GordonLameman 9 556 Opublikowano 29 Grudnia 2025 Opublikowano 29 Grudnia 2025 9 minut temu, galakty napisał(a): A kolega się buja po sądach z racji UPG Decyzji ostatecznie nie podjąłem, ale strach sprzedać tak stare auto dzisiaj. Bez przesady. UPG jeśli nie dała objawów to nie powinien mieć problemów. Zdaje się że nie ma żadnych zaleceń codo wymiany UPG, nie? W sensie że po jakimś przebiegu?
galakty 4 187 Opublikowano 29 Grudnia 2025 Opublikowano 29 Grudnia 2025 1 minutę temu, GordonLameman napisał(a): Bez przesady. UPG jeśli nie dała objawów to nie powinien mieć problemów. Zdaje się że nie ma żadnych zaleceń codo wymiany UPG, nie? W sensie że po jakimś przebiegu? UPG to awaria, może wynikać z zaniedbań ale generalnie tego się nie wymienia. Nie wiem jak to się skończyło, coś gadał ostatnio o podziale kosztów Ale może cos ukrywa, może rzeczoznawca odkrył zaniedbania, aż tak blisko nie jesteśmy więc może ściemniać.
GordonLameman 9 556 Opublikowano 29 Grudnia 2025 Opublikowano 29 Grudnia 2025 Moje doświadczenia są takie że w kwestii sądów wszyscy kwa kłamią 1
galakty 4 187 Opublikowano 29 Grudnia 2025 Opublikowano 29 Grudnia 2025 Miesiąc oczekiwania na obudowę termostatu, nie rozumiem w czym problem, paczki z US szybciej idą... Chyba że Koreańczyk będzie klepał dopiero. Będziemy szukać po szrotach, bo na necie nie widzę takiej co u mnie jest 1
galakty 4 187 Opublikowano 29 Grudnia 2025 Opublikowano 29 Grudnia 2025 Teraz to w warsztacie stoi, a nie dojedzie nigdzie do garażu który mamy
Klima 53 Opublikowano 31 Grudnia 2025 Opublikowano 31 Grudnia 2025 Na zakończenie roku w Passacie pękła sprężyna z przodu. 3
KiloKush 804 Opublikowano 31 Grudnia 2025 Opublikowano 31 Grudnia 2025 W dniu 28.12.2025 o 13:07, galakty napisał(a): Kolega z pracy buja się po sądach bo własnie zepsuło się po sprzedaży... i będzie partycypował 50/50 w naprawie... Dramat. EDIT: ehhhhh, okazuje się że ten króciec nie występuje jako część, tylko cała obudowa termostatu. Oryginał blisko 3000 zł, kupię pewnie używkę i na sprzedaż... Co to za rocznik i model tej Kia?
galakty 4 187 Opublikowano 31 Grudnia 2025 Opublikowano 31 Grudnia 2025 21 minut temu, KiloKush napisał(a): Co to za rocznik i model tej Kia? 2007 Ceed 1.6 CRDi 115KM. Udało się znaleźć używkę, dziś może zamontują.
wallec 1 291 Opublikowano 31 Grudnia 2025 Opublikowano 31 Grudnia 2025 Ups...jeszcze takiej nie widziałem
galakty 4 187 Opublikowano 31 Grudnia 2025 Opublikowano 31 Grudnia 2025 Pierwszy jest do benzyny, drugi wygląda podobnie ale u mnie np. króciec jest plastikowy, tu metalowy. Może by pasował... Trzeci nie widać zdjęcia, także nie wiem.
KiloKush 804 Opublikowano 31 Grudnia 2025 Opublikowano 31 Grudnia 2025 3 godziny temu, galakty napisał(a): 2007 Ceed 1.6 CRDi 115KM. Udało się znaleźć używkę, dziś może zamontują. To ten co mi polecacie ?
Gret 864 Opublikowano 31 Grudnia 2025 Opublikowano 31 Grudnia 2025 4 minuty temu, KiloKush napisał(a): To ten co mi polecacie ? Nieee tobie polecają 1.7 1
galakty 4 187 Opublikowano 31 Grudnia 2025 Opublikowano 31 Grudnia 2025 7 minut temu, KiloKush napisał(a): To ten co mi polecacie ? Ja mam 2007, po 18 latach ma prawo coś pęknąć... Ale silnikowi nic do zarzucenia nie mam, pancerne jednostki.
bluebart 24 Opublikowano 5 Stycznia Opublikowano 5 Stycznia Pare dni przed swietami, powrot z pracy i podczas odpalania ( pare razy musial pokrecic ) zaswiecila sie kontrolka silnika. Szybki skan i blad P068400 - Modul kotroli swiec zarowych Kupilem zamiannik ktory mial byc ok, ale mial inny numer OEM (85e) - blad ciagle ten sam. Zamowilem orginal w serwisie VW (165e) - odbior 27 grudnia - naprawione 1
NotQuite 114 Opublikowano 15 Stycznia Opublikowano 15 Stycznia W końcu padło i na mnie. 4km przed domem minięta piaskarka i poszło w szybę przednią prosto. Odprysk na jakieś 1,5mm. Czyli jestem jakieś 1000zł do tyłu. 1
wallec 1 291 Opublikowano 15 Stycznia Opublikowano 15 Stycznia Godzinę temu, NotQuite napisał(a): W końcu padło i na mnie. 4km przed domem minięta piaskarka i poszło w szybę przednią prosto. Odprysk na jakieś 1,5mm. Czyli jestem jakieś 1000zł do tyłu. Nie zaleją ci tego? Powinno bez problemu się udać
maras2574 1 061 Opublikowano 15 Stycznia Opublikowano 15 Stycznia Godzinę temu, NotQuite napisał(a): Czyli jestem jakieś 1000zł do tyłu. To zależy gdzie, zależy kto, zależy jaka szyba.... Ja w zeszłym tygodniu wstawiałem, 600 z montażem
galakty 4 187 Opublikowano 15 Stycznia Opublikowano 15 Stycznia Polecam ubezpieczenie szyb, nie ma co się denerwować jak ktoś uszkodzi. 1
Krystian03 21 Opublikowano 16 Stycznia Opublikowano 16 Stycznia Raz pojechałem na myjnie wtedy kiedy było może z -8 i po wyjechaniu wszystko było w porządku aż do momentu, kiedy otworzyłem drzwi które było bardzo ciężko otworzyć a jak się udało, to uszczelka odpadła. Może i nawet lepiej bo od tamtego momentu szyby już nie parują. 1
Katystopej 1 585 Opublikowano 16 Stycznia Autor Opublikowano 16 Stycznia Kto jeździ na myjnie przy -8?! 1
DEFTONES101 29 Opublikowano 16 Stycznia Opublikowano 16 Stycznia No ja właśnie odkryłem, że po stronie pasażera przestało dmuchać ciepłym powietrzem. Oczywiście zasługa poronionego pomysłu VAGu z woreczkami z silikatem, które zapchało część nagrzewnicy. Więc teraz czeka mnie jej wymiana. Na szczęście nie jest to ciężka grzebanina. Przy okazji wymieni się zbiorniczek i płyn chłodzący na G12evo.
galakty 4 187 Opublikowano 16 Stycznia Opublikowano 16 Stycznia Nagrzewnice to chyba często się psują, w starych Kia znowu się blokowały od szlamu i wiało tylko od kierowcy, więc podobnie. Za to dostęp taki że trzeba rurki ciąć
Klima 53 Opublikowano 16 Stycznia Opublikowano 16 Stycznia (edytowane) 7 godzin temu, DEFTONES101 napisał(a): No ja właśnie odkryłem, że po stronie pasażera przestało dmuchać ciepłym powietrzem. Oczywiście zasługa poronionego pomysłu VAGu z woreczkami z silikatem, które zapchało część nagrzewnicy. Więc teraz czeka mnie jej wymiana. Na szczęście nie jest to ciężka grzebanina. Przy okazji wymieni się zbiorniczek i płyn chłodzący na G12evo. Tylko nie kupuj najtańszego Chińczyka, bo nie wcisniesz później węży na króćce wychodzące z nagrzewnicy. U mnie dziś po przejechaniu kilku km zaczęła śmigać kontrolka świec zarowych. Błąd P242a. Jutro sprawdzę wtyczkę, wiązkę, ale pewnie i tak trzeba będzie wymienić czujnik temp spalin. Na szczęście to ten, który jest przy katalizator ę, także dostęp od góry. Edytowane 16 Stycznia przez Klima
MadDog 400 Opublikowano 16 Stycznia Opublikowano 16 Stycznia uuh myślałem, że dzisiaj poleci zgłoszenie serwisowe na źle działającą szybę w moim Leapmotorze T03. Nie chciała się sama zamykać ani domykać w krańcowych położeniach przycisku. Instrukcja w łapę i się okazało, że można wykonać kalibrację we własnym zakresie. Chyba większość aut ma coś takiego. Zjeżdżamy szybą na sam dół i trzymamy przycisk z 2-3 sek. Potem lecimy szybą do góry i znowu trzymamy przycisk 2-3 sekundy. Po kalibracji wszystko śmiga jak powinno. Sam naprawiłem chińczyka 1
Rekomendowane odpowiedzi