Katystopej Napisano 8 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 8 godzin temu Wprost z PCLaba, akurat temat na czasie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petru23 Napisano 8 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 8 godzin temu (edytowany) Ha Wczoraj odebrałem mazde z nowymi Yokohama BluEarth-4S AW21 17 calowe. Czytałem, że kleją się do asfaltu i muszę przyznać, że nowe faktycznie i dosłownie się kleiły przez kilka pierwszych km słychać było ten charakterystyczny dźwięk doklejanych przylepek, jak ma topionym asfalcie. Ale... Faktycznie trzyma się rewelacyjnie. Zdam relacje jak spadnie śnieg. Wcześniej jeździłem na CC gen 1 i kleber quadraxer 2. Także pkt odniesienia jakiś jest. Cena za 225/45/17 340zl/szt, zakup stacjonarnie w Kijanka w Kielcach. Na co zwróciłem uwage... Są brzydkie. Edytowano 8 godzin temu przez Petru23 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Katystopej Napisano 7 godzin temu Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 7 godzin temu To nie ma być ładne tylko trxymać się drogi w każdych warunkach a co do tego co pisałeś w blabli o michelinach CC że po pierwszym sezonie klękają, to słyszałem to od kilku osób i czytałem, rok jazdy i bardzo spadają właściwości jezdne. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petru23 Napisano 7 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 7 godzin temu 1 minutę temu, Katystopej napisał: To nie ma być ładne tylko trxymać się drogi w każdych warunkach a co do tego co pisałeś w blabli o michelinach CC że po pierwszym sezonie klękają, to słyszałem to od kilku osób i czytałem, rok jazdy i bardzo spadają właściwości jezdne. Mnie zastanawia jedno. Testy ADAC wskazują przeważnie święta trójce w każdym teście od lat, dopuszczając niekiedy czwartego gracza. Widziałem włoski test opon i? Zwycięzcą oczywiście Pirelli Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Katystopej Napisano 7 godzin temu Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 7 godzin temu Adac od dawna nie jest rzetelnym źródłem testów. Już lata temu wyszło, że najwięksi gracze podstawiali do testów zupełnie inne opony od tych, które były w sprzedaży. Taki sam skorumpowany szwindel jak testy zderzeniowe NCAP czy Złota Piłka z France Football. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mgk123 Napisano 7 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 7 godzin temu Ja zakupiłem Snowproof 2 SUV 215/60 R17 w wersji XL do swojego Tiguana 1FL, wcześniej jeździłem trzema różnymi autami na Nokianach WR D4, ale o niższym profilu i nie miałem z nimi problemów, jeden komplet był nawet produkcji rosyjskiej, na które skarżyło się wiele ludzi, że pękają gumy na między bieżnikiem i z boku, u mnie nic takiego nie występowało. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekRTX Napisano 7 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 7 godzin temu 47 minut temu, Petru23 napisał: Ha Wczoraj odebrałem mazde z nowymi Yokohama BluEarth-4S AW21 17 calowe. Czytałem, że kleją się do asfaltu i muszę przyznać, że nowe faktycznie i dosłownie się kleiły przez kilka pierwszych km słychać było ten charakterystyczny dźwięk doklejanych przylepek, jak ma topionym asfalcie. Ale... Faktycznie trzyma się rewelacyjnie. Zdam relacje jak spadnie śnieg. Wcześniej jeździłem na CC gen 1 i kleber quadraxer 2. Także pkt odniesienia jakiś jest. Cena za 225/45/17 340zl/szt, zakup stacjonarnie w Kijanka w Kielcach. Na co zwróciłem uwage... Są brzydkie. To jest zdjęcie przodu czy tyłu pojazdu? Jeśli przód a wydaje mi się że tak jest, tto masz kolego opony założone w złym kierunku Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serwal4 Napisano 7 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 7 godzin temu Na testy ADAC od lat nie zwracam już uwagi, skupiając się na podsyłanych - jak i własnych - testach na stronie: https://www.tyrereviews.com Wiadomo, zawsze jest ryzyko, że testy nie są w 100% bezstronne... Ale bazując na testach ww. portalu jak i podsyłanych przez nich testów z innych źródeł to... często wychodzi (ten sam rozmiar) że ADAC wyróżnia się swoimi ocenami; (patrząc na dane szczegółowe). @Mazda: Imo 1. foto to lewy tył, 2. to prawy przód - więc opony założone ok; Zgaduję po innej wielkości i stanie tarcz hamulcowych 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekRTX Napisano 7 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 7 godzin temu Z tymi testami ADAC to szkoda pisać. Kilka lat temu kupiłem Vredsteiny Wintrac jako polecane, teraz już nie są polecane i okupują końcowe miejsce. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapcer Napisano 6 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 6 godzin temu 1 godzinę temu, Petru23 napisał: Na co zwróciłem uwage... Są brzydkie. Moje letnie Goodyear Asymmetric 6 też nie należą do najpiękniejszych. Ale za to kleją znakomicie w każdych warunkach. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcusfff Napisano 6 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 6 godzin temu 57 minut temu, serwal4 napisał: Na testy ADAC od lat nie zwracam już uwagi, skupiając się na podsyłanych - jak i własnych - testach na stronie: https://www.tyrereviews.com W tym momencie chyba najbardziej rzetelne źródło informacji o oponach. Z resztą umówmy się, jeżeli kupi się oponę zwłaszcza firm Michelin, Goodyear, Conti, Yokohama albo jeszcze paru, to raczej na pewno dostaniesz dobry produkt. Może nie trafisz w najlepszy, ale prawie na pewno dobry. 27 minut temu, kapcer napisał: Moje letnie Goodyear Asymmetric 6 też nie należą do najpiękniejszych. Ale za to kleją znakomicie w każdych warunkach. I mają naprawdę solidny rant ochronny Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kakarotto Napisano 5 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 5 godzin temu Opony nie mają wyglądać tylko być, że tak powiem, skuteczne i dawać poczucie pewności jazdy w każdych warunkach. Ja tam mam moje pierwsze wielosezony od 1,5 roku (GY vector, gen3, 245/45 R18), jakieś 12-13k km przejechane i praktycznie nie widać na nich zużycia. @Marcusfff Tak właśnie jest, jak się kupuje z opon "premium", to niezależnie od miejsc w testach, powinny być one w porządku, nie licząc jakiś wad fabrycznych. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petru23 Napisano 4 godziny temu Zgłoś Udostępnij Napisano 4 godziny temu (edytowany) 2 godziny temu, serwal4 napisał: Na testy ADAC od lat nie zwracam już uwagi, skupiając się na podsyłanych - jak i własnych - testach na stronie: https://www.tyrereviews.com Wiadomo, zawsze jest ryzyko, że testy nie są w 100% bezstronne... Ale bazując na testach ww. portalu jak i podsyłanych przez nich testów z innych źródeł to... często wychodzi (ten sam rozmiar) że ADAC wyróżnia się swoimi ocenami; (patrząc na dane szczegółowe). @Mazda: Imo 1. foto to lewy tył, 2. to prawy przód - więc opony założone ok; Zgaduję po innej wielkości i stanie tarcz hamulcowych Dokładnie tak. Mały chlapacz (edit: ten większy ze zdjęć, nawet nie wiedziałem że mam wszystkie fabryczne) przy tylnych kołach ale aż zacząłem dokładnie zdjęcia sprawdzać, czy aby na pewno dobrze założone Edytowano 4 godziny temu przez Petru23 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się