Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

ja sie ciągle zastanawiam czy to kupić czy nie bo u mnie problem jest taki ze nie za bardzo przez sytuacje rodzinną mam czas na dłuższe granie z kims w party (chyba ze poznym wieczorem) a ta gra do singla to sie tak mocno srednio nadaje.

dodatkowo nie wiem czy na dłuższą mete ta gra bedzie dawac frajde, widze sporo zachwytów na jutubach ale nie wiem czy taka pętla rozgrywki na dłuzej mnie nie zanudzi i czy to bedzie miało jakis sens jakis wymierny cel (bo takie zbieranie fantów które raczej na pewno strace wczesniej czy pozniej to mnie nie bawi) z kolei sam gameplay i gunplay to mnie w tej grze nie porywa (i nie podoba mi sie wygląd broni i strzelanie z TPP które jest bardziej arcadowe niz skillowe), movement postaci też nie jest jakis wypasiony (taki średni poziom bym powiedział)

Edytowane przez Oldman
Opublikowano

Mi się ten retro futurystyczny klimat mega podoba. Design ubrań, muzyka. Jakość dźwięku to jest 10/10. Fajnie też wygląda to, że animacje botów nie są z góry ustalone, ale podlegają fizyce. Latające próbują się ustabilizować po strzale, albo utracie silniczka. Widać jak walczą w powietrzu z grawitacją, czasem uderzając o przeszkodę albo grunt samemu się rozwalając. Tak samo ten "pająk" potrafi się potknąć, albo ześlizgnąć xd. Podobno korzystano z uczenia maszynowego AI, do nauki tych robocików poruszania się po świecie gry, dlatego mało w tym czystego skryptu.

215k graczy na steam, a mamy czwartek. 87% pozytywnych, ale pewnie będzie spadać. Większość negatywnych ocen, to narzekanie na brak czystego pve, bo nie chcą pvp, oraz skiny do kupienia w płatnej grze.

Opublikowano (edytowane)

Na 95% będziesz grał przeciwko innych graczom solo, ale niby może się zdarzyć, że jednak jakieś duo wejdzie. Bo typowego solo queue nie ma.

Poza tym w grze jest voip, który świetnie działa. Więc można się z kimś dogadać. Nie wszyscy chcą kogoś zabić, bo też nie chodzi o to by wszystkich na swojej drodze zabijać. To nie battleroyal. Choć oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie by to robić. Każdy gra jak chce. Ktoś jest friendly, ktoś inny niby też, ale nieufny, jeszcze inny trzyma się z dala od ludzi chodząc od krzaka do krzaka po mniej uczęszczanych ściezkach :E. Można komuś pomóc, gdy męczy się z Arcami i wyjść z raidu razem, a można go zabić i zabrać loot. Można się z kimś spiknąć, pomagać sobie nawzajem przez cały raid, by na extrakcie strzelić mu w plecy :P. Można też kampić na extrakcie. Ale zbyt emocjonujące to nie jest i dość frajerskie, plus żadnego expa się nie zdobywa za interakcje, lootowanie czy questy.

Edytowane przez babayaga
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Fajna giera, tylko w pojedynkę trochę na straconej pozycji, te ARCy strasznie overpowered i trochę na chama znajdują, nie mówiąc o patrolach przy windach.

Ale gra zupełnie inne rumieńce ma jak się gra w teamie : )

In plus klimat, w końcu bez bzdur typu czary albo stroje klaunów heh

Gra bardzo przypomina Ghost Recon Wildlands... ale tam zamiast iść w tą stronę, to zrobili badziew, a tutaj no wiadomo...

9 godzin temu, MaxxGroo napisał(a):

Ja przegapiłem testy, może jeszcze jakiś free weekend będzie. Po komentarzach na YT widzę, że lajtowy jest extraction i nie czuć straty w przypadku śmierci. 

Czuć : ) ale np. na razie gram najgorszym sprzętem, jaki mam, byle nabijać ekspa.

Tak logika wskazuje, bo jak pójdziesz z najlepszym wszystkim, stracisz, to potem lipa...

Edytowane przez Sponsi
Opublikowano (edytowane)

Ja lubię solo, rozgrywka jest trochę inna niż w teamach.  Arci są ciężkie, fakt, ale to dobrze. Są trudne dla wszystkich, z czasem przy lepszych EQ będą sporo łatwiejsze. Śmierć jest jednak mniej bolesna niż w innych extraction shooterach, ale to wcale nie wada, jest po prostu inaczej. Można chętniej zabierać lepszy sprzęt. Jest masa lootu wszędzie, więc po 3 minutach w raidzie można mieć pełny plecak. Mamy darmowy loadout, który jest całkiem ok na początku, może jedynie ammo braknąć, plus kurczak nam przynosi materiały. Masę rzeczy potrzebnych na raid możemy craftować, gdzie w takim Tarkovie do wielu itemów dość podstawowych nie mamy na początku dostępu, możemy je jedynie znaleźć. No i questy naliczają się nawet gdy nie wyjdziemy z raidu.

Edytowane przez babayaga
Opublikowano
3 godziny temu, babayaga napisał(a):

Śmierć jest jednak mniej bolesna niż w innych extraction shooterach

Można rozwinąć? Nie tracimy sprzętu? wiem, że można iść z darmowym zestawem, chyba, że to nie dotyczy tego a czegoś innego.

Opublikowano

Tracimy sprzęt, ale jest on mniej warty, łatwiej mieć kolejny, więc strata mniej boli. No i questy zalicza nawet jak zginiemy, gdzie w Tarkovie są zadania gdzie trzeba przeżyć czasem nawet 2 rady z rzędu by je zaliczyło. Chyba, że później się coś zmieni. 

• Upvote 1
Opublikowano

Po każdej smierci i tak dostajesz rzeczy od złomka (tzn tego koguta - można podnosić jego level wtedy przynosi więcej lepszych materiałów) masz jeszcze slot na jeden przedmiot, dzieki któremu możesz go zatrzymać jak zginiesz - no chyba że grałeś z darmowym zestawem to wiadomo że takiego slotu tam nie ma. Podobno w dalszym progresie takich slotów w plecaku jest więcej więc mozliwość zachowania 2-3 przedmiotów daje już sporo..

Niektóre arki wcale nie są takie mocne - owszem na początku unikasz starc i uciekasz przed wszystkim, ale po czasie  jak dorwie się jakieś  zielone bronie i pozna się słabe punkty to robi się je solo..   wczoraj na 8 lvl rozwaliłem skoczka i to dosyć szybko - jego czułym punktem są przednie łapy ;) 

Na kamperów przy punktach też jest sposób - wystarczy mieć granaty które  skanują obszar. W sumie to na kilka godzin gry tylko raz spotkałem drużyne cwaniaków którzy ewidentnie czekali na to by złupić innych.. 

Opublikowano
5 godzin temu, dawidoxx napisał(a):

Pierwsza legendarka 

20251031122524_1.thumb.jpg.6f6753b9c34dea1b767af94cf56c3556.jpg

w gre jeszcze nie gralem, moze ktos wyjasnic jak to jest z tą kieszenią bezpieczną na przykładzie tej legendarki?

- tzn czy jak jest ona w tej kieszeni to przedmiotu (np broni) nie mozna uzywac czy mozna?
- i zapewne jak sie wyjmie te legendarke z tej kieszeni i zginie to sie ją traci.

Opublikowano (edytowane)

Dawno w nic online nie grałem, a ta gra trochę przypomina mi The Division. Jak zginiesz podczas misji, to tracisz wszystko? Cały ekwipunek oprócz tego, co masz w bezpiecznej kieszeni? Czy jest jak w The Division i tracisz tylko to, co nosisz w plecaku, a broń i reszta dupereli zostaje? 

Edytowane przez DITMD
Opublikowano
47 minut temu, Oldman napisał(a):

w gre jeszcze nie gralem, moze ktos wyjasnic jak to jest z tą kieszenią bezpieczną na przykładzie tej legendarki?

- tzn czy jak jest ona w tej kieszeni to przedmiotu (np broni) nie mozna uzywac czy mozna?
- i zapewne jak sie wyjmie te legendarke z tej kieszeni i zginie to sie ją traci.

Trzymając przedmiot w bezpiecznej kieszeni nie można go używać, tak jak napisałeś jeśli zginiesz i miałeś go w slocie to tracisz z całym ekwipunkiem, broniami. 

Po dotarciu do 15 lvl odblokowują się ekspedycje i dzięki nim zdobywa się jeszcze więcej przedmiotów... Moja rada jest taka że nie ma co się przywiązywać do  lepszych itrmow.. Lepiej nimi grać niż chomikować

• Thanks 1
  • Upvote 1