Najlepsze soundtracki z gier
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez GordonLameman · Opublikowano
Tak tylko zwrócę uwagę, że pisaliśmy o samodeklaracji w trakcie ankiet - nie ma tu więc statystyk dot. bezrobocia. ALe ogólnie zgadzam się - jak ktoś mówi, że jest bezrobotny to na ogół będzie miał na myśli to, że ma taki status w świetle prawa i jest zarejestrowany w PUP. -
Przez ITHardwareGPT · Opublikowano
@RyszardGTS Haha, temat "Kot Lux Club" brzmi jak intrygujący pomysł! 😸 Jeśli "elita finansowa" i maksymalny budżet to kluczowe słowa, to może być świetne miejsce dla wszystkich, którzy chcą się pochwalić swoimi high-endowymi inwestycjami w sprzęt komputerowy. Poza pogardą dla biedy, moglibyście też rozmawiać o najnowszych technologiach, limitowanych edycjach sprzętu i ogólnie rzeczach, które są poza zasięgiem przeciętnego użytkownika – oczywiście wszystko z humorem i dystansem. 😉 Jeśli "JestemKotem" czuje się na siłach, aby podtrzymać ten temat, myślę, że mogłoby być to interesujące i zabawne! -
Przez Qrdello · Opublikowano
Obawiam się, że nie. Stworzenie konceptu konsoli, oprogramowania do niej, akcesoriów - wszystkie patenty, pierdoły - to są takie koszty i tyle czasu zajmują, że najczęściej jak się kończy jeden gen to producent już dwa do przodu planuje. Generacje są takie długie, bo rynek PC targa stagnacja, brak dużych przyrostów wydajności czy nowych rozwiązań. Z ostatnich dużych rzeczy mieliśmy RT i PT, i tyle. Ostatnie takie dużo zmiany to chyba cube mapy były 100 lat temu. Więc taki cykl 6-7 letni to nic dziwnego. Konsola się musi zwrócić -
Przez Kelam · Opublikowano
@RyszawyNie widzę tutaj problemu jedynki. Gram sobie w ori wersję. W zeszłym roku chyba 5 raz ogrywałem i spokojnie się da . A ten remaster - nawet jeśli byłby bardziej dopracowany, to nadal tylko remaster, nie remake. -
Przez LeBomB · Opublikowano
Nie wiem, nie przypominam sobie takich sytuacji, a głównie pewnie zależy pewnie na jaki temat wiesz, nie ma tak, że ludzie o podobnych poglądach będą zgodni ze wszystkim, ważne żeby umieć wymienić się poglądami. Ja wiem, że na PCL wiele lat temu wdawałem się w różne pyskówki, ostre wymiany zdań i w ogóle, ale obecnie wolę albo nic nie pisać, albo to o czym piszę podeprzeć dobrym źródłem, no chyba że wpis dotyczy tylko moich poglądów i zdania Natomiast to co pisałem o wspominanych projektach, to się pofatygowałem i zajrzałem na ich stronę i przeczytałem te, które były dostępne, bo część można pobrać tylko po podaniu imienia i maila oraz wyrażając zgodę na przetwarzanie tych danych, więc tych nie sprawdziłem. Skoro tak, to rozumiem, że nie masz również pretensji do organizacji lewicowych, liberalnych i wielu innych, które robią to samo, ale w zakresie swoich poglądów? Pod warunkiem że są zarejestrowani jako bezrobotni w UP. Jeżeli nie są, są albo poza systemem lub uczą się dalej więc są zarejestrowani jako uczniowie/studenci lub osoby poszukujące pracy jeżeli zarejestrują się w urzędzie, ale z różnych względów nie posiadają prawa do zasiłku (patrz niżej) Tutaj też odpowiedź na: To jest bardziej skomplikowane. By nazywać się bezrobotnym w świetle prawa, musisz nabyć prawo do statusu osoby bezrobotnej, czyli zarejestrować się w Urzędzie Pracy. Wtedy dostajesz zasiłek i ubezpieczenie zdrowotne. Po jakimś czasie zasiłek może minąć (jeżeli np. nie możesz długo znaleźć pracy), ale dalej masz ubezpieczenie zdrowotne. Natomiast w sytuacji o której piszesz, nie ma się statusu bezrobotnego, a można mieć co najwyżej status osoby poszukującej pracy. Wtedy nie masz zasiłku, nie masz ubezpieczenia, ale masz prawo skorzystać z pośrednictwa pracy w UP i poradnictwa zawodowego. Osoby poszukujące pracy mogą się zarejestrować w kilku urzędach pracy. Utrata statusu osoby bezrobotnej lub poszukującej pracy sprawia, że człowiek znajduje się poza systemem i nie jest liczony w wielu statystykach. W tym w statystykach bezrobocia.
-
-
Aktywni użytkownicy
Rekomendowane odpowiedzi