Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
47 minut temu, Keller napisał(a):

Wymagania to się zgadzam, bo przypadkowo wbiłem na tinder - same podróżniczki i panie na siłowni albo biznesłymyn. Ale czy ryzyko? Chyba bez ślubu nie.

To jest właśnie najlepsze. W programach publicystycznych podejmowany jest temat kobiet i mężczyzn. Często podawany jest zarzut w stronę facetów, że nie są tak "ciekawi" jak kobiety. Nie mają zainteresowań, nie licząc picia piwska podczas meczu lub granie w gierki. Tylko, że jak człowiek popatrzy na zainteresowania kobiet to jest to sztampa: podróże, netflix, fitness, ewentualnie kręcenie tyłkiem: bachata/kizomba.

• Odpowiedzi 2,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
16 minut temu, Keller napisał(a):

A jak tam oskarżenia o gwałt? Nadal facet bez dowodów siedzi w areszcie póki sprawa się nie wyjaśni i wystarczy słowo kobiety?

Fajny argument. Taki z dupy.

Wiesz, że statystyka skazań (prawdziwych) mówi że bardziej prawdopodobne jest E kobieta będzie ofiarą przemocy domowej (albo nawet morderstwa) ze strony męża może że facet zostanie fałszywie oskarżony o gwałt? :) 

Opublikowano
9 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Fajny argument. Taki z dupy.

Wiesz, że statystyka skazań (prawdziwych) mówi że bardziej prawdopodobne jest E kobieta będzie ofiarą przemocy domowej (albo nawet morderstwa) ze strony męża może że facet zostanie fałszywie oskarżony o gwałt? :) 

30-60% mężczyzn doznaje przemocy psychicznej ze strony partnerki według AI. Ciekawa jaka byłaby to przemoc gdyby mężczyźni byli fizycznie słabsi. Co w związku z tym? W jaki sposób to ma uzasadniać domniemanie winy przy jednoczesnym braku REALNEJ kary jeśli oskarżenie okaże się fałszywe? 2 do 15 lat vs 3mce - 2 lata. A ile jest realnych skazań na więzienie za fałszywe oskarżenie? Gwałt to często event niszczący życie. Fałszywe oskarżenie o gwałt to często event niszczący życie. Kary zupełnie niewspółmierne. 

Opublikowano
4 minuty temu, Suchy211 napisał(a):

30-60% mężczyzn doznaje przemocy psychicznej ze strony partnerki według AI. Ciekawa jaka byłaby to przemoc gdyby mężczyźni byli fizycznie słabsi. Co w związku z tym?

Musisz to wyjaśnić z AI. :) 

W jaki sposób to ma uzasadniać domniemanie winy przy jednoczesnym braku REALNEJ kary jeśli oskarżenie okaże się fałszywe?

Nie istnieje domniemanie winy. 

Jak pójdziesz na Policję z obitą mordą i świadkiem i wskażesz sprawcę to te go zatrzymają. 

2 do 15 lat vs 3mce - 2 lata. A ile jest realnych skazań na więzienie za fałszywe oskarżenie?

Nie wiem, możesz sprawdzić. 
Nie zmienia to jednak, że ryzyko gwałtu i znecania się w małżeństwie jest daleko wyższe dla kobiety w małżeństwie niż dla faceta ryzyko, że zostanie fałszywe oskarżony o gwałt. Chcieliście matematykę to macie. Wiem, że się nie podoba teraz, bo nie pasuje do internetowej narracji, ale trudno. Poswędzi trochę i przejdzie.

Gwałt to często event niszczący życie. Fałszywe oskarżenie o gwałt to często event niszczący życie. Kary zupełnie niewspółmierne. 

Mhm. Czyli wprowadźmy kary mające efekt mrożący zęby kobiety nie zgłaszały gwałtów! Sprytne! 

Kary za fałszywe oskarżenie powinny być wyższe ale jeśli ktoś sugerował że takie same jak za przestepstwo o które było oskarżenie to jest głupcem i nie ma pojęcia o temacie. 

Opublikowano
5 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Mhm. Czyli wprowadźmy kary mające efekt mrożący zęby kobiety nie zgłaszały gwałtów! Sprytne! 

Nie, wystarczy tylko że w przypadku niezbitych dowodów na fałszywe oskarżenie, kara będzie współmierna do tej za gwałt. W przypadku braku takich dowodów lub dowodów na przykład poszlakowych albo niejednoznacznych na wszelki wypadek niech będzie niska. 

Opublikowano
Teraz, Suchy211 napisał(a):

Nie, wystarczy tylko że w przypadku niezbitych dowodów na fałszywe oskarżenie, kara będzie współmierna do tej za gwałt. W przypadku braku takich dowodów lub dowodów na przykład poszlakowych albo niejednoznacznych na wszelki wypadek niech będzie niska. 

A jaki to będzie niezbity dowód? :) 

Opublikowano
11 minut temu, Suchy211 napisał(a):

Załażę się, że sam potrafisz coś wymyślić. Nie powiesz mi, że udowodnienie kłamstwa jest niemożliwe. A jeśli  jest, to w odwrotnym kierunku też to działa. 

Ale to ty używasz tego argumentu ;) 

Czy masz niezbity dowód na to, że pisowcy to złodzieje? A jednak wiemy, że to złodzieje :lol2: 

Opublikowano (edytowane)

A skąd JA mam go mieć. Ale nie wiemy co ma prokuratura. Może akurat mają nagrania/zeznania jak Ziobro mówi komuś z rodziny wprost jak wyciągnąć kasę z FS wraz z obietnicą "pozytywnego rozpatrzenia wniosku", jak i późniejszym urzeczywistnieniem tego.

Tymczasem jeśli takich dowodów nie ma, to zanim im włos z głowy spadnie trzeba winę udowodnić innymi sposobami.

Edytowane przez Suchy211
Opublikowano
Godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

Jak pójdziesz na Policję z obitą mordą i świadkiem i wskażesz sprawcę to te go zatrzymają. 

ale kobieta nie musi iść pobita czy innymi namacalnymi dowodami gwałtu na niej
może iść rok czy nawet trzy lata od domniemanego gwałtu i zrujnować facetowi życie

przykład z ubiegłego roku gdzie dziennikarze tvn turbo Adam Kornacki i Patryk Mikiciuk zostali pomówieni o gwałt, półtorej roku od domniemanego czynu, zostali choćby zawieszeni w pracy aż do uniewinnienia

i przypominam, że to goście śpiący na hajsie. Szaraczek jak zostanie pomówiony o gwałt w tym kraju to mu zostaje chyba tylko lina i mocna gałąź.

Ja z życia znam przypadek gdzie koleś został pomówiony o czyny pedofilskie przez babę z która się związał (samotna madka) i nie wiem w sumie czy on w ogóle żyje jeszcze