SuLac0 353 Opublikowano 27 Października Autor Opublikowano 27 Października (edytowane) jak w kazdym typie napedu - ASO nie oznacza, ze robia wszytko, wiec auta moga byc transportowane na lawetach z roznych powodow. tym powodem nie musi tez byc jego uszkodzenie/awaria 20 minut temu, IceMan napisał(a): Ja jestem realistą i pomimo posiadania BEV ,wiem że dla zwykłego Kowalskiego mieszkańca bloku jest to słaba opcja. dla zwyklego Kowlaskiego z bloku, posiadanie auta w ogole staje sie slaba opcja. i nie ma znaczenia jaki typ napedu, jezeli nie ma go gdzie parkowac i obecnie to jest wiekszy problem, a nie gdzie ladowac. to tak w kwestii bycia realista Edytowane 27 Października przez SuLac0
DjXbeat 488 Opublikowano 27 Października Opublikowano 27 Października 2 godziny temu, marko napisał(a): Czy jest możliwość, że dany serwis Tesli nie wykonuje wszystkich napraw? Nie, serwisy świadczą dokładnie takie same usługi. Możliwe, że w Pradze czas oczekiwania na umówioną wizytę był bardzo długi i ktoś zwyczajnie umówił się w Berlinie bo obsłużą go znacznie szybciej. To normalne. 3 godziny temu, IceMan napisał(a): Ale ja w trasy rzadko jeżdżę i zasięg 1000km nie jest mi do niczego potrzebny. W zeszłym tygodniu przez 7 dni zrobiłem 1600km kręcąc się po między Łodzią a Warszawą i ani razu nie odwiedziłem ładowarki publicznej. Cały tydzień auto ładowane w garażu w nocy. Takiego tygodnia jeszcze nie miałem
marko 714 Opublikowano 27 Października Opublikowano 27 Października (edytowane) 39 minut temu, DjXbeat napisał(a): Możliwe, że w Pradze czas oczekiwania na umówioną wizytę był bardzo długi i ktoś zwyczajnie umówił się w Berlinie bo obsłużą go znacznie szybciej. To normalne. Serio? Wywozić auto kilkaset kilometrów lawetą, w dodatku za granicę? odebrać auto też ma lawetą czy dojedzie sobie pociągiem? Edytowane 27 Października przez marko
DjXbeat 488 Opublikowano 27 Października Opublikowano 27 Października (edytowane) 1 godzinę temu, marko napisał(a): Serio? Wywozić auto kilkaset kilometrów lawetą, w dodatku za granicę? odebrać auto też ma lawetą czy dojedzie sobie pociągiem? Normalne w sensie że ludzie decydują się wstawić auto do warsztatu, który ma najkrótszy czas oczekiwania na naprawę Równie dobrze mógł zwyczajnie umówić się na wizytę w serwisie w Pradze ale pewnie mieli takie obłożeni roboty iż czekał by 2-3msc na termin naprawy więc skorzystał z możliwości i wstawił auto do innego serwisu który naprawi mu auto szybciej To jest całkowicie normalne. Zdarzało się, że ludzie na wymianę baterii w Warszawie mieli czekać 3msc, wstawiali auto do Berlina i naprawa gwarancyjną zrobiona w tydzień. Na naprawę możesz umawiać się do dowolnego serwisu a w Berlinie jest największy warsztat Tesli w Europie. Edytowane 27 Października przez DjXbeat
marko 714 Opublikowano 27 Października Opublikowano 27 Października (edytowane) Serio? Jeśli serio tak jest, to dla mnie taka marka jest skreślona grubą kreską. I absolutnie nie uderzam tutaj konkretnie w Teslę czy BEV (bo niewiadomo po co to auto tam jechało), tylko o samo założenie, że ja mam bujać się, żeby ktoś łaskawie naprawił mi auto i nie trwało to wieczność Sorry, No Go. Edytowane 27 Października przez marko
DjXbeat 488 Opublikowano 27 Października Opublikowano 27 Października Przecież w każdym serwisie czy to Audi, Ford czy nawet Tesla trafiają się takie okresy gdzie mają od groma aut w naprawie i terminy przyjęć kolejnych aut do napraw są bardzo odległe i trzeba czekać nawet kilka miesięcy. W Fordzie czekałem na wizytę prawie 2 miesiące.
marko 714 Opublikowano 27 Października Opublikowano 27 Października (edytowane) Przerabiałem kilka marek. Max na termin naprawy po awarii, to dwa tygodnie. Rekord naprawy, to 2 godziny. Raz bujałem się ponad miesiąc zastępczym w serwisie VW, ale tylko dlatego, że ubezpieczalnia przeciągała sprawę. W aucie brakowało tylnej ćwiartki Poza tym. Jak dany serwis nie ma terminów, to jedziesz do miasta obok, a nie kraju obok Tutaj kłania się brak siatki serwisów. To jest to, z czym możesz mieć problem, kupując chińskie auto Edytowane 27 Października przez marko 2
galakty 3 312 Opublikowano 27 Października Opublikowano 27 Października Poza Chińczykami, tu też kilka msc się czeka na naprawę (póki co).
Katystopej 984 Opublikowano 28 Października Opublikowano 28 Października Na zdjęciu kierownik kolejki, Jacek EV Kometo przybywaj. 2
SuLac0 353 Opublikowano 28 Października Autor Opublikowano 28 Października to ludzie sami tworza marki-memy, w spalinowych mamy bmw, w elektr, tesle
galakty 3 312 Opublikowano 28 Października Opublikowano 28 Października Tesle bym bardziej do Audi chyba porównał
trepek 1 345 Opublikowano 28 Października Opublikowano 28 Października Ten kierowca tesli okrąglutki jak kółko w znaczku audi 1
SuLac0 353 Opublikowano 28 Października Autor Opublikowano 28 Października audi? faktycznie, temat ma potencjal jak widac 3 1
huudyy 2 837 Opublikowano 28 Października Opublikowano 28 Października 8 minut temu, SuLac0 napisał(a): audi? faktycznie, temat ma potencjal jak widac Audi to mem od dawna, tesla tylko do nich dołączyła 1
galakty 3 312 Opublikowano 28 Października Opublikowano 28 Października Ostatnio na Instagramie leci często przeróbka piosenki "Ja nie wiem... Ja nie wiem... ja chyba jestem ge..." i właśnie Audi w tle 2
huudyy 2 837 Opublikowano 28 Października Opublikowano 28 Października 11 minut temu, galakty napisał(a): Ostatnio na Instagramie leci często przeróbka piosenki "Ja nie wiem... Ja nie wiem... ja chyba jestem ge..." i właśnie Audi w tle W przypadku kiecola to gorsze odchyły są, niż homosiowanie XD 3
DjXbeat 488 Opublikowano 28 Października Opublikowano 28 Października 21 godzin temu, marko napisał(a): Przerabiałem kilka marek. Max na termin naprawy po awarii, to dwa tygodnie. Rekord naprawy, to 2 godziny. Raz bujałem się ponad miesiąc zastępczym w serwisie VW, ale tylko dlatego, że ubezpieczalnia przeciągała sprawę. W aucie brakowało tylnej ćwiartki Poza tym. Jak dany serwis nie ma terminów, to jedziesz do miasta obok, a nie kraju obok Tutaj kłania się brak siatki serwisów. To jest to, z czym możesz mieć problem, kupując chińskie auto Ja na termin wymiany EGR w Mondeo MK5 czekałem prawie 2 miesiące ale zgadzam się z tym, że siatka serwisów to podstawa. W Polsce Tesla ma kilka serwisów i z reguły na naprawę czeka się w granicach 2-3 tygodni od zgłoszenia. Sporą część roboty robiły serwisy mobilne gdzie u Ciebie pod domem usuwali znane usterki i to w ciągu 2-3dni. Im więcej aut na drogach tym serwis powinien się rozwijać ale Tesla nie zarabia na serwisie jak inni producenci więc punktów jest zwyczajnie mało.
DjXbeat 488 Opublikowano 30 Października Opublikowano 30 Października (edytowane) W dniu 28.10.2025 o 08:07, Katystopej napisał(a): Na zdjęciu kierownik kolejki, Jacek EV Kometo przybywaj. Kometa przybyła. Ładowarka nie ma zasilania i będzie wyłączona do końca roku a od 01.01.2026 będzie już płatna 😀 Zarządzający wziął sprawy w swoje ręce i wyłączył ładowarkę. Edytowane 30 Października przez DjXbeat 2 1 3
GordonLameman 8 432 Opublikowano 30 Października Opublikowano 30 Października uuu, ale będzie kwik 2 1
galakty 3 312 Opublikowano 30 Października Opublikowano 30 Października 3 godziny temu, DjXbeat napisał(a): Kometa przybyła. Ładowarka nie ma zasilania i będzie wyłączona do końca roku a od 01.01.2026 będzie już płatna 😀 Zarządzający wziął sprawy w swoje ręce i wyłączył ładowarkę. Mogli korzystać jak ludzie, ale nieeee po co Jeszcze jakby mu sprawę sądową nałożyli za bezprawne zarządzanie... Ahhhh.
marko 714 Opublikowano 30 Października Opublikowano 30 Października (edytowane) Tak zachowują się ludzie z kompleksami. Chcą być kimś większym, czymś zarządzać, o czymś decydować. Sprawy mu nie założą, bo nie było jakiejś szkodliwości społecznej. Jakby ktoś tracił na tym hajs, to co innego Edytowane 30 Października przez marko
Katystopej 984 Opublikowano 30 Października Opublikowano 30 Października No przecież zarządzał. W CV będzie miał wpisane "Realne zarządzanie ładowarką w terenie" 3
DjXbeat 488 Opublikowano 30 Października Opublikowano 30 Października (edytowane) Zarządcą ładowarki jest gmina. Wyłączyli zasilanie ze względu na olbrzymią ilość skarg na tego typu praktyki zarządzania czyimś mieniem. Gmina od stycznia wprowadza płatną ładowarkę. Mogli by im dowalić z 3zł/kWh Edytowane 31 Października przez DjXbeat 1
dannykay 620 Opublikowano 31 Października Opublikowano 31 Października Chcieli se zawłaszczyć w kilka osób, to teraz cała gmina beknie zbiorowo Brawo debile 2
SuLac0 353 Opublikowano 31 Października Autor Opublikowano 31 Października darmowe ladowanie przyciaga jak muchy posprzatana i muchu rozlecialy sie. ciekawe gdzie teraz zeruja, bo ladowarki jak puste stoja, tak stoja
Rekomendowane odpowiedzi