Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, TheMr. napisał(a):

XL o nośności 850kg, muszą być C - 900kg.

XL to ja mam wymagane w zwykłym kombi. Do dostawczaków C. I różnice zapewne są tam sporo większe niż tylko te 50kg.

Opublikowano
7 minut temu, TheMr. napisał(a):

Wulkanizator to założy wszystko, szkoda byłoby stracić dowód przy kontroli w razie :E Rozmowę miałem z diagnostykiem na stacji, bo się go zapytałem jak on to widzi. 

Więc chyba nie warto oszczędzać, stracisz dowód i na złych oponach będziesz w plecy i tak zmuszony kupić prawidłowe.

Opublikowano

Opony to wrzucę sobie do kolejnego samochodu po prostu, ale byłem po prostu ciekaw, bo sam diagnosta nie był przekonywujący, powiedział że musi się upewnić :E Trzeba będzie pojeździć na tych XL przez te dwa tygodnie, dopóki nie dojdą GY Cargo z C.

W dowodzie nie ma napisanego nic na temat nośności albo jakich opon używać, a w Internecie nic nie mówią na ten temat :) 

Opublikowano

Ciężko by było, dwa rzędy siedzeń wyciągnięte, z przodu tylko ja i dziewczyna, cały tył służy jako miejsce do spania :) Samochód zrobiony pod lekkie wakacje po Europie. Jak tam będzie 2.5t to wszystko. 

Opublikowano

Przy takim setupie opony sobie poradzą. 
Tfu tfu odpukać obawiałbym się tylko kolizji (zwłaszcza za granicą) i skrupulatną weryfikację auta via wymogi homologacyjne...
Przy rutynowej kontroli nikt raczej patrzeć na coś więcej poza stanem bieżnika raczej nie będzie.

Dwa zapewne jest tu też kwestia opony 'osobowej' vs modele stricte pod auta dostawcze (te z C);
X/naście lat temu pamiętam siakiś test opon 'dostawczych' i osiągami odstępowały od modeli osobowych...

Aczkolwiek jak to typowy Polak: nie znam się, a swoje musiałem napisać...