Skocz do zawartości

Kryzys na rynku gier

DeIntegro

Rekomendowane odpowiedzi

Azjaci poszli trochę w niszowe serie i bardzo wymagające dla zwykłego gracza, ale też troszkę je uprościli aby do nich trafić i nawet po obrazku widać że 3 gry na całym "podium" to soulslikei, wiem że to mem ale faktycznie tak to wygląda. Gdzie Ja mimo tego że świat Soulsów mi się mega podobał, to była bariera nie do przeskoczenia(do tego roku). A czemu? Bo się grało w samograje, gdzie w większości gier wciskasz jeden guzik na pałę i gra się przechodzi, do tego myśleć nie trzeba bo Cię gra prowadzi za rączkę. A ogólnie kryzysu nie ma, tylko zmęczenie materiału, bo ileż można grać w to samo? Gdzie oprócz "świata" wszystko jest identyczne. Ja od premiery FC 3 w żadnego fpsa nie zagrałem, po prostu przestało mnie to bawić i sprawiać jakikolwiek fun. I tak bym mógł powiedzieć o 90% gatunków gier, a grałem chyba we wszystkie. Ale zaś w żadne Soulsy nie grałem nigdy i czuję się teraz tak jakbym pierwszy raz ogrywał DN3D czy GTA, pewnie za x lat nie będę miał już przyjemności z soulslików, ponieważ będzie to zmęczenie materiału a nie kryzys :) choć te X lat to będzie dla mnie drugi najlepszy okres gaimingu. Pierwszy zaczął się w 97 od zakupu pierwszego komputera, i poznawaniu gatunków, jak i gier, ale zakończył się gdzieś ok 2015 roku, dlatego że oprócz świata i grafiki teoretycznie nic się nie zmieniało. A drugi okres zaczął się na początku tego roku, po pokonaniu Ravenous Crystal Lizard  ponieważ sobie powiedziałem że jak tego nie zrobię dalsza kontynuacja nie ma sensu i tak tym o to sposobem pokochałem Soulsy i na teraz to będę je mógł katować przez następne x lat o ile nie xx lat :) 

Dlatego powiem tak, jak już dopada Was kryzys czy to wieku średniego czy to na rynku gier, spróbujcie gatunku który kiedyś odrzucaliście, bo wam się nie podobał lub był za trudny, a odnajdziecie sobie tą iskierkę gracza, która może przerodzić się w prawdziwą pożogę ;) 

15 godzin temu, DeIntegro napisał(a):

Właśnie zostało puszczone info, że Dragon Age: The Veilguard zostało nominowane do GOTY. Samo to mówi nam co nieco o aktualnej sytuacji gamingu. 

Zapraszam do dyskusji :)

Ja to określę jacy gracze takie GOTY :) mówiąc ogólnie sami doprowadziliśmy do tego że takie coś jest nominowane do GOTY, a jakby to wypuścili z 10 lat temu to byłoby to nominowane do COTF, w sumie to podobnie jest w wielu branżach.