Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, PaVLo napisał(a):

Czy maksymalna wielkość plecaka to 240 miejsc? Pytam, bo mam kilka zadań (a odkryte 1/4 mapy), gdzie dostaję dodatkowe miejsca, ale gra informuje, że to max. Bez sensu teraz robić te poboczne, dla zerowego zysku :heu:

Jest mod który zwiększa inventory do 700 slotow. 

https://www.nexusmods.com/crimsondesert/mods/56

18 godzin temu, Szark napisał(a):

Jestem konsolowcem i tak preferuje ogrywać tytuły, na PC rzadko co ogrywam. Natomiast tutaj po 80 godzinach i ukończonej grze strasznie ciężko dalej patrzy mi się na te szumiące cienie w pomieszczeniach bo reszta graficznie topka dla mnie. Dlatego zastanawia mnie czy jest możliwość naprawy tego na PC czy to po prostu jakiś problem w grze z silnikiem i tak już jest.

80h???

W W3 przy pierwszym przejściu miałem 120h, w Skyrim 150h, Oblivion RE 90h, cp77 150h...  CD od każdej tej gry jest 2 razy większy jak kie lepiej... To Ty chyba przebiegłes te grę jak Odyn. Ja mam 40h teraz I jestem dalej w Hernand i ma 3 rozdział. 

Edytowane przez aureumchaos
Opublikowano
Godzinę temu, aureumchaos napisał(a):

Jest mod który zwiększa inventory do 700 slotow

Jadę na tym od samego początku gry. 👌

19 godzin temu, Szark napisał(a):

Dlatego zastanawia mnie czy jest możliwość naprawy tego na PC czy to po prostu jakiś problem w grze z silnikiem i tak już jest.

Włączenie tego ray reconstruction od nvidii załatwia generalnie problem z tymi cieniami w pomieszczeniach. Klatki jednak o 20 mniej. 

• Upvote 1
Opublikowano
5 godzin temu, aureumchaos napisał(a):

Jest mod który zwiększa inventory do 700 slotow. 

https://www.nexusmods.com/crimsondesert/mods/56

80h???

W W3 przy pierwszym przejściu miałem 120h, w Skyrim 150h, Oblivion RE 90h, cp77 150h...  CD od każdej tej gry jest 2 razy większy jak kie lepiej... To Ty chyba przebiegłes te grę jak Odyn. Ja mam 40h teraz I jestem dalej w Hernand i ma 3 rozdział. 

A ja 80h i zrobiłem wszystkie odkryte zadania, przeleciałem wzdłuż i wszerz całą mapę. To że ty grasz powoli nie oznacza że grasz w jedyny właściwy sposób, nie mam pojęcia jak jest to możliwe że masz 40h i dopiero jesteś w 3 rozdziale. Każdy boss a nawet bandyta gdzie była taka możliwość wyłapany. 

Opublikowano

Gra nie jest zła.. Ale zdecydowanie furory nie zrobi. Taki typowy średniak w ładnymi pustym otwartym świecie. Gdyby twórcy nabrali doświadczenia i zrobili o połowę mniejszy świat ale bardziej dopracowany to byłoby idealnie..

Ciężko grę jednoznacznie ocenić. Fabuła, postać itp to jest bardzo średnio takie 5/10 ale jednak świat nie jest zły fajny do eksploracji chociaż potrafi zmęczyć. 

Dlatego ocena gry 6/10

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, skypan napisał(a):

Udekoruj dom kwiatkami. Postaw kwiatek. Wróć powiedzieć, że kwiatki są na miejscu +1 do ekwipunku. Bosze. Epicko.

Moja ulubiona misja...

ale robiłem ją przed patchem dodającym most, więc było ciężko ;)

5 godzin temu, PaVLo napisał(a):

Ok, ale bez modów jest tylko 240?

240, potem oczywiście możesz rozbić zadania poboczne, w których nagrodą jest powiększanie ekwipunku. Dostajesz po prostu sakiewkę, czy tam torbę, z losową chyba zawartością.

22 minuty temu, CavieZ napisał(a):

Gra nie jest zła.. Ale zdecydowanie furory nie zrobi.

Hmm..., nie chciałbym burzyć twojej wizji rzeczywistości, ale chyba jednak tę furorę zrobiła....

Edytowane przez Ryszawy
  • Upvote 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Szark napisał(a):

A ja 80h i zrobiłem wszystkie odkryte zadania, przeleciałem wzdłuż i wszerz całą mapę. To że ty grasz powoli nie oznacza że grasz w jedyny właściwy sposób, nie mam pojęcia jak jest to możliwe że masz 40h i dopiero jesteś w 3 rozdziale. Każdy boss a nawet bandyta gdzie była taka możliwość wyłapany. 

W sumie to bez kitu nie wiem jak Ty "całą" tak gigantyczna grę ogarnąłeś w 80h.. Przeciez tu jest w niej milion questow... Chyab ze jecahles po łebkach. Ja mam tyl;e odkrytycg dopiero a ciagle dochodza nowe w hernand. Same liberacje obozow trwaja dlugo... hmmm..

20260510164310_1.thumb.jpg.1887b2fa62c6accee82a37053321bcf3.jpg

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Cóż ja mam tyle(patrz screen), ale zaraz wracam do kończenia gry, jestem w 8 rozdziale, póki co jeszcze pogrywam w Diablo 4. Zależy jak kto gra, ja tam się świetnie bawiłem w Crimsonie, można się zatracić.
Oczywiście trzeba odliczyć x godzin za afk, jakieś alt tab- rozmowa na discordzie itd ale to ogółem kilka godzin, tak bym obstawiał. Ogólnie gra jest tak fajna, że nie przerywałem dialogów, nie robiłem speedruna itp ani nie robiłem żadnego "hacka" w grze, i gram bez modów.

obraz.png

Edytowane przez Reddzik
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Ryszawy napisał(a):

240, potem oczywiście możesz rozbić zadania poboczne, w których nagrodą jest powiększanie ekwipunku. Dostajesz po prostu sakiewkę, czy tam torbę, z losową chyba zawartością.

Hmm, to przy 239 dostałem jeszcze sakiewkę na większy inwentarz, możliwe, że przy 240 są już jakieś nagrody :hmm:
Poczekam na zapowiedziany pacz i jeśli nie powiększą plecaka, to zaczynam grać, tak jak jest ... trudno :heu:

W chyba 7 rozdziale mamy wielką wojnę i z tych potyczek już ze 3x wracałem z pełnym plecakiem, aby opchnąć fanty, dlatego wydaje mi się ten plecak za mały, zwłaszcza, że coraz więcej miejsca zaczynają zajmować przedmioty związane z fabułą i ułatwianiem rozgrywki :heu:

Edytowane przez PaVLo
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, PaVLo napisał(a):

Hmm, to przy 239 dostałem jeszcze sakiewkę na większy inwentarz, możliwe, że przy 240 są już jakieś nagrody :hmm:
Poczekam na zapowiedziany pacz i jeśli nie powiększą plecaka, to zaczynam grać, tak jak jest ... trudno :heu:

W chyba 7 rozdziale mamy wielką wojnę i z tych potyczek już ze 3x wracałem z pełnym plecakiem, aby opchnąć fanty, dlatego wydaje mi się ten plecak za mały, zwłaszcza, że coraz więcej miejsca zaczynają zajmować przedmioty związane z fabułą i ułatwianiem rozgrywki :heu:

W najnowszym patch dodali stackowanie niektórych przedmiotów. No i można teraz zbierać "surowe sztabki złota". Stackują się po 100 sztuk. W gnieździe harpii w Pailune znalazłem właśnie 210 sztuk, teoretycznie jedną można sprzedać za 5 sreberek, ale w grze jest jakiś błąd i sprzedawca ryb kupił je za 7.9 srebra/sztuka (podobno ci od ryb tak robią), więc zarobiłem 1,6 K.

Edytowane przez Ryszawy
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, aureumchaos napisał(a):

W sumie to bez kitu nie wiem jak Ty "całą" tak gigantyczna grę ogarnąłeś w 80h.. Przeciez tu jest w niej milion questow... Chyab ze jecahles po łebkach. Ja mam tyl;e odkrytycg dopiero a ciagle dochodza nowe w hernand. Same liberacje obozow trwaja dlugo... hmmm..

20260510164310_1.thumb.jpg.1887b2fa62c6accee82a37053321bcf3.jpg

A gdzie napisałem że całą? Po co niepotrzebnie się czepiasz? Przecież napisałem że mam zrobioną całą kampanie do tego każdego bandytę jak miałem okazje łapałem i pokonywałem bossów. Co jest z Tobą nie tak? Nie mogę grać jak mi się podoba? Bo już powoli nie rozumiem co niektórych osobników na tym forum. Ukończyłem kampanie, porobiłem to co chciałem i jeszcze czuję jakieś dziwne pasywno-agresywne podjazdy jakbyśmy porównywali sobie siusiaki. To tylko gra panowie.

Edytowane przez Szark