Skocz do zawartości

Marvel's Wolverine - PS5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Grzebałem za tym niebieskim gazem i trafiłem na posty Johna z DF.

Spoiler

OK, I think I'm seeing the logic here.

I just went through the entire Trask tower mission again specifically looking for this - the blue trail was used exactly twice despite a couple hours of play. No other objective markers or anything appeared.

So where and when did it appear?

1) After taking down the tower, I saw the trail lead up into a broken piece of rubble - but I intentionally chose NOT to follow it and instead turned around. It turns out that, to continue the story, you weren't supposed to follow the trail. Weird...but then...

2) I played through the rest of this area hunting for Trask and there was no sign of the blue trail. That is until after arriving at the room where Trask was seen (via monitor) a few minutes prior. THEN the trail appeared...but the reason here was specifically due to 'his scent' as Wolverine noticed. You basically just follow it for two rooms and it takes you to a point where you lose the scent and a big story thing happens.

Which makes me think that the few times it does appear are story related - as in, Wolverine is catching a scent and that scent ties into the story. It doesn't behave as if it's guiding the player, it's just a visual indicator of the scent for a story moment.

Which would also explain why it's so infrequent.

I'm going through the game again with a critical eye to spot instances of where and why it's used to better understand but the game largely plays out with no trail, I'm finding.

But seriously, ya'll in this thread need to look into how this function works because the review everyone is watching gives the wrong impression. Whether you like the game or not, you should get this basic fact right.

W skrócie - z wielkiej chmury mały deszcz, ale czego innego oczekiwać po content creatorach...

Opublikowano

DF to marketingowcy, będą gadać tak jak im zapłacono. ;) 
Oznaczenia skrzynek, inne oznaczniki, automatyczne QTE... Ta gra dalej trzyma za rączkę i jest większym klikaczem od Władcy Pierścieni na PS2. Chyba nawet tamte gry miały bardziej rozbudowany system walki. :E 

Opublikowano
1 minutę temu, ODIN85 napisał(a):

A nie rozumiesz że ktoś traktuje gry jak relaks i nie ma ochoty się męczyć?

Póki da się dostosować grę pod siebie nie widzę problemu.

Dlatego prawie od początku istnienia gier wymyślono coś takiego jak POZIOM TRUDNOŚCI, aby każdy dostosował grę do tego, co sam lubi. :hihot:

1 minutę temu, musichunter1x napisał(a):

Ale relaks można zaprojektować w porządniejszy sposób. Od bezmyślnego siedzenia przed ekranem jest telewizja.

Jak widać dla niektórych już telewizja nie wystarcza i chcą takich gier które grają się same i broń Boże żeby był wybór  :hihot:

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, slafec napisał(a):

Zagraj w te gry na PS2, a nie oglądaj materiały na yt, wtedy zmienisz zdanie.

Grałem w Powrót Króla z ery PS2 na PC i dokładnie pamiętam jak to wyglądało i ogrywało się. ;) 

Dalej nie widzę sensu we wydawaniu pieniędzy na nowe padło, tylko dlatego że jest nowe. Gier już wydanych jest od groma, a istnieją takie stworzone z dużo większym zaangażowaniem niż Wolverin.

Edytowane przez musichunter1x
  • Upvote 1
Opublikowano
38 minut temu, slafec napisał(a):

Grzebałem za tym niebieskim gazem i trafiłem na posty Johna z DF.

W skrócie - z wielkiej chmury mały deszcz, ale czego innego oczekiwać po content creatorach...

Pytanie- jak wygląda gra po pierwszym uruchomieniu (co należy traktować jako bazową wizję twórców)?

Te wszelkie ułatwienia/znaczniki są domyślnie wyłączone i pojawiają się dopiero po intecjonalnym włączeniu ich w menu?

Czy na odwrót- są włączone i trzeba grzebać w menusach żeby się ich pozbyć?

Opublikowano
Teraz, slafec napisał(a):

@Paw79 First Time User Experience – When the game is first booted up, this menu allows for full customization before the game begins

Info bezpośrednio ze strony Insomniac.

No ok.

Ale powiedzmy że jestem nahajpowany na grę, chcę jak najszybciej rozpocząć i po prostu kliknę w tym menu Skip/Dalej.

To wówczas te znaczniki będą włączone czy nie?

Opublikowano
13 minut temu, Paw79 napisał(a):

No ok.

Ale powiedzmy że jestem nahajpowany na grę, chcę jak najszybciej rozpocząć i po prostu kliknę w tym menu Skip/Dalej.

To wówczas te znaczniki będą włączone czy nie?

Powiem Ci jak odpalę.

• Upvote 1
Opublikowano
27 minut temu, slafec napisał(a):

Nie mam pojęcia, bo nie mam dostępu do gry.

Ale życie uczy, że warto czytać regulaminy, zanim się na coś zgodzimy :E

No to jest jednak istotne w kontekście recenzji Skill-Up'a.

Czy on sobie specjalnie włączył ułatwiacze i teraz narzeka, czy po prostu tak wygląda gra po przeklikaniu najszybszej ścieżki do jej uruchomienia (co należy traktować jak bazową wizję twórców) i wówczas w tym względzie recenzja jest obiektywna.

Poza tym trochę inaczej projektuje się gry z eksploracją opartą na znacznikach, a inaczej bez nich.

Przyjmijmy ukrytą skrzynię ale z jakimś istotnym itemem.

W "znacznikowej" grze można ją postawić właściwie gdziekolwiek.

W "bezznacznikowej" dobrze jest w jakiś sposób zakomunikować jej istnienie- czy to przez informację od napotkanego NPC'ta, czy ze znalezionej notatki, czy umieszczając w terenie jakiś element przyciągający wzrok który zachęci do eksploracji tamtego rejonu.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Winter napisał(a):

HR4FjSLaYAAgumW.jpg

Jednak ten mem ma dużo sensu, poniewaz Sony / Marvel kazało im stonować grę dla przeciętnego gracza :E 
https://sh.reddit.com/r/insomniacleaks/comments/1vpjxh4/i_watched_3_years_worth_of_leaked_wolverine_zoom/

Krótsza wersja:

"One of the leaked builds had a combat system with the triggers. Basically, you could use L2 and R2 as left and right attacks and you had combos with it like what you described. Like l2 l2 r2 did something different etc (you could also toggle claws with triangle and fight with your fists.)

They changed the control scheme and the overall combat because Marvel and Sony demanded a more accessible combat system and control scheme"

Teraz mamy klikanie jednego przycisku - atak, do tego jest parowanie i doskok. :E Space Marine 2 to przy tym nieskończona głębia, a przecież Wolverin potrafi dużo więcej, niż machanie pazurami jak małpa. 

Edytowane przez musichunter1x