Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, musichunter1x napisał(a):

Wszystko fajnie, ale już mnie irytują te statyczne lokacje, bo te całe drewno mogłoby reagować na wybuchy. :E 

Przykład w/w tartaku:

Destrukcja otoczenia + 500 zombiaków =

spongebob-computer.gif.cbca212bca92cb36338ea08cb259ae5e.gif

Mnie tam w tej grze wystarczy, że hordy reagują na wybuchy. :lol2:

Opublikowano (edytowane)

Można to zrobić w sprytny sposób, jak Crysis 1, gdzie rzeczy są zbudowane z elementów i dodaje się miejsca uszkodzeń / złamań. Może do tego tylko tymczasowa symulacja fizyki danych obiektów w reakcji tylko na pewne elementy? Eh, trzeba czekać na Valve, bo tylko oni są w stanie przepalić tyle lat i pieniędzy na eksperymenty. :E 
Alien Swarm powstało jako zbiór resztek z ich eksperymentów, gdzie porzucili pomysły, ponieważ silnik nie był gotowy do realizacji założeń.

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano

https://www.ppe.pl/news/367952/days-gone-remastered-w-szczegolach-tworcy-potwierdzaja-tryby-wsparcie-ps5-pro-i-ulepszenia.html

Czyli na pc tez beda poprawki grafiki:

Nowa symulacja atmosfery/nieba wykorzystująca efekt ozonu i symulację światła widmowego,

Poprawiono ogólną tonację kolorów i uzyskano dokładniejsze natężenie światła dla nieba i światła słonecznego,

Znacznie ciemniejsza noc,

Ulepszone oświetlenie pośrednie przestrzeni ekranu i efekty okluzji otoczenia,

Podwójna rozdzielczość mapy cieni,

Dodatkowe ulepszenia.

W przypadku Days Gone na PC gracze mogą liczyć na pełne wsparcie DualSense, ustawienia dostępu oraz wspomniane wyżej ulepszenia grafiki.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
W dniu 18.04.2025 o 23:01, Phoenix. napisał(a):

https://www.ppe.pl/news/367952/days-gone-remastered-w-szczegolach-tworcy-potwierdzaja-tryby-wsparcie-ps5-pro-i-ulepszenia.html

Czyli na pc tez beda poprawki grafiki:

Nowa symulacja atmosfery/nieba wykorzystująca efekt ozonu i symulację światła widmowego,

Poprawiono ogólną tonację kolorów i uzyskano dokładniejsze natężenie światła dla nieba i światła słonecznego,

Znacznie ciemniejsza noc,

Ulepszone oświetlenie pośrednie przestrzeni ekranu i efekty okluzji otoczenia,

Podwójna rozdzielczość mapy cieni,

Dodatkowe ulepszenia.

W przypadku Days Gone na PC gracze mogą liczyć na pełne wsparcie DualSense, ustawienia dostępu oraz wspomniane wyżej ulepszenia grafiki.

Szanownie raczyli o tych darmowych poprawkach poinformować na tydzień przed :kwasny:, ale miło, że nie są ukryte za paywallem (dlc), bo w dlc nie ma nic dla mnie, ale po tym paczu graficznym chętnie wrócę i ogram ponownie.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

A moim zdaniem zmiany są tak śladowe, że robiły to (i bardzo dobrze!) free plugi i presety ReShade.
Byłoby skandalem, gdyby chcieli za to choćby grosik.
To naprawdę niezauważalny lifting będzie, poza wyprostowaniem obrzydliwie jasnej nocy IMO. 

Edytowane przez JeRRyF3D
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Zobaczmy najpierw te zmiany zanim zaczniemy oceniać, ale 'rimejku' się nikt nie spodziewa. Miło, że są, bo mogli olać wersję PC.

Edytowane przez @MUZ
Opublikowano

Przeciez zmiany graficzne na PC to bedzie kosmetyka wiec jak mialoby to zachecic do powrotu :D Ten remaster to glownie dla konsolowcow gdzie w porownaniu do wersji PS4 to bedzie przepasc.  Wiec generalnie nie ma sie co nakrecac, coa tam poprawia na PC i ok ale ta gra wyglada nadal zbyt dobrze, zeby odczuc jakies spore roznice. 

Ciekawi mnie jak teraz noc bedzie wygladala po poprawkach.

• Like 1
Opublikowano

Na smartfonie różnica mała, ale wynika to z wielkości ekranu oraz kompresji youtuba o czym wielu zapomina a i tak widać jakość tekstur, poprawioną noc, wodę...a co dopiero odpalić bezpośrednio na TV 65"+ i to jak ustawie sobie ten tryb 2880p:)

Ja grałem tylko raz w dniu premiery na PS4, więc teraz to będzie całkiem co innego. Wtedy były mega bieda tekstury i wszystko na Low:hihot:

• Upvote 1
Opublikowano

Własnie instaluje ze Steam, zobaczę czy zobaczę różnice.

Nie specjalnie widzę różnice, może dla tego ze grałem już w Horizon i Days już nie robi wrażenia takiego jak na samym początku.

Moze mi się wydaje ale na Nexus sa mody co robią lepiej.

Opublikowano
47 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Chyba nie grałeś w to na ps4

Powiem tak, ja już miałem remaster kupując grę na PC i przechodząc, bo na PS4 to była trochu mordęga, w osadzie to miewałem dropy <30fps a sama gra wyglądała tak sobie, a na gtx 1660ti grałem na prawie maks detalach i wyglądało mega dobrze.