Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

W woju za karę dostałem warte, na wierzy przy magazynie amunicji, w sylwestra, -27'C, a w kwietniu nawaliło tyle śniegu, że do jednostki nie można było dojechać przez tydzień, to były czasy w zeszłym wieku, teraz już nie ma czasów %-)

Edytowane przez SylwesterI.
Opublikowano

"Pierwsze oznaki załamania pogody nastąpił 27 grudnia tylko w północnych i północno-wschodnich krańcach Polski. 29 grudnia na Podlasiu odnotowano dwudziestopniowe mrozy, gdy w okolicy Wrocławia było około 10 stopni "na plusie"."

To było 1978. Czasy gdy ludzie jeszcze nie wiedzieli, że globalne ocieplenie istnieje :E

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 10.12.2024 o 21:42, Suchy211 napisał(a):

Nie ma już zimy na południu kraju. Teraz mamy 3 pory roku. Wiosna, Lato, Jesień. Na jesieni krótkotrwałe mrozy i śnieg też się zdarzają. Normalnej zimy, to ja już nie widziałem od co najmniej 15 lat.

U mnie w regionie tak to wygląda. Od października do marca prawie cały czas błoto, mżawka i deszcz, czyli po prostu jesień. Nie opłaca się chodzić w innych butach i skarpetach niż czarne i szare. 2 lata temu w styczniu była nawet burza. Na poniedziałek zapowiedzieli +13 stopni, a teraz jest na minusie. Lecz zwykle zimą średnia temperatura to jakieś 6-8 stopni.

Opublikowano (edytowane)

Dokładnie, blisko morza :) Lecz w czasach "kiedyś to było", czyli jeszcze w latach 90, były normalne zimy. Po półtora miesiąca grubego śniegu.

Mimo wszystko wolę być jednak bliżej Niemca niż Ruska :E

Edytowane przez Áltair