Amp 30 Opublikowano 16 Czerwca Opublikowano 16 Czerwca (edytowane) Chyba się stanęło...stary panel sterowania przestał działać, raz udało się go uruchomić, poustawiać i tyle...teraz nic a nic nie załapuje nawet nie ma go w prawokliku na pulpicie choć po ponownym uruchomieniu kompa się uruchamia z menu start ale tylko jako admin a pod prawoklikiem dalej go nie ma. Edytowane 16 Czerwca przez Amp 1
bourne2008 1 817 Opublikowano 17 Czerwca Opublikowano 17 Czerwca (edytowane) GeForce Security Update Driver 582.66 (16.06.2026) Poprawki bezpieczeństwa dla Maxwell, Volta i Pascal https://www.nvidia.com/en-us/drivers/details/272768/ 9 godzin temu, Amp napisał(a): Chyba się stanęło...stary panel sterowania przestał działać, raz udało się go uruchomić, poustawiać i tyle...teraz nic a nic nie załapuje nawet nie ma go w prawokliku na pulpicie choć po ponownym uruchomieniu kompa się uruchamia z menu start ale tylko jako admin a pod prawoklikiem dalej go nie ma. Działa normalnie. Coś ci się w systemie popsuło. Edytowane 17 Czerwca przez bourne2008
caleb59 2 337 Opublikowano 17 Czerwca Opublikowano 17 Czerwca 10 godzin temu, sideband napisał(a): W grze właśnie vsync ma być wyłączony. Reflex może być włączony w grze. To nie był dobry pomysł: 1. Nie pomaga na problem ze Smooth Motion. 2. Dochodzi lag na myszce od v-sync.
ket_rab 445 Opublikowano 17 Czerwca Opublikowano 17 Czerwca (edytowane) @caleb59 w Tarkov SM brak płynności cały czas? Edytowane 17 Czerwca przez ket_rab
caleb59 2 337 Opublikowano 17 Czerwca Opublikowano 17 Czerwca (edytowane) Nie, po czasie gra łapie nagle stutter/jitter i tak już zostaje. Tutaj chłop wyjaśnia o co chodzi: https://forums.guru3d.com/threads/nvidia-geforce-hotfix-driver-610-52.460679/post-6436966 Edytowane 17 Czerwca przez caleb59
sideband 3 101 Opublikowano 17 Czerwca Opublikowano 17 Czerwca 4 godziny temu, caleb59 napisał(a): To nie był dobry pomysł: 1. Nie pomaga na problem ze Smooth Motion. 2. Dochodzi lag na myszce od v-sync. Jak to vsync zwiększa lata, ale pewnie rozwiązuje problem z plynnoscia. Poza tym spróbuj obciąć wszystkie detale na low i czy wyłączenie DLSS z gry coś zmienia to samo tyczy się reflexa. Oczywiście już bez vsynca w sterowniku. Oczywiście limit klatek by wychodziło poza zakres monitora. Przykładowo wysokie MSAA potrafi totalnie popsuć płynność z SM i to na 5090.
caleb59 2 337 Opublikowano 17 Czerwca Opublikowano 17 Czerwca To nie ma nic do rzeczy, dawno temu sprawdzałem wszelakie tego typu kombinacje. Sterownik Nvidii jest spier...... pod kątem Smooth Motion i G-Sync.
sideband 3 101 Opublikowano 17 Czerwca Opublikowano 17 Czerwca To nie jest takie oczywiste jak piszesz w tamtym tygodniu pograłem w Tarkova dla testu z SM i zero problemów u mnie z Gsync Oczywiście na nowym SM
leven 967 Opublikowano 17 Czerwca Opublikowano 17 Czerwca (edytowane) A jak na sterach 610.62 ? Wyszły wczoraj. https://www.nvidia.com/pl-pl/drivers/details/272827/ Edytowane 17 Czerwca przez leven
Amp 30 Opublikowano 17 Czerwca Opublikowano 17 Czerwca 7 godzin temu, bourne2008 napisał(a): GeForce Security Update Driver 582.66 (16.06.2026) Poprawki bezpieczeństwa dla Maxwell, Volta i Pascal https://www.nvidia.com/en-us/drivers/details/272768/ Działa normalnie. Coś ci się w systemie popsuło. Zgadza się już działa.
szafir00 10 Opublikowano 17 Czerwca Opublikowano 17 Czerwca @sideband a u mnie nawet na nowych przy próbie manipulacji obrazem zamykanie gry (alt+enter) sm działał mi po podmiance ze starych sterowników, ale czasem potrafił zgłupieć, gsync dla fullscreen,vrr,hdr,vsync off w sterach i grze 1
caleb59 2 337 Opublikowano 17 Czerwca Opublikowano 17 Czerwca Godzinę temu, sideband napisał(a): To nie jest takie oczywiste jak piszesz w tamtym tygodniu pograłem w Tarkova dla testu z SM i zero problemów u mnie z Gsync Oczywiście na nowym SM W skrócie - za krótko grałeś.
sideband 3 101 Opublikowano 17 Czerwca Opublikowano 17 Czerwca 20 minut temu, szafir00 napisał(a): @sideband a u mnie nawet na nowych przy próbie manipulacji obrazem zamykanie gry (alt+enter) sm działał mi po podmiance ze starych sterowników, ale czasem potrafił zgłupieć, gsync dla fullscreen,vrr,hdr,vsync off w sterach i grze Stary SM to będzie działał na nowych sterach. Nie pisałem wcześniej, że u mnie działa ok nowy SM bo i tak to nic nie zmienia 5 minut temu, caleb59 napisał(a): W skrócie - za krótko grałeś. A ile trzeba grać? Wiem, że ta gra z czasem tylko wciąga coraz więcej pamięci 20min za mało? 1
caleb59 2 337 Opublikowano 17 Czerwca Opublikowano 17 Czerwca 20 minut. Panie kochany, to jest randomowy problem, który pojawia się z przysłowiowej dupy po 2-3, a czasami 4 rajdach - to zależy. Zauważyłem też, że często triggeruje go celowanie przez lunetę grając na Streets of Tarkov.
sideband 3 101 Opublikowano 17 Czerwca Opublikowano 17 Czerwca To nie licz na szybką naprawę tego problemu przecież to trzeba replikować by naprawić 1
leven 967 Opublikowano 17 Czerwca Opublikowano 17 Czerwca https://ithardware.pl/aktualnosci/nvidia_geforce_61062_sterowniki_poprawki_empulse-51806.html
leven 967 Opublikowano 19 Czerwca Opublikowano 19 Czerwca (edytowane) W dniu 17.06.2026 o 14:54, caleb59 napisał(a): To nie ma nic do rzeczy, dawno temu sprawdzałem wszelakie tego typu kombinacje. Sterownik Nvidii jest spier...... pod kątem Smooth Motion i G-Sync. No i jak Caleb ? Nowe sterowniki już banglają z smooth motion ? U mnie Fishingplanet oszalał - ponad 150 FPS przy 2160p max ustawienia, gdzie miałem około 80-90 FPS Edytowane 19 Czerwca przez leven
caleb59 2 337 Opublikowano 19 Czerwca Opublikowano 19 Czerwca (edytowane) Takie same gówno jak poprzednie. Wróciłem na 581.80 lub 581.94 - ostatnie z normalnie działającym SM. Jeszcze są dodatkowe cyrki w zależności czy masz włączony g-sync czy nie. Przy tych nowych Tarkov dodatkowo raz na jakiś czas się sypie na koniec matchmakingu, gdzie nie ma to miejsca kiedy zainstalowane są stare lub kiedy korzysta się z nowych ale z wyłączonym SM - wtedy też nie sypie gry. Te podludzkie śmiecie z Nvidii coś niedobrego zrobili z SM - odkąd rozmiar nvpresent64.dll skurczył się z 80MB do 8MB zaczęły się problemy. Edytowane 19 Czerwca przez caleb59 1
leven 967 Opublikowano 19 Czerwca Opublikowano 19 Czerwca Tarkova akurat nie mam, nie mogę tego zinterpretować A z tym : "odkąd rozmiar nvpresent64.dll skurczył się z 80MB do 8MB zaczęły się problemy." to nawet nie wiem, gdzie tego szukać Ale dobrze, że jesteś, bo forum ma dostęp do ukrytych funkcji
leven 967 Opublikowano 19 Czerwca Opublikowano 19 Czerwca Nie wiem o co chodzi, ale Wiesiek 3 z SM nie chce się uruchomić !! Taki tytuł nie jest wspierany technologiami zielonych ? !! Caleb ? jesteś guru
caleb59 2 337 Opublikowano 20 Czerwca Opublikowano 20 Czerwca (edytowane) No widzisz pan, trafiła kosa na kamień. Nie wiem jak to wygląda w W3 ale te najnowsze sterowniki miały naprawić problem crasha przy uruchamianiu gier z włączonym SM - w Tarkovie pomogło i gra startuje normalnie z włączonym SM. Weź dla żartu odpal W3 w DX11 i sprawdź ponownie z włączonym SM. Z tego co pamiętam lubisz mody do tej gry, może one wpadają w konflikt? Edytowane 20 Czerwca przez caleb59
leven 967 Opublikowano 20 Czerwca Opublikowano 20 Czerwca DX11 to kupa. Ale mody można w pięć sekund wyłączyć. Sprawdzę. Nie ma szans, wywala grę W dupie mam ich smootch motion
some1 715 Opublikowano 20 Czerwca Opublikowano 20 Czerwca Po co smooth motion jak W3 ma obsługę FG? 1
JeRRyF3D 2 115 Opublikowano 20 Czerwca Opublikowano 20 Czerwca Dx 11... jednak nadal działa lepiej w w3.
Rekomendowane odpowiedzi