Badalamann 1 096 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu @Tomasz Niechaj To prawda. Cieżko o taki test, tak by warunki były porównywalne. Musiałyby być dosłownie w tym samym miejscu robione.
bleidd Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 14 minut temu, Tomasz Niechaj napisał(a): Jasne, dzięki za wyjaśnienia. Zwłaszcza teraz Twoje pomiary dużo mówią, choć jak zaznaczyłem nie wpisują się one w sytuację, którą tutaj omawiamy Czyli Ty masz eTSI, zgadza się? A auto garażujesz? W sensie przed startego tego przejazdu stało w garażu? Mam 1.5 TSI z mikro hybrydą, nie wiem nawet czy to się nazywa eTSI czy nie Auto stało na zewnątrz, temperatura rano była ok -1, teraz jak ruszyłem pokazywało 1st.
Tomasz Niechaj Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 2 minuty temu, bleidd napisał(a): Mam 1.5 TSI z mikro hybrydą, nie wiem nawet czy to się nazywa eTSI czy nie Auto stało na zewnątrz, temperatura rano była ok -1, teraz jak ruszyłem pokazywało 1st. Dzięki za info 1.5 TSI z MHEV to właśnie 1.5 eTSI, choć rzeczywiście Audi nie używa tego "e" 2 minuty temu, Badalamann napisał(a): @Tomasz Niechaj To prawda. Cieżko o taki test, tak by warunki były porównywalne. Musiałyby być dosłownie w tym samym miejscu robione. Mówię: mógłbym to zrobić, nawet w tym samym miejscu, ale wpływu na światła i ruch drogowy nie mam i na tak krótkim dystansie nie jestem w stanie wyrównać wszystkiego. Dlatego mówię, że jedyny sens ma testowanie na dłuższych odcinkach.
galakty Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Godzinę temu, Cappucino napisał(a): 4km w pół godziny? To chyba nie jest normalne tempo. W pół godziny robię 10-11 km w korkach... (max 40 minut) Jak on takie "testy" robi to nigdy się nie dogadamy bo to jakaś anomalia. Edytowane 2 godziny temu przez galakty
Cappucino Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 11 minut temu, DjXbeat napisał(a): Ja miałem na uwadze start przy minusowych temperaturach bez grzania baterii a nie średnie wartości. Tesla bez wstępnego grzania potrafiła mi na pierwszych 2-3km wskazać zużycie 90kWh/100km a Corsa 35kW/100km. Corsa miała lżej bo 2C ciepłej było czyli -16C A tu jazda krótkie odcinki na ostatnich 300km i średnia 24kWh/100km Corsa jednak wazy dużo mniej od tesli,węższe opony i do tego wewnątrz mniejsza powierzchnia do ogrzania.
Tomasz Niechaj Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 1 minutę temu, galakty napisał(a): W pół godziny robię 10-11 km w korkach... (max 40 minut) Jak on takie "testy" robi to nigdy się nie dogadamy bo to jakaś anomalia. Podeślij wreszcie zdjęcie tego znajomego ze Skodą. Bez tego, to nigdy się nie dogadamy, bo to jakaś anomalia.
Cappucino Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 1 minutę temu, galakty napisał(a): W pół godziny robię 10-11 km w korkach... (max 40 minut) Jak on takie "testy" robi to nigdy się nie dogadamy bo to jakaś anomalia. Zależy jakie miasto i jakie zagęszczenie ruchu, ale 4km w pół godziny...wynik jak na zakorkowanej dawnej zakopiance.
huudyy Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 1 minutę temu, Cappucino napisał(a): Zależy jakie miasto i jakie zagęszczenie ruchu, ale 4km w pół godziny...wynik jak na zakorkowanej dawnej zakopiance. Albo godziny szczytu w Łodzi XD akurat po 15 muszę podjechać w jedno miejsce, to wam pokaże jak wygląda spalanie w dieslu zimą na takim dystansie
Badalamann Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu @Tomasz Niechaj W mieście, jeszcze dużym pewnie nie. Choć na upartego możnaby próbować wcześnie rano, przed korkami. Możnaby tez takie warunki symulować np na dużym parkingu (koło supermarketu czy galerii), też nocą czy nad ranem.
Petru23 Opublikowano 59 minut temu Opublikowano 59 minut temu 2 godziny temu, Tomasz Niechaj napisał(a): O to to właśnie Godzinę temu, Cappucino napisał(a): Zależy jakie miasto i jakie zagęszczenie ruchu, ale 4km w pół godziny...wynik jak na zakorkowanej dawnej zakopiance. W Kielcach 6km 40-50 minut robiłem z i do pracy. 7km do godziny.
SuLac0 Opublikowano 51 minut temu Autor Opublikowano 51 minut temu 2 minuty temu, Petru23 napisał(a): W Kielcach 6km 40-50 minut robiłem z i do pracy. 7km do godziny. czyli jak na piechote 4-6km/h no, ale jednak luksus, to luksus
Cappucino Opublikowano 50 minut temu Opublikowano 50 minut temu 8 minut temu, Petru23 napisał(a): O to to właśnie W Kielcach 6km 40-50 minut robiłem z i do pracy. 7km do godziny. Tempo pieszego, po co więc auto?
Rekomendowane odpowiedzi