Skocz do zawartości

Xbox Series X|S - Oficjalny Temat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 8.07.2026 o 06:24, Gonzo3211 napisał(a):

Nadeszła wiekopomna chwila :E. Kusił od dawna, a doszedłem do wniosku że skoro kocham switcha i tylko z niego głównie korzystam to może jednak ten pro pad się przyda. No i pewnie zaraz wyrzucą ze sprzedaży.

Fajnie że bezprzewodowy i działa wybudzanie konsoli. 

Może jednak Switch2 ? :)  Na pro controller2 są ostatnio niezłe promocje na około 215zł ;) Przykładowo takie Zeldy w wersji na S1 a S2 to niebo a ziemia ;)

Opublikowano
15 godzin temu, Elvis79 napisał(a):

Może jednak Switch2 ? :)

Na chwilę obecną niczym mnie nie przekonuje ale jak kiedyś wpadnie to razem z pro padem 2 :E.

Wczoraj odebrałem pada i pierwsze wrażenie: ale ekstra :E. Pograłem 5 minut żeby sprawdzić, dzisiaj już dłużej i pad rewelka :E.

Racja że dpad jak na razie w porządku, nie wiem jak ci ludzie na yt grają albo jak wciskasz na raz wszystkie kierunki to dziwne że jeden nie łapie :E

Nawet włączyłem specjalnie crasha bandicoota i kilka poziomów przeszedłem na samym krzyżaku i poza tym że się odzwyczaiło to zero problemów a nawet zaczynało mi się podobać. Myślałem że będzie dużo gorszy.

Pokazałem pro pada siostrze i też zaraz sobie zamówiła :E.

Switch 2 jak już wyjdzie jakiś poprawiony i będą wymienne baterie w konsoli i padzie, czemu nie. 

Jak na razie jestem bardzo zadowolony z zakupu :D. Naładowałem do pełna i zobaczymy na ile starczy mu soku.

Opublikowano
8 godzin temu, Gonzo3211 napisał(a):

Na chwilę obecną niczym mnie nie przekonuje ale jak kiedyś wpadnie to razem z pro padem 2 :E.

Wczoraj odebrałem pada i pierwsze wrażenie: ale ekstra :E. Pograłem 5 minut żeby sprawdzić, dzisiaj już dłużej i pad rewelka :E.

Racja że dpad jak na razie w porządku, nie wiem jak ci ludzie na yt grają albo jak wciskasz na raz wszystkie kierunki to dziwne że jeden nie łapie :E

Nawet włączyłem specjalnie crasha bandicoota i kilka poziomów przeszedłem na samym krzyżaku i poza tym że się odzwyczaiło to zero problemów a nawet zaczynało mi się podobać. Myślałem że będzie dużo gorszy.

Pokazałem pro pada siostrze i też zaraz sobie zamówiła :E.

Switch 2 jak już wyjdzie jakiś poprawiony i będą wymienne baterie w konsoli i padzie, czemu nie. 

Jak na razie jestem bardzo zadowolony z zakupu :D. Naładowałem do pełna i zobaczymy na ile starczy mu soku.

Powinien 40 godzin śmigać, jak weźmiesz NS2 to tylko jeden minus, że nie wybudzisz nim konsoli, ale jako dodatkowy pad może służyć ;) a tłukłem od dawna że sam pad jak i jego dpad w pyte są :)

Opublikowano

To samo pomyślałem - jak sony ich "zaorało" płytami po e3 w tamtej gen, tak teraz "oni" ogłaszają że napęd jak najbardziej stanowi integralną część projektu Helix i BOOM! Generacja wygrana już na starcie.

W dniu 10.07.2026 o 20:01, Elvis79 napisał(a):

Powinien 40 godzin śmigać, jak weźmiesz NS2 to tylko jeden minus, że nie wybudzisz nim konsoli, ale jako dodatkowy pad może służyć ;) a tłukłem od dawna że sam pad jak i jego dpad w pyte są :)

Jak wpadnie switch 2 to i pro pad 2. Drugiego do jedynki nie będę brał :). Będą wymienne baterie to już na duży plus.

Pad jak na razie rewelacja.

Opublikowano
9 godzin temu, Gonzo3211 napisał(a):

To samo pomyślałem - jak sony ich "zaorało" płytami po e3 w tamtej gen, tak teraz "oni" ogłaszają że napęd jak najbardziej stanowi integralną część projektu Helix i BOOM! Generacja wygrana już na starcie.

Jak wpadnie switch 2 to i pro pad 2. Drugiego do jedynki nie będę brał :). Będą wymienne baterie to już na duży plus.

Pad jak na razie rewelacja.

No wiadomo, miałem na myśli że pro pad1 będzie jako dodatkowy.

• Like 1
Opublikowano
8 godzin temu, reddy napisał(a):

Nawet jakby napęd dali, to pewnie podejmą 5 innych dziwnych decyzji i się wyłożą:E

Nawet teraz ten napęd jest "zbędny" bo na płytach i tak jest sam instalator i wszystko leci z neta. Poszłoby o samą propagandę, ale tak jak piszesz - i tak by to zepsuli.

42 minuty temu, Elvis79 napisał(a):

No wiadomo, miałem na myśli że pro pad1 będzie jako dodatkowy.

Źle zrozumiałem :). Że pro pada 2 teraz do switch 1, ale on nie wiem czy by w ogóle działał? Chyba nie.

Opublikowano

Cieszcie się waszą cyfrową przyszłością. Jak ktoś wam się włamie na konto to korpo zawiesi permanentnie konto i zabezpieczy dane tak dobrze, że nawet wy nie będziecie mieli do nich dostępu. A te wszystkie gierki, które kupiliście? Kupcie je sobie jeszcze raz 8:E

Opublikowano (edytowane)

Pomijam gry ale cały dobytek trzymał w chmurze? Bez backupu? To taki typ ludzi co ma hasło zapisane na karteczce i przypięte do monitora? A pin do karty kredytowej zapisany na rewersie karty?;D 

A teraz kręci z tego dramę i podbija zasięgi ? Idiokracja na pełnej.

Edytowane przez bourne2008
Opublikowano

Xbox pojawił się w 2001 więc konto może mieć ok. 25 lat.

18 godzin temu, Kris194 napisał(a):

Jak ktoś wam się włamie na konto to korpo zawiesi permanentnie konto

Być może zrobił to idiota: AI (czyli IQ = 0), bo teraz to AI jest supportem i trzeba walczyć o kontakt z człowiekiem.

Takich spraw była masa i się kończą dobrze. Teraz się kończą źle zapewne z powodu AI. Tak więc trzeba walczyć i trafić na kogoś o IQ > 0. Można też walczyć w sądzie i MS dostanie karę, że hej, w USA to i 100 mln $ może być. Nowe konto czemu nie, ale wszelkie licencje mają obowiązek przenieść (lub oddać kasę, bezpodstawna blokada konta nie jest podstawą do kradzieży kupionych gier).

Opublikowano

No i mamy rozwiązania:

https://www.ppe.pl/news/418467/gracz-stracil-dostep-do-gier-na-xbox-z-dnia-na-dzien-trzeba-bylo-zrobic-afere-aby-microsoft-odpowiedzial.html

https://www.ppe.pl/news/417949/gracz-wygral-sprawe-z-microsoftem-sad-kazal-oddac-konto-xbox-i-cala-cyfrowa-biblioteke.html

Dwa przykłady które pokazują, że trzeba walczyć zamiast zdać się na wyrok AI (IQ = 0).

PS. W Orange od lat pracuje idiota AI Max, ale da się go przejść i dotrzeć do człowieka. Wiele firm obecnie tego nie oferuje, ale gdy dostaną kary to będą. Co się odwlecze to nie uciecze, bogacze wcale nie są bezkarni, nie tylko Epstein, a też z afery Enronu czy innych. Nawet Musk nie da rady przekupywać wszystkich w kwestii samochodów autonomicznych.

• 2 tygodnie później...