Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• azgan zmienił(a) tytuł na Control II od Remedy Entertainment
Opublikowano

Jedynka technicznie miejscami niedomagała, ale setting miała fantastyczny. Sama idea biura, połączenie z innymi produkcjami, sposób w jaki gra sprzedawała fabułę - palce lizać. Fakt, potrafiła przyprawić o ból głowy ludzi przyzwyczajonych do tego, że się ich prowadzi za rękę i wszystko podaje na tacy. Trochę z własnej winy. Zobaczymy co z tego będzie, jestem dobrej myśli.

• Upvote 2
Opublikowano
7 godzin temu, MAKU napisał(a):

Chcialbym zeby byla bardziej psycho niz jedynka, pierwsza czesc spoko czasem nudzila po dlugiej sesji.

Jedynka zmęczyła mnie mocno na poziomie dodatków. Za groma nie mogłem się zmusić do grania, a bardzo rzadko porzucam gierkę w trackie ogrywania. Odpuściłem i nie wróciłem. 

Opublikowano

Jedynka była fantastyczna. Klimat siadł mi idealnie, kiedyś ostro wkręciłem się w lore SCP. Konstrukcja poziomów też - jestem fanem metroidvanii. Labirynt Popielniczki - złoto. Dwójka to top 2 wyczekiwanych gier, zaraz za KC:D2

• Like 1
  • Upvote 1
  • 3 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Ktoś sprawdzał ten HDR? Chyba pobiorę bo na premierę nie przeszedłem. 

Edit: Pobrałem wersje z epica (mam tylko podstawową) i nie ma tam nic z tego co wyżej. Oni naprawdę dodali te bajery graficzne tylko do wersji Ultimate? XD

Edytowane przez userKAMIL
Opublikowano

He, he, ja to mam jeszcze zainstalowane razem z tymi dwoma DLC (bo niby chciałem je przejść), za które zapłaciłem osobno. Czyli niby też wersja Ultimate, ale mogę pocałować się w tutkę. Dzięki Remedy...

Opublikowano (edytowane)

Dochodzimy do momentu w branży gdzie trzeba płacić za opcje graficzne. XD Co następne? Extra amunicja?

Niby 4€ tylko na epicu za tureckie liry. Jak tak dalej będzie to naprawdę chętnie wrócę do piratów!

Opublikowano

Darmowy mod na HDR działa fajnie, sporo opcji konfiguracji, można ustawić wygląd zbliżony do oryginału z nieco spranymi kolorami, albo podkręcić kontrast i czerń na 100%.

To jest chyba ten sam mod (zrobiony przez pracownika Remedy), albo coś podobnego, tylko zintegrowany z grą. Więc możecie sobie moda potestować zamiast tego. https://www.nexusmods.com/control/mods/90

Opublikowano (edytowane)

Tu powinien być ostry bojkot z każdej strony. Nie tylko za HDR trzeba ''zapłacić'' ale też aktualizacje DLSS i możliwość wyboru DLAA. Czy nawet dodatkową opcję ''Ultra RT'' XD

Bez kitu idę do zatoki tak dla zasady...

image.thumb.png.1cc8b33bd3fc02226b074617c465fafc.png

• Like 1
Opublikowano

Ja mam zainstalowany ten mod (od gościa z Remedy) na UberRT i HDR, działa OK, tylko jeden minus, UberRT i natywna rozdzielczość to u mnie 50 klatek na sekundę, ale nie ma tego wkurzającego szumu na tych powierzchniach, które są półmatowe. Z DLSS grywalne, tylko wkurzające artefakty. Co wybrać? :D

Opublikowano
W dniu 11.03.2025 o 13:43, Pavel87 napisał(a):

Gierka miała super klimat, ale niestety przez backtracking nie byłem w stanie jej skończyć. Raczej w drugiej części można się spodziewać takiego samego podejścia

Backtracking faktycznie był uciążliwy, ale gra nadrabiała narracją i atmosferą. Dla mnie sztos produkcja, czeka na dwójkę.

• Like 3