Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A dzisiaj odszedł Gene Hackman (wraz z żoną) w wieku 95 lat. Dawno nie widziałem go na ekranie (w czymś świeżym). Wiedziałem, że jest już wiekowy ale jakoś sobie nie wyobrażałem, że miał tyle lat. Chyba ostatni film jaki z nim widziałem to był Wielki podryw i Ława przysięgłych. Teraz patrzę i te filmy powstały w 2001 i 2003, ale ten czas zasuwa.

il20250227_896954023_medium.jpg

• Sad 1
Opublikowano
W dniu 27.02.2025 o 19:42, ghostdog napisał(a):

A dzisiaj odszedł Gene Hackman (wraz z żoną) w wieku 95 lat. Dawno nie widziałem go na ekranie (w czymś świeżym). Wiedziałem, że jest już wiekowy ale jakoś sobie nie wyobrażałem, że miał tyle lat. Chyba ostatni film jaki z nim widziałem to był Wielki podryw i Ława przysięgłych. Teraz patrzę i te filmy powstały w 2001 i 2003, ale ten czas zasuwa.

W ten weekend obejrzałem po raz pierwszy Ławę przysięgłych i miałem podobne przemyślenia, jeśli chodzi o rok produkcji. Człowiek się już musi przestać oszukiwać, że wszystko po 2000 to nie takie stare i co najwyżej kilkuletnie. :E Filmy z początku lat dwutysięcznych zaczynają już trącić myszką, jak do niedawna filmy z lat 90.

Opublikowano
1 godzinę temu, miro napisał(a):

Swiat sie kończy

banalna historyjka o kurefce co spotkała ksiecia zgarnia wszystkie oskary, no jaja

Ten film trochę już u mnie leżakuje i czeka na czasy gdy naprawdę będę chodził po ścianach z nudów, a tu dziś rano czytam, że króla Oskarów tak haniebnie traktuję...

Opublikowano

To była marny rok dla filmów, już zdarzały się takie lata. Ja najbardziej pamiętam rok 1994, kiedy to Oscara dostał Forrest Gump (to dobry film ale były lepsze w tym roku). Szczególnie Oscara powinien dostać Pulp Fiction lub Skazani na Shawshank. Anora to może dobry film ale nie jest to oscarowy kaliber.

• Like 1
Opublikowano
6 godzin temu, Bardak napisał(a):

Ktoś w ogóle jeszcze śledzi te nagrody?? Że rozdanie jest to się dowiedziałem wczoraj wieczorem. 

Ja dzisiaj i to wsumie przez Sandlera że coś tam w bluzie przyszedł i tak przy okazji rzuciłem okiem co tam wygrało i jak napisałem wcześniej, żadnego filmu nie znałem :) 

Opublikowano (edytowane)

Teraz Oscary to taka impreza dla towarzystwa wzajemnej adoracji. Wcześniej też nie było za dobrze ale przynajmniej trafiały się bardzo dobre filmy. Choć na przestrzeni lat było sporo wpadek lub pomijano świetnych aktorów (aktorki). Teraz to chyba bardziej skupiają się na tym, kto zrobi z siebie głupka lub w jakim stroju wystąpi lub z kim przyjdzie, plus można dodać jakiś polityczny przekaz.

Tak sobie przeglądam nagrody za najlepszy film na przestrzeni lat i najbardziej rzuca się w oczy słaby wybór w 1998. Wygrywa Zakochany Szekspir :D  zamiast Szeregowiec Ryan lub Życie jest piękne.

Edytowane przez ghostdog
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
W dniu 26.02.2025 o 21:31, ghostdog napisał(a):

W wieku 39 lat zmarła Michelle Trachtenberg. Pewnie większość kojarzy ją z Eurotrip. Dawno ją w niczym nie widziałem. Chyba to kolejna ofiara zdobycia sławy w młodym wieku. W ostatnich lata jej wygląd był dość niepokojący, trudno było ją rozpoznać.

michelle-trachtenberg-eurotrip.jpg

Właśnie się o tym dowiedziałem z shorta na youtube. Szkoda. W Eurotripie była hot i działała na wyobraźnie nastolatka :red:

17 godzin temu, Dimazz napisał(a):

To już cała ekipa po drugiej stronie.

A ilu ich tam było bo ja kojarzę tylko Konona i Majora?. Nigdy tego w sumie nie oglądałem poza akcją z Astrą gdzie puknął jakąś babkę cofając.

Opublikowano

Odnośnie Harry Potter, to mnie najbardziej rozwaliło

"który zapowiadany jest jako wierna adaptacja siedmiu książek "

Tym czasem
"postawiła zgodnie z wcześniejszymi przeciekami na różnorodność i wybrała do roli Severusa Snape’a

xD

Opublikowano
W dniu 10.03.2025 o 10:22, chrumcio napisał(a):

Odnośnie Harry Potter, to mnie najbardziej rozwaliło

"który zapowiadany jest jako wierna adaptacja siedmiu książek "

Tym czasem
"postawiła zgodnie z wcześniejszymi przeciekami na różnorodność i wybrała do roli Severusa Snape’a

xD

image.png.d36a547319ba66686ab87dabf14ce602.png

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano
1 godzinę temu, chrumcio napisał(a):

Poczekajmy na premierę dla widzów a nie pseudo krytyków i dziennikarzy.

Do tej pory oba obozy były z grubsza zgodne:

Cherry - 37% RT - 6.6 IMDB - 6.6 FW

The Gray Man - 45% RT - 6.5 IMDB -5.8 FW

Citadel - 51% RT - 6.2 IMDB - 5.6 FW

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, J4Z66 napisał(a):

Millie Bobby Brown? Chyba nie było z nią dobrego filmu. 

W ogóle wtf!? Wygląda jak stara baba po x zabiegach...

Screenshot_20250313-100926.thumb.png.4e6405ad3bad6d8d14f755b05931508b.png

Co w tej branży dzieje? 

To niech zmyje / wydrapie z twarzy ten beton... 

Millie_Bobby_Brown_in_2024_01_(cropped).

Jej zdjęcie z 2024r brzydka nie jest...