galakty 5 330 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego 39 minut temu, kapcer napisał(a): W Ibizie mojej mamy jest do tego osobny fizyczny przycisk. W XCeedzie teścia gdzieś na ekraniku to jest do wyklikania. Dla jasności, mówię o pośrednim pomiarze ciśnienia przez ABS/ESP. No a my gadamy o TPMS. 18 minut temu, trepek napisał(a): W interfejsie, pewnie masz opcje TMPS -> Set Pressure. Mam jakiegoś Wurtha czy coś, muszę zerknąć
trepek 1 998 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego @galakty Pisząc interfejs nie miałem na myśli narzędzia diagnostycznego tylko interfejs w liczniku Mój błąd. W opcjach powinno się dać wyklikać.
huudyy 3 479 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego 59 minut temu, galakty napisał(a): Hmmm a czym to zresetuję? Bo w aucie nie widziałem opcji, interfejs? Przycisk powinieneś mieć po lewej od kierownicy, koło manetki świateł
trepek 1 998 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego To zależy, nawet w ramach tego samego koncernu i tego samego roku produkcji. W Yarisie miałem przycisk, w Lexie klikało się opcje na ekranie licznika.
huudyy 3 479 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego (edytowane) 1 minutę temu, trepek napisał(a): To zależy, nawet w ramach tego samego koncernu i tego samego roku produkcji. W Yarisie miałem przycisk, w Lexie klikało się opcje na ekranie licznika. Na YouTube sprawdziłem XD przynajmniej tak jest w ceed 2017 (bo chyba czymś takim jeździ @galakty). U mnie przycisk jest na środku deski pod radiem. Edytowane 3 Lutego przez huudyy
galakty 5 330 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego Muszę zerknąć, na pewno mam asystenta pasa ruchu i kontrolę trakcji + podświetlenie zegarów, ale TPMS nie szukałem
zakk87 98 Opublikowano 6 Lutego Opublikowano 6 Lutego Volvo S60 I maglownica i poduszki + łożyska amortyzatorów.
Kyle 615 Opublikowano 15 Lutego Opublikowano 15 Lutego W Opel Corsa D, którego miałem jeszcze pod koniec tamtego roku, padła uszczelka pod głowicą, przy przebiegu nie wiele ponad 58000 kilometrów (1,2l benzyna).
Klakier1984 846 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego Clio z fabrycznym LPG, wywala błąd wtrysku LPG aktualnie można jeździć tylko na benzynie. Po ponownym uruchomieniu auta nie wywala żadnych komunikatów dopóki nie spróbuję na LPG przełączyć. Innych objawów brak. ASO ma termin dopiero w piątek i tu moje pytanie, czy kobita może tym do pracy jeździć skoro na benzynie wszytko śmiga czy lepiej żeby auto leżakowało aż go w serwisie nie zobaczą?
Totek 994 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego Octavia 1, stuka drążek kierowniczy gdzieś przy maglu, ale to już od jakiegoś czasu. Czekam na pogodę lepszą, a i kilka wyjazdów jeszcze się szykuje więc: 1
Gość Petru23 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego Normalnie Kosiba To uwielbiałem w LPG, że jak jedno źródło paliwa zawiedzie to mamy drugie w alternatywie Najlepsze, że nigdy nie wiemy które nawali
Klakier1984 846 Opublikowano 21 Lutego Opublikowano 21 Lutego Pierwsza taka niespodzianka po 44k, a druga w karierze moich aut z LPG więc nie narzekam
DjXbeat 830 Opublikowano 22 Lutego Opublikowano 22 Lutego (edytowane) Tesla 3 - zimowe koła mają nie oryginalne czujniki i przy mocniejszym przyspieszeni jeden z nich potrafi na kilkadziesiąt minut zgłupieć i wali błędy. Do tego czujnik parkowania w tylnym zderzaku do wymiany bo głupieje. Edytowane 22 Lutego przez DjXbeat 1
jarux 273 Opublikowano 23 Lutego Opublikowano 23 Lutego Któryś czujnik Hands Free świruje przy wysokiej wilgotności i auto trzeba otwierać i zamykać z pilota.
serwal4 306 Opublikowano 23 Lutego Opublikowano 23 Lutego U mnie krótko po zakupie auta czujki / moduły w drzwiach od strony kierowcy umarły; Strona pasażera i klapa bagażnika ok. Flu też sam się zamknie / odpali bez karty wsadzonej. Patent na folię alu niestety nie pomaga Kiedyś to ogarnę...
DjXbeat 830 Opublikowano 24 Lutego Opublikowano 24 Lutego Umówiłem się do serwisu Tesli na wymianę czujnika parkowania w tylnym zderzaku a tu dodatkowo akumulator 12V powoli pada
Krystian03 39 Opublikowano 26 Lutego Opublikowano 26 Lutego Gdy chciałem ruszyć samochodem po tym jak miesiąc stał na mrozie to tylne lewe koło się zablokowało pomimo że nawet nie był na ręcznym i jeszcze nawet hamulca nie dotknąłem. Myślałem że może ktoś podłożył coś jak to się robiło metodą na kradzież, ale nic takiego nie było. Po przejechaniu kawałek było lepiej, ale chyba niedługo będzie trzeba łożysko wymienić bo czuć podczas jazdy jak nierównomiernie jedzie.
Krzysiak 3 306 Opublikowano 27 Lutego Opublikowano 27 Lutego Pierwsza awaria w 508 od zakupu (15 miesięcy), spsuł się pstryczek od otwierania szyby kierowcy. Dokładniej złamał się taki plastik naciskający na płytkę.
Klima 124 Opublikowano 4 Marca Opublikowano 4 Marca W Passacie wywaliło błąd nastawnika turbiny. Doczołgałem się do pracy w trybie SDI, poruszałem wtyczką i przewodami, po pracy błędu nie było, tylko DPF zaczął się wypalać i siwo za autem przy przyśpieszaniu. Muszę jutro przejrzeć wiązkę i samą wtyczkę od nastawnika.
Totek 994 Opublikowano 6 Marca Opublikowano 6 Marca W Octavii coś stuka przy kręceniu kierownicą, okazało się że listwa w maglownicy jest krzywa. Zatem jeździć obserwować 1
Dresiq 104 Opublikowano 9 Marca Opublikowano 9 Marca Pani z miejsca obok nie potrafiła wyjechać swoją ravką. Lekka szkoda parkingowa. 6
galakty 5 330 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca Drobna? Przecież ona musiała na chama jechać mimo trzasków... Albo pijana.
Totek 994 Opublikowano 22 Marca Opublikowano 22 Marca Octavia 1, we wężu wodnym zrobiła się dziurka i podczas jazdy poszedł siwy dym. Niefart że na obwodnicy. Dobrze że miałem taśmę izolacyjną i pół bańki płynu. Zaklejone i z popuszczonym korkiem w zbiorniczku jakoś dojechałem delikatnie 100km. Podczas awari ludzie kulali się w korku obok ale oczywiście żaden ludź nawet nie zapytał czy wszystko git. Jedynie jeden Bułgar łamanym językiem probował gadać. Kocham nasz kraj 2
Rekomendowane odpowiedzi