Skocz do zawartości

Auta elektryczne (BEV)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 minut temu, Tomasz Niechaj napisał(a):

Jasne, dzięki za wyjaśnienia. Zwłaszcza teraz Twoje pomiary dużo mówią, choć jak zaznaczyłem nie wpisują się one w sytuację, którą tutaj omawiamy :)

Czyli Ty masz eTSI, zgadza się? A auto garażujesz? W sensie przed startego tego przejazdu stało w garażu?

Mam 1.5 TSI z mikro hybrydą, nie wiem nawet czy to się nazywa eTSI czy nie :P Auto stało na zewnątrz, temperatura rano była ok -1, teraz jak ruszyłem pokazywało 1st.

Opublikowano
2 minuty temu, bleidd napisał(a):

Mam 1.5 TSI z mikro hybrydą, nie wiem nawet czy to się nazywa eTSI czy nie :P Auto stało na zewnątrz, temperatura rano była ok -1, teraz jak ruszyłem pokazywało 1st.

Dzięki za info :)

1.5 TSI z MHEV to właśnie 1.5 eTSI, choć rzeczywiście Audi nie używa tego "e"

2 minuty temu, Badalamann napisał(a):

@Tomasz Niechaj To prawda. Cieżko o taki test, tak by warunki były porównywalne.

Musiałyby być dosłownie w tym samym miejscu robione.

Mówię: mógłbym to zrobić, nawet w tym samym miejscu, ale wpływu na światła i ruch drogowy nie mam i na tak krótkim dystansie nie jestem w stanie wyrównać wszystkiego. Dlatego mówię, że jedyny sens ma testowanie na dłuższych odcinkach.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Cappucino napisał(a):

4km w pół godziny? To chyba nie jest normalne tempo.

W pół godziny robię 10-11 km w korkach... (max 40 minut) Jak on takie "testy" robi to nigdy się nie dogadamy bo to jakaś anomalia. 

Edytowane przez galakty
Opublikowano
11 minut temu, DjXbeat napisał(a):

Ja miałem na uwadze start przy minusowych temperaturach bez grzania baterii a nie średnie wartości. 
Tesla bez wstępnego grzania potrafiła mi na pierwszych 2-3km wskazać zużycie 90kWh/100km a Corsa 35kW/100km. 
Corsa miała lżej bo 2C ciepłej było czyli -16C :E 

A tu jazda krótkie odcinki na ostatnich 300km i średnia 24kWh/100km 

Corsa jednak wazy dużo mniej od tesli,węższe opony i do tego wewnątrz mniejsza powierzchnia do ogrzania.

Opublikowano
1 minutę temu, galakty napisał(a):

W pół godziny robię 10-11 km w korkach... (max 40 minut) Jak on takie "testy" robi to nigdy się nie dogadamy bo to jakaś anomalia. 

Podeślij wreszcie zdjęcie tego znajomego ze Skodą. Bez tego, to nigdy się nie dogadamy, bo to jakaś anomalia.

Opublikowano
1 minutę temu, galakty napisał(a):

Zależy jakie miasto i jakie zagęszczenie ruchu, ale 4km w pół godziny...wynik jak na zakorkowanej dawnej zakopiance.:E

Opublikowano
1 minutę temu, Cappucino napisał(a):

Zależy jakie miasto i jakie zagęszczenie ruchu, ale 4km w pół godziny...wynik jak na zakorkowanej dawnej zakopiance.:E

Albo godziny szczytu w Łodzi XD akurat po 15 muszę podjechać w jedno miejsce, to wam pokaże jak wygląda spalanie w dieslu zimą na takim dystansie 

Opublikowano
2 godziny temu, Tomasz Niechaj napisał(a):

golf_4km_trip.jpg

O to to właśnie :E

Godzinę temu, Cappucino napisał(a):

W Kielcach 6km 40-50 minut robiłem z i do pracy. 7km do godziny.