Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@KellerU ciebie wychodzi kompletny brak chęci zrozumienia , antagonizując innych. Ten sam mechanizm co w mediach ;) 
Odpowiedziałem na wiele, a reszta to kwestia tego czy chcesz kopać dalej, bo sam twojego światopoglądu nie zmienię. Podcastów również nie odsłuchasz w jeden dzień, ani tydzień, ani może nawet miesiąc. Sam jestem tylko drobnym obserwatorem społecznym jako hobby.

"Wszyscy mogą się wypowiadać, a oni nie". Tylko właśnie nastawienia na antagonizowanie i brak chęci zrozumienia mógłby tak podsumować moje słowa :E To nie oni się wypowiadają, lecz aktywiści, korporacje oraz inne pierdolety w ich imieniu, na ich szkodę, bo przesyt tylko zniechęca. 

Edytowane przez musichunter1x
  • Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano

Mi też próbuje cisnąć od lewaków, prawaków, środaków itp itp ... a :kupa: mnie polityka obchodzi... tak właśnie działają takie osobniki, one zawsze mają rację i Twoje zdanie się nie liczy, albo jest głupie i nie zgadza się z moim myśleniem :E brak jakiejkolwiek logiki. Ja sobie już daruję odpisywanie na cokolwiek co ten typ napisze, ale do ignorów nie dodam, a będę pokazywał gdziekolwiek się da, jak ta ideologia można zniszczyć człowieka... 

• Haha 1
Opublikowano

To proste, bo to był tylko dodatek na milion innych misji i homo nie był głównym bohaterem bo był Niko, do tego nie wyzwalał a polowało się na niego, a w takim Dragon Age chcieli zrobić ich jako bohaterów - no ale tam cała fabuła jest cukierkowa, więc to nie kwestia homo a całokształtu. Postacie hetero tam też są napisane do bani. A tutaj też przedstawiał tamtego homo w sposób dogodny dla prawicowego myślenia o homo - przegięty, piskliwy. Więc zostało to odebrane jako śmieszny dodatek.

Teraz, AndrzejTrg napisał(a):

Mi też próbuje cisnąć od lewaków, prawaków, środaków itp itp ... a :kupa: mnie polityka obchodzi... tak właśnie działają takie osobniki, one zawsze mają rację i Twoje zdanie się nie liczy, albo jest głupie i nie zgadza się z moim myśleniem :E brak jakiejkolwiek logiki. Ja sobie już daruję odpisywanie na cokolwiek co ten typ napisze, ale do ignorów nie dodam, a będę pokazywał gdziekolwiek się da, jak ta ideologia można zniszczyć człowieka... 

Tak, strasznie zniszczony jestem :) co najwyżej zniesmaczony twoim prymitywizmem i niskim IQ, w końcu zawsze masz rację, nie przyjmiesz innej wizji i zarzucasz własne cechy innym by uniknąć dysonansu poznawczego i odkrycia że jesteś hipokrytą. Ale ja wiem, to co piszę jest za trudne więc i tak nie zrozumiesz.

Opublikowano

Wiedziałem że fikołka z saltem odwali :D dobra daję sobie zo dla zbafcy luckości :D 

Ale Ty nie widzisz że postępujesz dokładnie tak samo :E ? Wiesz jak się to nazywa, używasz tego słowa często, ale znaczenia nie rozumiesz :) Dziękuję i żegnam. 

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, musichunter1x napisał(a):

@KellerU ciebie wychodzi kompletny brak chęci zrozumienia , antagonizując innych. Ten sam mechanizm co w mediach ;) 
Odpowiedziałem na wiele, a reszta to kwestia tego czy chcesz kopać dalej, bo sam twojego światopoglądu nie zmienię. Podcastów również nie odsłuchasz w jeden dzień, ani tydzień, ani może nawet miesiąc. Sam jestem tylko drobnym obserwatorem społecznym jako hobby.

"Wszyscy mogą się wypowiadać, a oni nie". Tylko właśnie nastawienia na antagonizowanie i brak chęci zrozumienia mógłby tak podsumować moje słowa :E To nie oni się wypowiadają, lecz aktywiści, korporacje oraz inne pierdolety w ich imieniu, na ich szkodę, bo przesyt tylko zniechęca. 

A Ty masz chęci zrozumienia homo i ich położenia, cierpień, czy tylko wiesz swoje i to co Ci Peterson, Regan albo Trump i Korwin powie? No właśnie. Fajnie się zarzuca innym swoje własne cechy :D kogo Ty chcesz oszukać że bardziej chcesz zrozumieć kogokolwiek? Gdzie to pokazałeś? Czy słuchałeś kogokolwiek innego niż z prawicy i konserw? Nie widzę na tej liście, więc brak otwartego umysłu. Same konserwy, same gadki o marksizmie, o spisku. Antagonizowanie u mnie? A u Ciebie nie? Nazywając wszystko co psychologiczne "ideologią postępową"? Gadające głowy, kopiujące wszystko co ktoś powiedział z podcastów.

Nawet nie akceptujesz tego że kobiety mogą mieć zaburzenia odżywiania bo są oceniane przez pryzmat wyglądu dużo bardziej niż mężczyźni. Wszystko ideologia. Takie to nieantagonizowanie. Wszystko lewacy mówią...

"przesyt tylko zniechęca. "

Niektórych nawet mini wzmianka zniechęca. Wystarczyło powiedzieć "homo są normalni" i już będą gnoić. Albo "dajcie homo spokój".
To że DZISIAJ jest przesyt to jedna sprawa, ale nieważne w którym roku nienawiść do tej grupy społecznej byla zawsze duża.
A te komentarze są tego dowodem.

5 minut temu, AndrzejTrg napisał(a):

Wiedziałem że fikołka z saltem odwali :D dobra daję sobie zo dla zbafcy luckości :D 

Ale Ty nie widzisz że postępujesz dokładnie tak samo :E ? Wiesz jak się to nazywa, używasz tego słowa często, ale znaczenia nie rozumiesz :) Dziękuję i żegnam. 

Żebym postępował jak Ty to musiałbym mieć zero argumentów i tylko o kale pisać, odbytach, czy memy wrzucać. Spokojnie, jeszcze nie ten poziom. Ty w ogóle się do tych dyskusji nie nadajesz bo nie potrafisz się do niczego odnieść, ani nic przyjąć. A ja co miałbym przyjąć co piszesz? Że niektórzy z LGBT są walnięci? Ja to przyjmuję, niektórzy. Ty za to nie przyjmiesz tego że wiele z nich niesłusznie jest gnębionych i się zabijają, na co dowody też dałem i linki, a nie memy. A wszystko zaczyna się od tego jak usłyszą w otoczeniu że ich trzeba zamykać jak to powiedziałeś i że są chorzy, albo obrzydliwi tylko dlatego że wylosowali inną orientację w loterii genów.

Edytowane przez Keller
Opublikowano

Dobra walnijmy sobie mema na dobranoc i zgodę :E

Problemem jest to że ludzie zawsze na odmienność reagują inaczej niż na swoich instynktownie, na dodatek są grupy dręczycieli itd.
Kiedyś było to wyłudzanie kieszonkowego, wyzywanie grubych, napieczętowanie wyróżniających się inicjatywą. Zawsze coś będzie nie tak, a kwestia tego, aby ludzie byli w kondycji do poradzenia sobie z tym, a agresywnych wcale nie ma tak dużo. Szczególnie w dzisiejszym miękkim świecie zachodu. 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, musichunter1x napisał(a):

Dobra walnijmy sobie mema na dobranoc i zgodę :E

Problemem jest to że ludzie zawsze na odmienność reagują inaczej niż na swoich instynktownie, na dodatek są grupy dręczycieli itd.
Kiedyś było to wyłudzanie kieszonkowego, wyzywanie grubych, napieczętowanie wyróżniających się inicjatywą. Zawsze coś będzie nie tak, a kwestia tego, aby ludzie byli w kondycji do poradzenia sobie z tym, a agresywnych wcale nie ma tak dużo. Szczególnie w dzisiejszym miękkim świecie zachodu. 

Miękki świat zachodu - wyczuwam pogardę, a ja chwalę. Właśnie dlatego się rozwinęliśmy nad Putina, Chiny i Islam, mamy więcej praw człowieka.

Tam na odmienność reagują agresywniej. I jeszcze mniej jest opcji do poradzenia sobie z tym. I nie ma nauki na ten temat, wszystko jest dopiero ideologiczne.

Wolności słowa brak.
Religia najważniejsza.
Słuchanie przywódcy bezmyślnie.
Kult zapier*olu jak w Azji gdzie nie ma miejsca na człowieka, jest robotnik.

Nie ma miejsca na nic, na omawianie problemów, są owieczki do strzyżenia. Poziom przemocy u nas też się zmniejszył... poza imigrantami. No ale oni silni, więc dla niektórych wzory do naśladowania, tam się nie cackają, a nawet jak ktoś popełni samobója to się wykreśli z rejestru by nie hańbić PR.

Edytowane przez Keller
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Keller napisał(a):

A Ty masz chęci zrozumienia homo i ich położenia, cierpień, czy tylko wiesz swoje i to co Ci Peterson, Regan albo Trump i Korwin powie? No właśnie.

Dalej szydera? Nic nowego :E 
Dalej nie rozumiesz że chodzi głównie o gości których zapraszają na kanał, ponieważ to ludzie którzy zajmują się danymi problemami lub byli blisko nich? Nie chcesz wiedzieć co w tej trawie może piszczeć? Widzisz nazwisko Peterson i masz zakodowaną reakcję alergiczną czy co?

Przepraszam, ze może zbyt agresywnie gdzieś zacząłem, ale widzę po prostu kopiuj wklej nastawienia, ze zaprogramowanych odpowiedzi społecznych. Dlatego ten cyrk  prowadzony przez media i obecną ideologiczną psychologię przypomniał mi Limes inferior Zajdla. Polecam przeczytać, jeśli wolisz zacząć od Sci-Fi zamiast podcastów :P 
Dobrej nocy

Opublikowano
7 minut temu, Keller napisał(a):

To proste, bo to był tylko dodatek na milion innych misji i homo nie był głównym bohaterem bo był Niko, do tego nie wyzwalał a polowało się na niego,

Na Tony'ego Prince'a też się polowało? Wiesz czego gracze nie chcą? Czegoś takiego:

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, musichunter1x napisał(a):

Dalej szydera? Nic nowego :E 
Dalej nie rozumiesz że chodzi głównie o gości których zapraszają na kanał, ponieważ to ludzie którzy zajmują się danymi problemami lub byli blisko nich? Nie chcesz wiedzieć co w tej trawie może piszczeć? Widzisz nazwisko Peterson i masz zakodowaną reakcję alergiczną czy co?

Przepraszam, ze może zbyt agresywnie gdzieś zacząłem, ale widzę po prostu kopiuj wklej nastawienia, ze zaprogramowanych odpowiedzi społecznych. Dlatego ten cyrk  prowadzony przez media i obecną ideologiczną psychologię przypomniał mi Limes inferior Zajdla. Polecam przeczytać, jeśli wolisz zacząć od Sci-Fi zamiast podcastów :P 
Dobrej nocy

No nie widzę, bo musiałbym dostać link do tych super ludzi otoczonych danymi i zajmujących się danymi problemami. Ale zanim przesłucham sprawdzam kto jest kim, jak zobaczę wpisy że prawica i konserwatyzm to mam od razu reakcję alergiczną. To oni mnie antagonizują, bo nie próbują nawet być wolni od ideologii. Dobranoc.

4 minuty temu, Kris194 napisał(a):

Na Tony'ego Prince'a też się polowało? Wiesz czego gracze nie chcą? Czegoś takiego:

Ano nie chcą, ja się staram to zrozumieć, bo są ludzie którzy nie pasują do swojej płci i błagalnie szukają akceptacji, której nie dostają i wynikają z tego dodatkowe problemy. Język jednak jest koślawy więc źle się słucha tego zaimkowania neutralnego.

Jednak ja bym cofnął się czemu najpierw ktoś źle się czuje sam ze sobą i kto jest winien. Nie widzę lasu rąk, ale póki widzę to wyzywanie ludzi odmiennych to znam sprawców. Nikt sam z siebie nie chce cierpieć i czuć niedopasowania. To nie jest wybor.

Edytowane przez Keller
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Keller napisał(a):

Ale zanim przesłucham sprawdzam kto jest kim, jak zobaczę wpisy że prawica i konserwatyzm to mam od razu reakcję alergiczną. To oni mnie antagonizują, bo nie próbują nawet być wolni od ideologii.

Ej chwila, ale ktoś Ci najpierw musi powiedzieć że ktoś jest zły, zamiast samemu przekonać się jaki jest naprawdę i co ma do powiedzenia? Oczekujesz że odpowiedzi wykreowane we wyszukiwarce będą bardziej obiektywne od twojej opinii po wysłuchaniu długiej wypowiedzi danej osoby?
Mogę Ci kiedyś przytoczyć jakiś najbardziej oczywisty przykład kreowania kogoś na radykała, aby zniszczyć jego reputację i zagłuszyć przekaz, ale znowu musiałbyś chcieć samemu przekonać się jaki ktoś jest naprawdę, zamiast ufać kreowanemu wizerunku w internecie lub mediach.

Ale to już sprawa na kolejny dzień.

Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, AndrzejTrg napisał(a):

@Keller oby Cię kiedyś taka strażaczka nie musiała wynosić, bo jak spłoniesz to będzie Twoja wina :E i rozmowa z Tobą właśnie tak wygląda :) 

1736765251_v3flkb_600.jpg

aż mi się przypomniało... Teee zwęglonych nie rzucajcie :D 

Jeszcze co do Ciebie i wmawianiu że ja jestem jak oni (żałosna próba, bo nie napisałem ani jednego poglądu do nich podobnego).

Oni są nieobowiązkowi i zrzucają winę na ofiarę spłonięcia, prawda? Nie mają empatii do ofiary.

A co robisz Ty i inni obrażający homo? Zrzucasz na nich winę za ich problemy, nie masz do nich empatii i pisałeś o zamykaniu ich. Nie poczuwasz się do tego że mógłbyś takimi poglądami kogoś skrzywdzić, a oni nie poczuwają się że krzywdzą kogoś kogo nie uratują z pożaru.

Widać więcej wspólnego u was.

8 minut temu, musichunter1x napisał(a):

Ej chwila, ale ktoś Ci najpierw musi powiedzieć że ktoś jest zły, zamiast samemu przekonać się jaki jest naprawdę i co ma do powiedzenia? Oczekujesz że odpowiedzi wykreowane we wyszukiwarce będą bardziej obiektywne od twojej opinii po wysłuchaniu długiej wypowiedzi danej osoby?
Mogę Ci kiedyś przytoczyć jakiś najbardziej oczywisty przykład kreowania kogoś na radykała, aby zniszczyć jego reputację i zagłuszyć przekaz, ale znowu musiałbyś chcieć samemu przekonać się jaki ktoś jest naprawdę, zamiast ufać kreowanemu wizerunku w internecie lub mediach.

Ale to już sprawa na kolejny dzień.

No bardzo chętnie się dowiem kto niby nie jest takim radykałem i dlaczego. Domyślam się, że to dlatego że po prostu się z jego radykalnymi poglądami zgadzasz? :D zaraz tu z Braunem wyjedziesz :D 

Ale przecież ja sprawdzam kto jaki jest, ale mówiłem że nie ma na to czasu i podałeś wielu ludzi. Nie da się tego w 5 sekund sprawdzić. Wiem tylko że jak piszą o sobie per prawica i konserwatyzm to z automatu się określają jako ludzie o określonych cechach i nastawieniu. Poza tym mówiłem że niektórych wypowiedzi przejrzałem. U jednego było o spisku przeciwko normalnym psychiatrom (którzy by homo uznali za chorobę, a nawet nie ma skutecznego leczenia i to nic dobrego nie wnosi nazywając tak ludzi ktorych nie idzie leczyć i nie uzyskują współczucia za chorobę jak np. ludzie z rakiem), inni pisali o tych robotnikach że są lepsi niż zniewieściałe elity, co wpisuje się w toksyczną kulturę maczo nakręcaną mizoginią - co zniewieściałe to złe. Więc każdy ma swój obóz.

Edytowane przez Keller
Opublikowano

Chciałem pokazać jak można napiętnować konkretną osobę bez nawet mówienia o kogo chodzi. W obecnej przestrzeni medialnej nie tylko korzystają ze wszystkich ryjących dekiel tricków ale często atakują wprost personalnie. Uwaga gif zawiera przekleństwa

comment_1637756103ps4SafNQ2ZaDDq198Kv9h7.gif.ed72fa2c983a63122abbf1672e6f53ac.gif

Opublikowano (edytowane)

Chyba Kolega @Keller zaczął używać zbyt ciężkich argumentów w stosunki do tego o czym gadamy.

A gadamy o grach.

Twórca se tworzy i to sprzedaje. Gracz jak ma ochotę to sobie kupuje i gra.

Tak to zawsze funkcjonowało.

Ale zaburzono dość mocno wolność twórczą i komuś kto np. chce zrobić Białą grę dla Hetero Białasów zabroniono tego robić bo tak NIE MOŻNA, ŻE TAK SIĘ NIE GODZI.

Ale właśnie o to chodzi w swobodzie twórczej.

Przecież nikt nikomu nie broni zrobić TĘCZOWEJ GRY dla ONO/ONE.

I tak w 99% przypadków Twórca zapewnie ma w pompie kto o jakiej orientacji i rasie będzie w jego gre grał, bo tworzy grę dla GRACZY. A bycie GRACZEM to po prostu bycie graczem bez względu na cokolwiek innego.

Edytowane przez Szambo
  • Like 4
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, Keller napisał(a):

No bardzo chętnie się dowiem kto niby nie jest takim radykałem i dlaczego. Domyślam się, że to dlatego że po prostu się z jego radykalnymi poglądami zgadzasz? :D zaraz tu z Braunem wyjedziesz :D 

Ale przecież ja sprawdzam kto jaki jest, ale mówiłem że nie ma na to czasu i podałeś wielu ludzi. Nie da się tego w 5 sekund sprawdzić. Wiem tylko że jak piszą o sobie per prawica i konserwatyzm to z automatu się określają jako ludzie o określonych cechach i nastawieniu. Poza tym mówiłem że niektórych wypowiedzi przejrzałem. U jednego było o spisku przeciwko normalnym psychiatrom (którzy by homo uznali za chorobę, a nawet nie ma skutecznego leczenia i to nic dobrego nie wnosi nazywając tak ludzi ktorych nie idzie leczyć i nie uzyskują współczucia za chorobę jak np. ludzie z rakiem), inni pisali o tych robotnikach że są lepsi niż zniewieściałe elity, co wpisuje się w toksyczną kulturę maczo nakręcaną mizoginią - co zniewieściałe to złe. Więc każdy ma swój obóz.

Wszystko sprowadzasz do zgadzania się z poglądami - konserwatysta / liberał, lewak / prawak, radykał / centrysta, aby sobie móc szybciej zaszufladkować osoby i porzucić nawet mgliste chęci zapoznania się z historią danego człowieka i jego przekazu??
Media, aktywiści, jak i walki polityczne obecnie opierają się właśnie na niszczeniu reputacji, do poziomu, gdzie nawet nie chce się sprawdzić jak to rzeczywiście jest i dlaczego ktoś ma takie stanowisko.
Osobiście mi wisi kto za kogo się uważa lub ktoś go uważa. Ważne jakim problemem chce się zająć, dlaczego i jak, bo w polityce jest potrzebna zarówno prawica i lewica... Choć idealny świat polityki, gdzie po prostu mieliby inne priorytety problemów i wizje ich rozwiązań do przedyskutowania ze sobą i przekonania do tego obywateli wydaje się nierealna, a na pewno nieobecna w dzisiejszych czasach, bo większość sprowadza się do demonizowania drugiej strony i wymyślania problemów do rozwiązania, zamiast kompetencji do zajęcia się realnymi. Jakoś Dave Rubin mi nie przeszkadza i nie muszę osobiście popierać wszystkiego co sobą reprezentuje, aby mieć szacunek do tego człowieka. To się nazywa tolerancja ;) 

Tommy Robinson znajdziesz wiele złego bez problemu, możesz sobie od razu zaszufladkować go jako radykała, antyislamistę, "far-right", faszystę i co tam jeszcze, bo bez problemu to znajdziesz. Natomiast w takim płytkim przeszukiwaniu nie znajdziesz dlaczego go tak określono, jak to wygląda z jego strony, na czym polegała jego rola w danych organizacjach i jak długo, oraz dlaczego tam wstąpił i odszedł oraz jaki był cel...
Również nie dowiesz się o jego pochodzeniu i otoczeniu za młodu, ani rzeczywistych poglądach i nastawień. Nie mówiąc już dlaczego jest przeciwko takiej migracji i dlaczego popierają go imigranci którzy uciekli z tego syfu wcześniej.
Nie dowiesz się jak budował lokalną społeczność międzynarodową, ponieważ był tam przekrój wielu grup, z którymi miał kontakt, jak i dobrych znajomych. Edit. Tylko nie wiem, czy akurat ta ostatnia historia jest w nowszym czy starszym podcaście z nim.

Jeśli chcesz przekonać się jaki ktoś jest naprawdę lub co rzeczywiście chce przekazać, to musisz znaleźć materiał, gdzie mogą dość swobodnie wypowiedzieć się, aby mieć choćby punkt odniesienia, a nie googlować za tabliczką do przypięcia i porzucenia. Inaczej po prostu chcesz jak najszybciej zdobyć opinię na dany temat, a nie wyrobić sobie zdanie i dociec jak oraz dlaczego tak jest. Sam wpadłem parę razy w tą pułapkę w wątku politycznym, zaczynając bronić swojego ego, zamiast dociekania prawdy, ale tak człowiek kończy gdy obraca się w temacie, gdzie robią to ciągle :E 

Masz fragment, bo na całość trudniej znaleźć czas. Cały podcast pod spodem i bardzo polecam obejrzeć początek dłuższego, drugiego filmu do 40 sekundy, który jest wycinkiem późniejszej sceny. Jest to kilka sekund, a będziesz miał przytoczone i wyjaśnione jedno kłamstwo medialne. 

Spoiler

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Szambo napisał(a):

Chyba Kolega @Keller zaczął używać zbyt ciężkich argumentów w stosunki do tego o czym gadamy.

A gadamy o grach.

Kolega Keller nie jest tutaj, żeby rozmawiać o grach. On ma swoją "misję", swoje copy-paste ściany tekstu do rozwiezienia. ;)

50 minut temu, GordonLameman napisał(a):

W której grze jakieś elementy DEI ją zniszczyły? 

Bo tego kompletnie nie kumam.

Czy ludzie są już takimi snołflejkami, że jak zobaczą coś z DEI w 45 godzinie gry to całe doświadczenie jest zrujnowane? :E 

Concord to jeden wielki DEI eksperyment, który się spektakularnie nie udał, a kosztował raczej sporo. Unknown 9, gdzie jednym z głównych twórców jest Kim Belair, "CEO" w Sweet Baby INC (firmy, która zajmuje się promocją DEI), podzieliło ten sam los. Veilguard m.in. przez wewnętrzne naciski na te elementy, bardzo mocno stracił na jakości, co wzbudziło dyskusję na temat priorytetów jakimi twórcy kierują się podczas produkcji. Sama gra sprzedała się słabiutko, w kontekście zainwestowanych środków. Podobnie było z TLoU2 czy Saint Row Reboot, gdzie ta pierwsza gra obroniła się jeszcze pod względem finansowym (głównie z powodu popularności jedynki), ale zamieszanie wokół decyzji fabularnych z pewnością developerom nie pomogło (co widać po reakcjach na ich nową produkcję).

Czy są to gry zniszczone kompletnie przez elementy DEI? Pomijając Concorda czy Unknown 9, oczywiście że nie (a raczej nie dla wszystkich). Nie ma sensu sugerować się tytułami filmików, które na celu mają jedynie generowanie kliknięć, gdzie sam materiał jest zdecydowanie mniej sensacyjny. Faktem jest, że tego typu elementy zbyt często wciska się do gier na siłę, bez krzty subtelności, a ich poziom jest z reguły bardzo niski. Co wywołuje całkiem zrozumiałą reakcję ze strony graczy.

Edytowane przez Vulc
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

@GordonLamemanOd siebie mogę dodać Homeworld 3. Dobrali się do niego w trakcie produkcji i w grze są ślady starej fabuły, bo zostały nawet niektóre cutscenki lub grafiki itp. Wyczekiwałem tej produkcji, ale już przy otwartych testach wyszła z tego kupa mechaniczna w stosunku do poprzedników, a potem okazało się, że jest to również gnojówka pod względem fabularnym, zupełnie zmieniając naturę serii, nie mówiąc o bezsensownych wydarzeniach i postaciach. 
Nikt tam nie topi się w 45 godzinie, po prostu ludzie tego nie kupują, a listy online powstają, aby skutecznie omijać te tytuły ;) 
Głosując portfelem, kiedyś to umrze śmiercią naturalną.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

Bo tego kompletnie nie kumam

Chyba nie do konca o to chodzi, bo przecież w 1998 roku Fallout 2 pozwalała głównemu bohaterowi na zawarcie ślubu z osobą tej samej płci, a w mass effect takie postacie byly normalnie częścią fabuły i są to gry kultowe. Gracze nie mieli problemu z akceptacją.

Problem pojawił się przez te drugą stronę, nie przez nich samych ale przez ich niby przedstawicieli łasych na pieniążki jak ten sweet baby, który zaczął zarzucać producentom gier bez motywów LGBT brak etyki. W Saints Row zaangażowana była Sasha Grey, dziś ta gra była by okrzyknięta przez te organizacje jako seksistowskie. Publiczny atak jednej strony, wywołał ataki z drugiej, przy czym większość graczy zapomniała przez to, że te motywy byly od lat 90. Byly, ale nie w każdej grze tak jak teraz oczekuje sweet baby i inne terrorystyczne organizacje tego typu. 

Edytowane przez Voodoo2
Opublikowano

Ok, poza The Lasto Of Us 2 nie znam żadnej z wymienionych gier, co może tłumaczyć to, że nie znam tych elementów.

Akurat wątek lesbijski w TLOU2 mi nie przeszkadzał - był wiarygodny, poboczny. Nie do końca widzę dlaczego ktoś miałby mieć z nim problem. 
A pozostałych faktycznie nie znam, o niektórych nawet nie słyszałem :E