Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No raczej. Co nie zmienia faktu, że gość pasuje do tej roli jak pięść do nosa. Nawet do roli w tym filmie. Z taką facjatą jest niestety jak Tom Holland, ciężko go traktować poważnie.

Opublikowano

Jutro premiera Snow White. Tak sobie sprawdziłem karierę Zegler, która jak wiadomo raczej nie przyczyni się do sukcesu filmu. Nie wiem jakim cudem ona miała takiego farta. Młode aktorki zaczynają od grania w tanich szmirach a ona debiutowała u Spielberga w West Side Story (główna rola kobieca). Potem Shazam (2) i Igrzyska Śmierci: Ballada ptaków i węży. Może nie były to za dobre filmy ale przynajmniej miały duży budżet (były spore oczekiwania wobec tych produkcji). Ciekawe jak potoczy się jej kariera, po tych jej ostatnich występach i wygłaszaniu swoich mądrości :D Na pomidorach oceny krytyków za Snow White to 46%.

Opublikowano (edytowane)

@ghostdog

Jej wybór przez Spielberga nie był kontrowersyjny - szukał nowej twarzy do zagrania młodej latynoski, na dodatek potrafiącej śpiewać i tańczyć. Zegler była doświadczoną (jak na swój wiek) i cenioną aktorką musicalową, nominowaną w tych uesańskich high schoolowych nagrodach, a wiadomo jakiego fioła na punkcie wszelkich high schoolowych aktywności mają Amerykanie. Do tego już wcześniej grała w West Side Story na deskach teatrów. Potem Złoty Glob i poszło.

Edytowane przez Lypton
  • Upvote 2
Opublikowano

@Lypton

Mieć warsztat teatralny i przez swoją jadaczkę tak się załatwić. Aż sprawdziłem na imdb, Zegler nie ma nic w planach po Snow White, biała plama. Inne młode i gorące nazwiska mają po kilka tytułów w produkcji lub niedalekiej przyszłości (Ortega, Sweeney czy Merced).

• Like 1
Opublikowano
49 minut temu, ghostdog napisał(a):

@Lypton

Mieć warsztat teatralny i przez swoją jadaczkę tak się załatwić. Aż sprawdziłem na imdb, Zegler nie ma nic w planach po Snow White, biała plama. Inne młode i gorące nazwiska mają po kilka tytułów w produkcji lub niedalekiej przyszłości (Ortega, Sweeney czy Merced).

Jenna Ortega jest lubiana i ma bardzo poukładane w głowie, Zegler pierdzieli farmazony i jest zblazowana, niby są prawie w tym samym wieku, obydwie latynoski, ale Ortegę lubię bardzo, ona wie czego chcę i jak kreować swoją karierę. 

Opublikowano

Widać, że Ortega nie boi się przyjmować ról w specyficznych filmach. Z jednej strony gra w popularnym serialu Wednesday, z drugiej strony angażuje się w projekty studia A24 i gra w X lub Death of a Unicorn. Nawet jak zaliczyła występ w dużym tytule jak Scream, to w tym samym roku zagrała małą rolę w filmie Foo Fighters - Studio 666.

Opublikowano (edytowane)

dla mnie najbardziej  Ice z Top Gun, no i z Gorączki,  lata chorował, przykre...

wspomina się wielkie gwiazdy, wyżej Chamberleina, Kilmera

ale 30.03 odszedł też wielki gwiazdor kina kopanego lat 80/90

kto nie oglądał w tamtych czasach na VHS produkcji z Cookiem, Cynthią Rothrock.

Mowa o zazwyczaj w tych filmach czarnym charakterze, mistrzu Richardzie Nortonie

a jak ktos chce sobie z sentymentu przypomniec te stare gwiazdy to polecam zeszłoroczny " Last Kumite "

https://www.filmweb.pl/film/The+Last+Kumite-2024-10044971

OIP-2.webp.1677ba4de25d47064697e6d2f94c29c0.webp

Edytowane przez miro
Opublikowano

Vala zawsze go lubiłem, szczególnie że grał w ważnych dla mnie filmach. Jako dzieciak uwielbiałem Willow, jako fan The Doors za rolę Jima Morrisona. Za świetny występ w Gorączce oraz za legendarną rolę w Top Gun. Tak go zapamiętam.

15174_1.13.jpg

MSDWILL_EC014.jpg

l-intro-1664288692.jpg

Val-Kilmer-in-Heat.jpg

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, crush napisał(a):

Val? On chyba aż tak stary nie był?

No nie był, miał 65 lat, na obecne czasy to niewiele. Przyczyną śmierci był zdiagnozowany 11 lat temu rak gardła.

Edytowane przez Kris194
  • 4 tygodnie później...