baQus 27 Opublikowano 27 Stycznia 2025 Opublikowano 27 Stycznia 2025 Pierwszy raz w życiu mam taką sytuację - sprzęgło praktycznie się skończyło z dnia na dzień. W piątek wszystko ok, w sobotę rano ciężko wchodziły biegi i ślizga się tarcza. Płynu nie ubyło. Tak, czy owak - całość do wymiany, ale dotychczas padające sprzęgło było bardziej rozłożonym w czasie procesem.
Gość Petru23 Opublikowano 29 Stycznia 2025 Opublikowano 29 Stycznia 2025 Pozycyjna prawa i lewa mijania. Żarówka oczywiście.
Katystopej 2 046 Opublikowano 29 Stycznia 2025 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2025 3 godziny temu, Petru23 napisał(a): Pozycyjna prawa i lewa mijania. Żarówka oczywiście. Tył czy przód?
Kakarotto 751 Opublikowano 29 Stycznia 2025 Opublikowano 29 Stycznia 2025 Dziś jak jechałem do pracy, auto nagle weszło w tryb awaryjny. Pierwszy raz coś takiego się mi przydarzyło. Mam nadzieję, że to nic poważnego.
jarux 255 Opublikowano 30 Stycznia 2025 Opublikowano 30 Stycznia 2025 W dniu 6.01.2025 o 12:19, marko napisał(a): W służbowym (2022) przed świętami wymieniony akumulator. Ciągle wywalał komunikat o niskim napięciu. W służbowej yarisce cross(2024) po 3 tygodniowym postoju aku pomocniczy miał lekko ponad 2V Gdzie ten akumulator jest jedynie potrzebny do podniesienia elektroniki do czasu załączenia się głównej przetwornicy. 1 1
KamcioGF 160 Opublikowano 30 Stycznia 2025 Opublikowano 30 Stycznia 2025 Mój ostatnio coś złapał, że raz silnik chodzi cicho i ma moc a innym razem jak się go odpali chodzi zauważalnie głośniej, brakuje mu trochę mocy a jak depnie się do końca to czkawki dostaje. Próbowałem z benzyną 98 ale loteria jak była tak jest.
Gość Petru23 Opublikowano 30 Stycznia 2025 Opublikowano 30 Stycznia 2025 20 godzin temu, Katystopej napisał(a): Tył czy przód? Przód. 18 godzin temu, Kakarotto napisał(a): Dziś jak jechałem do pracy, auto nagle weszło w tryb awaryjny. Pierwszy raz coś takiego się mi przydarzyło. Mam nadzieję, że to nic poważnego. Polecam to. Przydaje się. W dniu 27.01.2025 o 12:24, baQus napisał(a): Pierwszy raz w życiu mam taką sytuację - sprzęgło praktycznie się skończyło z dnia na dzień. W piątek wszystko ok, w sobotę rano ciężko wchodziły biegi i ślizga się tarcza. Płynu nie ubyło. Tak, czy owak - całość do wymiany, ale dotychczas padające sprzęgło było bardziej rozłożonym w czasie procesem. A jakie auto? Ja tak miałem przy lince automatycznie regulowanej i ona była przyczyną.
baQus 27 Opublikowano 30 Stycznia 2025 Opublikowano 30 Stycznia 2025 (edytowane) W dniu 30.01.2025 o 15:43, Petru23 napisał(a): A jakie auto? Ja tak miałem przy lince automatycznie regulowanej i ona była przyczyną. Focus MK2, brak linki dlatego pierwsze co sprawdziłem, to czy płyn jest Oddane dzisiaj do mechanika, jutro będzie walczył - w razie czego komplet sprzęgła jest już u niego - jak okaże się jakaś pierdoła, to najwyżej pójdzie do zwrotu Edit: Już wiadomo, pękł docisk. Wymieniony komplet, odebrane i jeździ. Edytowane 31 Stycznia 2025 przez baQus
Gość Petru23 Opublikowano 1 Lutego 2025 Opublikowano 1 Lutego 2025 (edytowane) Osłona termiczna nad tłumikiem z tyłu się obluzowała. Widocznie przy wymianie tłumika majster coś ruszył i teraz się mocowania urwały. Jeszcze dziś się za to wezmę, póki kanał wolny i teściu dostępny Edit Zrobione. Przy okazji czujnik parkowania z tyłu się znalazł, wisiał dziad na kablu. Edytowane 1 Lutego 2025 przez Petru23
Katystopej 2 046 Opublikowano 4 Lutego 2025 Autor Opublikowano 4 Lutego 2025 Ktoś Ci klupnął czy samemu "czasłeś dźwiami"?
Gość Petru23 Opublikowano 4 Lutego 2025 Opublikowano 4 Lutego 2025 (edytowane) Jakieś bydle pazurzaste załatwiło mi maskę do białości. Tak jak miałem kilka akceptowalnych rys, tak teraz jakaś masakra No co jeszcze? Zrobiłem auto - kurier. Odebrałem po naprawie - maska. Pierdzielę, nic nie robię. Zgodnie ze schematem, jeśli to naprawie to stanie się coś innego Takze jakaś zaprawka tylko, sztyft czy cos i wale to. Edytowane 4 Lutego 2025 przez Petru23
GordonLameman 10 200 Opublikowano 5 Lutego 2025 Opublikowano 5 Lutego 2025 (edytowane) . Edytowane 26 Czerwca przez GordonLameman
huudyy 3 445 Opublikowano 5 Lutego 2025 Opublikowano 5 Lutego 2025 11 godzin temu, Petru23 napisał(a): Jakieś bydle pazurzaste załatwiło mi maskę do białości. Tak jak miałem kilka akceptowalnych rys, tak teraz jakaś masakra No co jeszcze? Zrobiłem auto - kurier. Odebrałem po naprawie - maska. Pierdzielę, nic nie robię. Zgodnie ze schematem, jeśli to naprawie to stanie się coś innego Takze jakaś zaprawka tylko, sztyft czy cos i wale to. To jak ja parę lat temu - oddałem auto na detailing i korektę lakieru, w tym samym tygodniu po odbiorze jakiś cieć na parkingu rysę mi zrobił na szczęście etap przejmowania się tym mam już za sobą...
green1985 73 Opublikowano 5 Lutego 2025 Opublikowano 5 Lutego 2025 16 godzin temu, Petru23 napisał(a): Jakieś bydle pazurzaste załatwiło mi maskę do białości. Ja mam na pracowym parkingu taką miłośniczkę i mnie i moich aut, tylko na moich siada. Każde auto po korekcie lakieru, każde z rysami. Pomarańczowe już ex, teraz mam czarne 370Z, żeby lepiej było widać rysy po pazurach (a widać, oj widać)
Krzysiak 3 244 Opublikowano 8 Lutego 2025 Opublikowano 8 Lutego 2025 (edytowane) Walnął wtrysk adblue w 508. W dniu 4.02.2025 o 22:51, Petru23 napisał(a): No co jeszcze? Zrobiłem auto - kurier. Odebrałem po naprawie - maska. Pierdzielę, nic nie robię. Zgodnie ze schematem, jeśli to naprawie to stanie się coś innego To zemsta losu za to żeś polecał ludziom auta, których później nigdy nie kupiłeś Edytowane 8 Lutego 2025 przez Krzysiak 1
Katystopej 2 046 Opublikowano 8 Lutego 2025 Autor Opublikowano 8 Lutego 2025 Jak wygląda naprawa? Idzie samemu go wymienić? Te adblue to jest największe kurestwo obecnych diesli.
Krzysiak 3 244 Opublikowano 8 Lutego 2025 Opublikowano 8 Lutego 2025 (edytowane) Bez problemu go się wymienia, odłączyć wtyczkę, odkręcić jedną śrubkę/nakrętkę, zdjąć taką jakby łączącą z układem wydechowym opaskę i jest wolny, składanie wiadomo w odwrotnej kolejności. Ogarnę w pracy w wolnej chwili Ogólnie on już cieknął od lata bratu, także żadne zdziwienie z mojej strony, kwestią czasu było aż padnie. Edit Zapomniałem jeszcze o przewodzie z samym adblue, który do wtrysku dochodzi. Edytowane 9 Lutego 2025 przez Krzysiak
Gość Petru23 Opublikowano 9 Lutego 2025 Opublikowano 9 Lutego 2025 12 godzin temu, Krzysiak napisał(a): Walnął wtrysk adblue w 508. To zemsta losu za to żeś polecał ludziom auta, których później nigdy nie kupiłeś Mazdy nikomu nie polecałem nigdy
Krzysiak 3 244 Opublikowano 9 Lutego 2025 Opublikowano 9 Lutego 2025 Ale ja nie o maździe... przecież ją kupiłeś 😁
Slayer 344 Opublikowano 9 Lutego 2025 Opublikowano 9 Lutego 2025 Mam peugeota 207 z silnikiem 1.4 vti Władowałem już ok 10 tysięcy w naprawy, nikt nie umie go naprawić. Było kilku mechaników, był remont silnika. Teraz mechanik jeden stwierdził, że on już się poddaje, nie wie jak to naprawić i jutro jadę do Bobrownikow do gościa, który się specjalizuje w tych silnikach i on powiedzial, że zdiagnozuje. Najgorszy silnik ever, mechanicy nie chcą go dotykać. Byłem w jednym dużym warsztacie i koles mi na starcie powiedział "ja tego nie chce" .
Katystopej 2 046 Opublikowano 9 Lutego 2025 Autor Opublikowano 9 Lutego 2025 10 koła w puga wartego 15-20? Do rzeki bym go zepchnął
Slayer 344 Opublikowano 9 Lutego 2025 Opublikowano 9 Lutego 2025 Rozrząd wymieniany 3 lata temu. No teraz jadę do gościa, który pracował w ASO i ma komputery serwisowe więc ogarnie myślę. Błąd to wypadanie zapłonu na 3 cylindrze oraz czujnik cisnienia w kolektorze ssącym.
Kowal_ 273 Opublikowano 16 Lutego 2025 Opublikowano 16 Lutego 2025 Przepalił się łącznik elastyczny zaraz za turbo, chyba za dużo ognia
GordonLameman 10 200 Opublikowano 17 Lutego 2025 Opublikowano 17 Lutego 2025 Kto pierwszy tu dziś napisze, że mu aku poszedł przy tym mrozie? 3 1
green1985 73 Opublikowano 17 Lutego 2025 Opublikowano 17 Lutego 2025 Godzinę temu, GordonLameman napisał(a): Kto pierwszy tu dziś napisze, że mu aku poszedł przy tym mrozie? No to ja. I to w benzyniaku, w którym aku wymieniałem w zeszłym roku, stary diesel ze starym aku odpalił bez problemu O_o 1
Rekomendowane odpowiedzi