Badalamann 982 Opublikowano 2 Lipca Opublikowano 2 Lipca Przecież to obecni topowi aktorzy. Także czepianie się ich jest mocno na siłę. Oppenheimer i Dunkierka rewelacyjne, tenet specyficzny, choć też mi podszedł. P.S. Część ludzi narzeka praktycznie na każdy film. W tym na wszystkie topki kinowe. 1
crush 3 575 Opublikowano 2 Lipca Opublikowano 2 Lipca 1 minutę temu, Badalamann napisał(a): Przecież to obecni topowi aktorzy. To tylko świadczy o stanie tej branży. Zendaya to jest w ogóle dla mnie fenomen. Ani specjalnie talentu, ani specjalnie urody. 1
Vulc 2 191 Opublikowano 2 Lipca Opublikowano 2 Lipca 42 minuty temu, Badalamann napisał(a): Przecież to obecni topowi aktorzy. Także czepianie się ich jest mocno na siłę. To, że to są topowi aktorzy, nie znaczy że są dobrymi aktorami, czy to pod względem warsztatu czy dopasowania do roli. Holland na Bonda się kompletnie nie nadaje, choćby w Uncharted widać jak bardzo pewne postaci nie są dla niego - grający jego brata Wahlberg byłby o wiele lepszym Nate'em niż on. Zendaya wydaje się być nieco bardziej elastyczna pod tym względem, ale chyba nikt choć trochę znający się na kinie, nie powie że to jest bardzo dobra aktorka. Co najwyżej przeciętna. Odysei nie skreślam, bo Nolana bardzo lubię, ale to nie jest film na który czekam z niecierpliwością. 1
Kadajo 7 406 Opublikowano 2 Lipca Opublikowano 2 Lipca 2 godziny temu, Badalamann napisał(a): Przecież to obecni topowi aktorzy. Kto ? Holland i Zendaya, no proszę cie Topowo to może na pudelku się o nich pisze ale to tyle. Żeby nie było nic do nich nie mam ale pisanie o nich ze to top to jest trochę nie na miejscu. To juz Matt Damon i Charlize Theron maja tutaj więcej do powiedzenia, nawet Anne Hathaway. Jon Bernthal, Robert Pattinson, John Leguizamo. Hollanda to wszyscy kojarzą tylko i wyłącznie dzięki Marvelowi (bardzo dobra rola BTW. on ma szanse stać się dobrym aktorem) A o mega sztywnej Zendaya to ogólnie ciężko coś napisać, może tyle ze zagrała w nowej adaptacji Dune i tez gdzieś tam biegała w Marvelu. 2
Send1N 4 162 Opublikowano 2 Lipca Opublikowano 2 Lipca Gdzie tam bardzo dobra rola Hochland tylko popsuł spider mana, wcześniejsze z Maguire'm i Garfield'em były znacznie lepsze
Kadajo 7 406 Opublikowano 2 Lipca Opublikowano 2 Lipca Mi się każdy z nich podobał, miał inne podjecie i stworzył jakąś tam wiarygodna kreacje. Dlatego mi się podobał No Way Home gdzie wszyscy naraz byli BTW. Holland jako Bond... Nie widzę tego Ale Bond is Dead wiec nie ma to już i tak znaczenia 1
ghostdog 900 Opublikowano 2 Lipca Opublikowano 2 Lipca Holland i Zendaya tworzą super parę Hollywood i dlatego ich pchają do różnych projektów. Holland zaraz będzie miał 30 lat, więc skończy się granie nastolatków. On na amanta lub twardziela się nie nadaje. Pewnie w Hollywood mu podziękują, tak jak to robi się z aktorkami, które grają tylko ciałem, a mają 30+ wiec na ich miejsce przychodzą młode egzemplarze. Holland nie ma takiego warsztatu jak Pattinson. 1
Oldman 464 Opublikowano 2 Lipca Opublikowano 2 Lipca Godzinę temu, ghostdog napisał(a): Holland nie ma takiego warsztatu jak Pattinson. racja. ciekaw jestem jak zagra Pattison w kolejnej Diunie. Kto nie sledzi tematu przypomne ze zagra Scytale,a – Tleilaxańskiego maskaradnika (Czy jak kto woli Face Dancer'a) zamieszanego w spisek mający na celu obalenie Paula Atrydy. Cytat Posiadając więcej połączeń mięśniowych i nerwowych niż naturalni ludzie, a także zaawansowane szkolenie prana-bindu i specjalistyczną wiedzę na temat różnych psychik, Tleilaxu Face Dancers mogli łatwo odtworzyć wygląd, głos i osobowość innych dorosłych ludzi - niezależnie od ich wieku, budowy, wzrostu czy płci. Ich nazwa pochodzi od faktu, że ich rysy twarzy wydawały się „tańczyć”, gdy ich ciało i kości się rekonfigurowały. Ich domyślne formy wspólnotowe są krótko opisane w Heretics of Dune : „Dwóch małych mężczyzn, podobnych do siebie jak bliźniaki. Prawie bezpodbródkowe okrągłe twarze, zadarty nos, malutkie usta, czarne jak guziki oczy i krótko przycięte białe włosy, które sterczały im z głów jak szczecina na szczotce”. Poruszana jest również ich psychologia i brak tożsamości, bardziej przypominając istoty z roju, które nie mają żadnego widocznego kodeksu etycznego poza zachowaniem własnego życia, chyba że zostaną zmuszone do śmierci za swoich Panów. Nie oznacza to jednak, że byli bezmyślnymi dronami, biorąc pod uwagę ich bystry intelekt, przebiegłą teatralność, reakcje emocjonalne i świadomość społecznych konsekwencji. Jedyny system honoru, jaki im przysługiwał – według „Mesjasza Diuny” – wymagał dla ich ofiar jakiejś tajemniczej metody ucieczki, ale nie wiadomo, jak długo praktyka ta przetrwała w późniejszych epokach. Ograniczenia Face Dancers mogli generalnie naśladować ludzi z niemalże idealnym poziomem precyzji. W związku z tym Bene Tleilax często używali ich do infiltracji organizacji i rządów powindah , a niektórzy z tych oszustów działali z powodzeniem przez wiele lat. Jednakże Face Dancers nie byli nieomylni. Przez większość swojego istnienia doświadczone Matki Reverend potrafiły wykrywać mimików po ich sygnaturze feromonowej, a także innych fizycznych niespójnościach. W istocie Bene Tleilax były w dużej mierze nieświadome tej subtelnej wady, co bardzo sprzyjało Bene Gesserit. Jednakże w trakcie burzliwych stuleci pomiędzy Rozproszeniem a przybyciem Czcigodnych Matek , pomysłowość Tleilaxu udoskonaliła ich Tancerzy Twarzy do takiego stopnia, że nawet Bene Gesserit miały trudności z ich identyfikacją. Co więcej, byli teraz w stanie wchłaniać wspomnienia poprzez kontakt fizyczny - nawet od niedawno zmarłych - tak, że każda osoba mogła zostać powielona z najwyższą dokładnością, aż do jej najbardziej osobistych sekretów. Ta potężna nowa rasa została zaaranżowana przez rządzącą radę Maszejkhów , aby podbić Stare Imperium od wewnątrz i nawrócić każdy świat na wiarę Zensufi lub „Wielką Wiarę”.
ghostdog 900 Opublikowano 2 Lipca Opublikowano 2 Lipca Ja Hollanda widziałem tylko w jednym dobrym filmie - The Devil All the Time. I tam właśnie Pattinson pokazał mu miejsce w szeregu.
Lypton 953 Opublikowano 9 Lipca Opublikowano 9 Lipca (edytowane) Embargo zeszło, Superman wykręcił 86% na RT ze 152 recenzji. Znaczny progres w porównaniu z ostatnimi Marvelkami i końcówką DCEU. Edytowane 9 Lipca przez Lypton
Oldman 464 Opublikowano 11 Lipca Opublikowano 11 Lipca (edytowane) Ogólnie to pewnie nie bedzie film wysokich lotów ale z ciekawosci obejrze Edytowane 11 Lipca przez Oldman 1 1
Send1N 4 162 Opublikowano 11 Lipca Opublikowano 11 Lipca Ja tam czasem też lubię obejrzeć takie bzdury skojarzył mi się trochę ten trailer z filmem "poroże" https://www.filmweb.pl/film/Poroże-2021-838522 który nawet nie był taki zły 1
ODIN85 3 501 Opublikowano 17 Lipca Opublikowano 17 Lipca (edytowane) Mogli dać więcej kasy bo cienko to czasem wygląda Tu już widać piniądz Edytowane 17 Lipca przez ODIN85 2
Kadajo 7 406 Opublikowano 17 Lipca Opublikowano 17 Lipca Nowy Mortal Kombat przynajmniej wygląda teraz jak Mortal Kombat. 3
bourne2008 1 202 Opublikowano 17 Lipca Opublikowano 17 Lipca Mi się podoba. Ma są swój gamingowy styl. A Tron... czekam na soundtrack. Mam nadzieję, że wywali z kapci. 1
ODIN85 3 501 Opublikowano 17 Lipca Opublikowano 17 Lipca 8 minut temu, Kadajo napisał(a): Nowy Mortal Kombat przynajmniej wygląda teraz jak Mortal Kombat. Pierwszy film z lat 90 i tak najlepszy 1
Kadajo 7 406 Opublikowano 17 Lipca Opublikowano 17 Lipca He, no powiem ma coś w sobie. Pamiętam, że na początku mi się podobał, potem go zlewałem i mowie co za szajs, a dziś czasem lubię to obejrzeć. Czasem tak jest ze nawet cienki film zyskuje po latach Podobnie mam ze Street fighterem, chociaż tu bardziej dla beki się ogląda
j4z 937 Opublikowano 17 Lipca Autor Opublikowano 17 Lipca (edytowane) "...Guillermo del Toro jest wielkim fanem literackiego oryginału. Twierdził też, że większość adaptacji filmowych nie oddawała sprawiedliwości tekstowi, głównie za sprawą usuwania wielu elementów. Del Toro marzył o opowiedzeniu całej historii. Początkowo wydawało się, że film trafi do kin. Reżyser miał umowę ze studiem Universal na nakręcenie widowiska. Jednak wytwórnia przestraszyła się budżetu i ostatecznie z projektu zrezygnowała. Z niebytu "Frankenstein" powrócił za sprawą platformy Netflix..." https://www.filmweb.pl/news/Fani+domagają+się%2C+by+Netflix+pokazał+film+"Frankenstein"+Guillermo+del+Toro+w+kinach-161376 Edytowane 17 Lipca przez j4z
Kadajo 7 406 Opublikowano 18 Lipca Opublikowano 18 Lipca Jak pojawi się zwiastun nowego Avatara to tutaj: https://www.youtube.com/@AvatarOfficial I tutaj: https://www.avatar.com/
bourne2008 1 202 Opublikowano 18 Lipca Opublikowano 18 Lipca (edytowane) Edytowane 19 Lipca przez bourne2008 1
Rekomendowane odpowiedzi