Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Po pierwsze pisze o PC

Wlasnie m.in. gamingtech, ktorego tu podlinkowales, mowi o tym, ze sa gry, ktore wspieraja kalibracje HDR windows i warto ja zrobic, wiec proponuje zaglebic temat zanim napiszesz, ze ta kalibracja to bzdura i w zadnej grze nic nie daje, a tego goscia z gamingtech ogladalem jeszcze jak jego kanal nazywal sie amok4all.

Edytowane przez DżonyBi
  • Odpowiedzi 803
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
4 minuty temu, DżonyBi napisał(a):

Wlasnie m.in. gamingtech, ktorego tu podlinkowales, mowi o tym, ze sa gry, ktore wspieraja kalibracje HDR windows i warto ja zrobic, wiec proponuje zaglebic temat zanim napiszesz, ze ta kalibracja to bzdura i w zadnej grze nic nie daje.

Masz racje ale to jest promil gier gdzie jest z jakis powodow kiepska implementacja, poza tym wrzucilem przyklad indnany wiec wklielem film z indiany a kanal sledze na biezaco z kazdym filmem ;) 

Opublikowano (edytowane)

@Phoenix.

Wspieraja na pewno gry wypuszczone z ramienia Microsoft jak Halo, Gearsy, Indiana, MFS, ale tez np. port Ratchet & Clank na PC. Mysle, ze takich gier jest wiecej niz garstka. Warto taka kalibracje zrobic u siebie, a nie pisac, ze to ja jestem bzdura.

Edytowane przez DżonyBi
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, DżonyBi napisał(a):

Warto taka kalibracje przeprowadzic, a nie pisac, ze to bzdura.

Masz racje ,moj blad przyznaje, niepotrzebnie wylecialem, ze w "zadnej" grze nic nie daje ale w takim rachet ja osobiscie nie widzialem zadnej roznicy. Zreszta to nie jest normalne zeby kalibrowac hdr w windows a pozneij w grze :hihot: To jest po prostu cos zepsute.

Edytowane przez Phoenix.
Opublikowano
1 minutę temu, DżonyBi napisał(a):

@Phoenix.

Wspieraja na pewno gry wypuszczone z ramienia Microsoft jak Halo, Gearsy, Indiana, MFS, ale tez np. port Ratchet & Clank na PC. Mysle, ze takich gier jest wiecej niz garstka. Warto taka kalibracje zrobic u siebie, a nie pisac, ze to ja jestem bzdura.

Jeżeli musisz posiłkować się kalibracją z windy to gra ma zwalony HDR tyle w temacie ;)

Stricte kalibracja z windy służy tylko do skalibrowania wyświetlacza jeżeli tego wymaga, a nie poprawiania HDR w grze ;) 

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, Gret napisał(a):

Dobra to podawajcie swoje nastawy HDR :P Bo ja co chwilę kombinuję bo albo mi za jasno albo za ciemno :P

Ja gram na default, jak dla mnie wygląda ok, ale może się nie znam ;)

3008130-20250918230831-1.png3008130-20250918230902-1.png

3008130-20250918232119-1.png3008130-20250918232138-1.png

Edytowane przez DITMD
  • Like 3
Opublikowano (edytowane)

Dzisiaj udało się zalogować i odebrać kij bejsbolowy, szabli nie mogę bo kiedyś tam za czasów DL 2 było do odebrania i wtedy zgarnąłem. Tak samo w schowku w The Beast pojawiło się 11 żetonów Dockets za kody, które być może są nadal aktywne:

Edytowane przez caleb59
Opublikowano
12 minut temu, lukadd napisał(a):

Mam inną opcję, skończ najpierw Assassina murzyna.

Nie gram w murzyna tylko w Naomi.

Assassyny to nie gra, którą można skończyć.

Gram równolegle w Oddysey, Mirage, Valhallę i Shadows i dobrze mi z tym.

W tych grach nie muszę pamiętać fabuły a mechaniki dość łatwo ogarnąć.

Natomiast w Mafii i Cronosie nie chciałbym nic stracić z fabuły i gameplayu.