Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Przypominam o paczu na premierę 48GB, wtedy będziemy sprawdzać technikalia.

W sprawie obecnych opinii na podstawie wersji przedpremierowej tyle mam do powiedzenia w tej sprawie...

Edytowane przez caleb59
  • Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
5 minut temu, caleb59 napisał(a):

Pozostaje jedna kwestia bo są dwie strony tej monety - jedni piszą, że patch 48GB tylko na PS5, inni że na wszystkie platformy. :E 

Obstawiam że był w preloadzie.

Opublikowano
8 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Świetna recka jak praktycznie ich nie oglądam tak tutaj miło było posłuchać. Ilość tego wszystkiego jest naprawdę porażająca i czekałem na takiego kolosa od lat!
Byle do 23:00 i ogień!  

Opublikowano

Steam ładnie przekłamuje prędkość pobierania:

obraz.thumb.png.94b2bac8cd28c758b049f512118b2ea0.png

Godzinę temu, userKAMIL napisał(a):

Świetna recka jak praktycznie ich nie oglądam tak tutaj miło było posłuchać. Ilość tego wszystkiego jest naprawdę porażająca i czekałem na takiego kolosa od lat!
Byle do 23:00 i ogień!  

Również czekałem i wiem jedno, zero poradników, zero filmików jaki build i w co iść żeby być optymalnym. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Naprawde dziwne reaguje gra na zmiany detali i ma pewne dzikie powiazania jak część detali powiążana z rozdzielczością co skutkuje tym że upscalery rozwalają gre czy RT ktorego wyłączenie pogarsza wydajność :E  no coś tutaj jest mocno nie tak.

Wyczuwam niezły bałagan i kończenie na kolanie.

Edytowane przez Frog67
Opublikowano
2 godziny temu, caleb59 napisał(a):

Przypominam o paczu na premierę 48GB, wtedy będziemy sprawdzać technikalia.

W sprawie obecnych opinii na podstawie wersji przedpremierowej tyle mam do powiedzenia w tej sprawie...

No ale to producent zdecydował o wysłaniu takiej wersji do recenzji i tylko na jej podstawie można na razie grę oceniać.

Ewentualny patch premierowy powinien być na dopieszczenie jakiś pierdół, poprawę działania na nietypowych konfiguracjach, itp.

48GB potencjalnie mocno ingerujące w zrecenzowaną już grę to jednak trochę patologia.

Opublikowano (edytowane)
44 minuty temu, Frog67 napisał(a):

Naprawde dziwne reaguje gra na zmiany detali i ma pewne dzikie powiazania jak część detali powiążana z rozdzielczością co skutkuje tym że upscalery rozwalają gre czy RT ktorego wyłączenie pogarsza wydajność :E  no coś tutaj jest mocno nie tak.

Wyczuwam niezły bałagan i kończenie na kolanie.

Pewnie rt jest z fg domyślnie.

28 minut temu, Paw79 napisał(a):

No ale to producent zdecydował o wysłaniu takiej wersji do recenzji i tylko na jej podstawie można na razie grę oceniać.

Ewentualny patch premierowy powinien być na dopieszczenie jakiś pierdół, poprawę działania na nietypowych konfiguracjach, itp.

48GB potencjalnie mocno ingerujące w zrecenzowaną już grę to jednak trochę patologia.

Recenzenci dostali też kilka patchy.

Edytowane przez ODIN85
Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, Paw79 napisał(a):

Osobiście nie znam tego silnika - oby nie było jak w przypadku Stalkera 2 i aktualizacji po 100GB ale tam była to wina po części UE 5. Równie dobrze teraz te 48GB może być pełne wartościowych poprawek lub jak piszesz będą to jakieś małe pizdryki, a rozmiar duży bo silnik być może wymaga ingerencji w wielu plikach - to byłby najgorszy scenariusz, no zobaczymy z czasem jak to będzie.

Edytowane przez caleb59
Opublikowano
9 minut temu, caleb59 napisał(a):

rozmiar duży bo silnik być może wymaga ingerencji w wielu plikach - to byłby najgorszy scenariusz, no zobaczymy z czasem jak to będzie.

Najlepsze byly aktualizacje do Horizona czasem po kilka MB a czasem nawet kilobajty to ja rozumiem :E 

Opublikowano
58 minut temu, caleb59 napisał(a):

Osobiście nie znam tego silnika - oby nie było jak w przypadku Stalkera 2 i aktualizacji po 100GB ale tam była to wina po części UE 5. Równie dobrze teraz te 48GB może być pełne wartościowych poprawek lub jak piszesz będą to jakieś małe pizdryki, a rozmiar duży bo silnik być może wymaga ingerencji w wielu plikach - to byłby najgorszy scenariusz, no zobaczymy z czasem jak to będzie.

Zrobiliby to na silniku 1.9 TDI z Passata B5 to by gra chodziła jak igła bez żadnych poprawek i upscallerow  :E

• Haha 1