV.3 / LV.4 Death no to wtedy kiszka jakbyśmy podeszli na 99 poziomie :E  

Bardzo się ucieszyłem z inspiracji Nierem czy tylko mi Gestale skojarzyły się z mieszkańcami Facade, również schowani za maskami, rownież dziwny język, chociaż Gestrale nie mieli tysięcy zasad.

No i pewien wyboór na finiszu historii to kopia 1:1 z Nier Automaty, ale już widziałem wywiady z Brochem gdzie chłop się z tym wcale nie kryje, ba! jest dumny ze mógł się inspirowac swoimi ulubionymi grami.

• Like 1
Opublikowano
15 minut temu, Jaycob napisał(a):

Pokonałeś Simona?

Problem z Monoco polega na tym, że zanim stanie się naprawdę użyteczny, trzeba najpierw nazbierać sporo "stóp”.  Ale fakt, to zdecydowanie najbardziej uniwersalna postać.

Masz rację co do balansu w statusach. Mam też wrażenie, że jakieś 99% przeciwników ma słabość od ognia.

:E 

Ja go kompletnie olałem. Jak przejdę główny tryb fabularny to sobie go wrzucę do drużyny i pofarmię to co zostało do platynki.

Opublikowano

Uff. Skończyłem. Wypędźcie proszę spod biurka niewidzialnego ninja krojącego cebulę... Co za gra, co za emocje. No cudeńko. Cieszę że mogłem doświadczyć czegoś tak dobrego. Dobranoc.

• Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

img_2_1747948339835(1).thumb.jpg.ed209c4e3b3f34bd6803f169da24de37.jpg

U mnie został już tylko Simon, wczoraj skończyłem endless rower. W sumie można było się pokusić o więcej pięter, finałowa walka jest klimatyczna, ale niespecjalnie wymagająca.

Edytowane przez Vulc
  • Haha 4
Opublikowano (edytowane)

Gra dzisiaj skończona.

Granie na najtrudniejszym poziomie. 

Na końcu już miałem tak rozwinięte postacie, że w pierwszej turze Verso i Luna już nabijały gradient więc Maelle startując miała na jeden strzał Gommage zarówno Simona jak i Clea.

Edytowane przez Kabor
Opublikowano

Dziś wróciłem tylko na chwilę do tytułu, aby polatać sobie po mapie i sprawdzić kartę przed zamontowaniem jej rodzinie...
Te lokacje w hubie są piękne, tylko zasięg rysowania mogliby zwiększyć, ale wtedy zabiłoby to karty 8gb...
Ktoś używał takiego moda jeśli jest?

Opublikowano

@GordonLameman

Nie wiem dla mnie to gra roku , ale osobiście ludzie Persony i inne JRPGi więc ciężko powiedzieć czy akurat tobie podejdzie.

W weekend mocno pocisnąłem i zrobiłem końcówkę drugiego aktu - aż mi przysłowiowa kopara opadła jak zobaczyłem story po pokonaniu malarki :E  teraz już (chyba) prawie koniec bo jest pod samym bossem w 3 akcie, a potem już zostanie głównie czyszczenie podobocznych i może się pokuszę o platynkę.

• Upvote 2
Opublikowano
37 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Brać?

Skonczylem Indiego, nie lubię jrpg, ostatnia turowka to był Baldurs Gate 3 a wcześniej jakiś Etherlords 2 chyba :E 

Ja też nie lubię jRPG, a ta gierka mi się bardzo podobała. Jest za tania i za dobra, żeby jej nie brać. ;)

• Upvote 1
Opublikowano
51 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Brać?

Skonczylem Indiego, nie lubię jrpg, ostatnia turowka to był Baldurs Gate 3 a wcześniej jakiś Etherlords 2 chyba :E 

Zdecydowanie brać. Początek średni, potem się rozkręca. Ogólnie taka prosta, śliczna, słodka gierka na krótkie kilkadziesiąt godzin.

• Upvote 1