Sobtainer 67 Opublikowano 28 Grudnia 2024 Opublikowano 28 Grudnia 2024 Ja myślałem, że widziałem już ładne gierki, ale to co AW2 pokazuje to jest masakra, w HDR na TV 4k, fakt że 4070 się krztusi ale efekty są fenomenalne, zwłaszcza oświetlenie.
ShaDow_Pro 565 Opublikowano 28 Grudnia 2024 Opublikowano 28 Grudnia 2024 Odpalcie to na oledzie to dopiero wyskoczycie z butów. 1 1
Sobtainer 67 Opublikowano 28 Grudnia 2024 Opublikowano 28 Grudnia 2024 (edytowane) E tam Oled, gram w QHD z RT i wypiłem dwa drinki z ginem, wiesz mi, że przy tej fabule z tym ginem OLED się chowa A tak serio, jestem zachwycony, czekałem aż zejdzie trochę z ceny i trafiłem idealnie :). W jedynkę grałem ale kupę lat temu więc nie do końca trybie czacze z poprzedniej części. Edytowane 28 Grudnia 2024 przez Sobtainer 1
skunRace 798 Opublikowano 29 Grudnia 2024 Opublikowano 29 Grudnia 2024 @Sobtainer przeczytaj sobie chociaż takie krótkie streszczenie, zawsze to lepiej się gra w kontynuacje jak się zapomniało po tylu latach szczegóły z jedynki https://bigbaddice.pl/alan-wake-streszczenie-historii-pierwszej-czesci/ 1
Sobtainer 67 Opublikowano 5 Stycznia Opublikowano 5 Stycznia Ale mi się podobała, 32h. Nie ukrywam, że końcówka to już mnie trochę męczyła i przestałem czytać wszystko, ale jakieś 90% gry czytałem dosłownie wszystko. Klimat, grafika, fabularnie to jest majstersztyk - tego typu gry właśnie powinny wychodzić, liniowości żadnej i przewidywania. Max Payne w tym klimacie, byłby mistrzostwem 3 2
raul_ole 154 Opublikowano 25 Stycznia Opublikowano 25 Stycznia (edytowane) Jakie to jest ślamazarne na początku, graficzne nie powala narazie. Strasznie wolne tempo. To klikanie dowodów w jej umyśle.... Mam nadzieję że się rozkreci. Dopiero niecała godzina za mną Edytowane 25 Stycznia przez raul_ole
Henryk Nowak 1 929 Opublikowano 25 Stycznia Opublikowano 25 Stycznia 2 godziny temu, raul_ole napisał(a): Jakie to jest ślamazarne na początku, graficzne nie powala narazie. Strasznie wolne tempo. To klikanie dowodów w jej umyśle.... Mam nadzieję że się rozkreci. Dopiero niecała godzina za mną Nie rozkręci się a nawet będzie wolniej bo z tego co pamiętam to początek jest najbardziej dynamiczny. Sekcje grane Alanem na pewno są wolniejsze. Jeśli tego nie lubisz to to nie jest gra dla Ciebie. Ja bawiłem się wybornie a poziom sing it to mistrzostwo świata. 2
raul_ole 154 Opublikowano 25 Stycznia Opublikowano 25 Stycznia (edytowane) Dam jeszcze szansę może zaskoczy, chciałbym zobaczyć levele z trailerów, wyglądały świetnie. Miasto w deszczu nocą Edytowane 25 Stycznia przez raul_ole
ODIN85 3 502 Opublikowano 25 Stycznia Opublikowano 25 Stycznia 4 godziny temu, raul_ole napisał(a): Jakie to jest ślamazarne na początku, graficzne nie powala narazie. Strasznie wolne tempo. To klikanie dowodów w jej umyśle.... Mam nadzieję że się rozkreci. Dopiero niecała godzina za mną To jedna z najładniejszych gier teraz. Grasz na low?
raul_ole 154 Opublikowano 25 Stycznia Opublikowano 25 Stycznia Uwierz mi 2k na ips gry też pięknie wyglądają Nie trzeba mieć OLED 4k
ODIN85 3 502 Opublikowano 25 Stycznia Opublikowano 25 Stycznia A to faktycznie może Ci się nie podobać. Tu akurat czern robi mega robotę. 2
Henryk Nowak 1 929 Opublikowano 25 Stycznia Opublikowano 25 Stycznia 4 godziny temu, ODIN85 napisał(a): A to faktycznie może Ci się nie podobać. Tu akurat czern robi mega robotę. 100% racji. Granie w Alana na czymkolwiek innym niż OLED lub ewentualnie bardzo dobry mini led to zbrodnia. Niemal cała gra rozgrywa się w nocy a granie mrokiem to ważny element klimatu. 1 1
JohnyWol 81 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia Pojawił się nowy patch do Alana. Dodaje wsparcie dla DLSS 4, nowe biblioteki ray reconstruction oraz oczywiście nowy frame gen. Do tego RTX Mega Geometry i nowy, wyższy poziom Ray Tracingu https://www.alanwake.com/story/alan-wake-2-update-notes/ Aby wszystkie funkcje działały prawidłowo oczywiście potrzebne są nowe sterowniki, które jeszcze nie są dostępne z poziomu NvidiaApp czy polskiej strony Nvidii, ale pewnie później się pojawią. Ciekaw jestem jak wypadną zmiany, zwłaszcza jeśli chodzi o RTX Geometry i nowy poziom RT, czy będzie widać jakieś różnice w porównaniu do obecnych ustawień
Phoenix. 4 726 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia 2 godziny temu, JohnyWol napisał(a): są nowe sterowniki wrzucalem kilka godz temu nowe
JohnyWol 81 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia 6 minut temu, Phoenix. napisał(a): wrzucalem kilka godz temu nowe Tak, widziałem. Ale jak próbowałem ściągnąć to prędkość z jakiegoś względu była tak tragiczna, że nie doczekałbym się ściągnięcia Na szczęście niedługo potem pojawiły mi się już w aplikacji do ściągnięcia i prędkość pobierania też była normalna 1
Phoenix. 4 726 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia https://wccftech.com/alan-wake-2-rtx-mega-geometry-performance-vram-improvements/
tomcug 2 440 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego Czy ja dobrze paczam, że nowy patch robi absolutnie pomijalną różnicę w wydajności, a ekipa DF już w ekstazie, jaki turbo kop? 3
Phoenix. 4 726 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego Roznica jest z 19fps na 26fps Roznice w grafike zadne haha 1
Sawyer1916 128 Opublikowano 11 Października Opublikowano 11 Października Alan trafił do PS Plus i myślę o ograniu go w przerwach od BF6. Mam pytanie - czy konstrukcja gry różni się od jedynki? Podział na noc i dzień? Dużo zjawisk paranormalnych czy bardziej realistyczna fabuła?
Keller 727 Opublikowano 11 Października Opublikowano 11 Października (edytowane) 21 minut temu, Sawyer1916 napisał(a): Alan trafił do PS Plus i myślę o ograniu go w przerwach od BF6. Mam pytanie - czy konstrukcja gry różni się od jedynki? Podział na noc i dzień? Dużo zjawisk paranormalnych czy bardziej realistyczna fabuła? Różni się ogromnie, ponieważ jest dużo eksploracji, szczególnie Alanem gdzie ciężej zrozumieć system świateł i gdzie jest dalsza droga. Ale jeśli ktoś lubi przemykać po cichu między wrogami i tymi światłami się bawić ok. Realizmu w tym nie ma wcale, bardzo ciężko zrozumieć fabułę na początku. Ale potem wiele się wyjaśnia, choć i tak nie do końca. Ja grałem na przemian dwiema postaciami i tak było najlepiej, bo wtedy i jest odskocznia od stylu rozgrywki i więcej się rozumie zamiast przeskakiwać etapy. No i jest znacznie trudniej latarką świecić we wrogów. Na trudniejszych poziomach też mniej znajdywanego ekwipunku. Gra dla cierpliwych, nie jak typowa akcja. Poza tym eksploracja jest nagradzana, bo można i broni więcej znaleźć ważnych dla ułatwienia sobie gry, i są inne ciekawostki, rozwój postaci, czy pudełka właśnie z dodatkowymi ulepszeniami lub zasobami. Edytowane 11 Października przez Keller 1
Rekomendowane odpowiedzi