Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem czy było, ale nie róbmy żartów, że takiego klasyka jeszcze nikt nie zarzucił.

Zeus i Posejdon. 2000/2001r. Też świetny dubbing, fajnie się słucha odzywek bogów ;)  Chętnie bym zobaczył remake, ale pewnie już by było po angielsku więc straciłbym chęci jak z remakem Faraona.

1309239328.jpg.1774a89638fb4eb38a9c7d6a2c03a566.jpg

• Like 8
Opublikowano

Miałem wrzucić, rok temu ogralem całego Zeusa raz jeszcze, gra jest fenomenalna. Próbuje od tygodnia Builders of Egypt, który miał być wzorowany na Zeusie i Faraonie, ale oni tego kompletnie nie czują i nie rozumieją jak większość dzisiejszych wydawców gier na czym ich tworzenie polega. Smutne.

Opublikowano

Street Fighter II

1366_2000.jpeg

To były jeszcze czasy gdy chodziło się do salonów gier. Jako smark zapamiętałem cwaniaczków, co chcieli "pomóc" z przejściu poziomu/przeciwnika :D Sporo kasy wyłudziłem od rodziców na drożdżówki, a tak naprawdę poszły na żetony. Mam sentyment do serii SF, chyba nawet bardziej ją lubiłem niż MK. 

Nie zapomnę tego uczucia kiedy wreszcie mogłem grać za free na Amidze. Nawet kupiłem dla SF taki joystick.

33eb1c1c4ed088ecb3892c45879a.jpg

• Like 10
  • Upvote 1
Opublikowano

Walker

Walker is a horizontally scrolling shooter video game developed by DMA Design and published by Psygnosis for the Amiga in February 1993. The player controls a bipedal mech and is tasked with killing advancing enemies in stages set in multiple time periods. Development of the game began after the release of Blood Money, but was scrapped in 1990 because the game was not coming together. By the end of the year, development had recommenced with a redesign, inspired by sprites originally intended for Blood Money. Ian Dunlop and Neill Glancy designed the game, and Raymond Usher wrote its soundtrack. The game was released to positive reviews with praise directed at the game's graphics and sound, but reviewers were critical towards the repetitiveness of the gameplay. Amiga Power ranked it among their top 100 Amiga games of 1993.

image.png.90e186c0fc49dd99afe4c56703dcd271.png image.png.af79a9cd908a491d05450181a67b5e0e.png

• Like 3
  • Upvote 1
Opublikowano

Jak mowa o fajnych odzywkach w grze, to również Knights and Merchants. Nigdy nie przeszedłem tego, za trudne to było gdy ogrywałem w wieku nastoletnim. Ciekawe czy po latach dałbym radę? Dawać żarcie!

1998r.

ss_6ddcd4f13df43696ac18784e75a92f1b6626d9f5.600x338.jpg

• Like 3
Opublikowano

Miałem to ,ale za wuja nie czaiłem o co w tej grze chodzi  :E

13 godzin temu, galakty napisał(a):

Walker

Walker is a horizontally scrolling shooter video game developed by DMA Design and published by Psygnosis for the Amiga in February 1993. The player controls a bipedal mech and is tasked with killing advancing enemies in stages set in multiple time periods. Development of the game began after the release of Blood Money, but was scrapped in 1990 because the game was not coming together. By the end of the year, development had recommenced with a redesign, inspired by sprites originally intended for Blood Money. Ian Dunlop and Neill Glancy designed the game, and Raymond Usher wrote its soundtrack. The game was released to positive reviews with praise directed at the game's graphics and sound, but reviewers were critical towards the repetitiveness of the gameplay. Amiga Power ranked it among their top 100 Amiga games of 1993.

image.png.90e186c0fc49dd99afe4c56703dcd271.png image.png.af79a9cd908a491d05450181a67b5e0e.png

Kiedyś wszystkie gry jakie wyszły na Amigę przeleciałem alfabetycznie aby to znaleźć. Klasyk giera była.

• Like 1
Opublikowano

Tak czytam tutaj, nostalgia mnie łamie i coraz częściej nachodzi mnie idea złożenia takiego old-timera.

Mam dostęp do sprzętu z początku i połowy lat 2010, tj. od 1998 do 2010-12, kilka kart pokroju 9500gt/9600gt się przewija, jakieś starsze athlony z czasów XP - a do takich starszych pozycji jak znalazł :E jeszcze trochę mnie tutaj pokusicie i będzie nowy build. :D 

Opublikowano (edytowane)

Tą gierkę mało kto pewnie z was zna, ale dla mnie było super. TPP, strzelanie, na tamten czas widowiskowe skoki ze spadochronu, jazda bolidem śnieżnym.

CT Special Forces Fire for Effect - 2005r.

https://store.steampowered.com/app/283410/CT_Special_Forces_Fire_for_Effect/

Na Steamie bardzo słabej jakości mają zdjęcia z gry, więc proszę się nie sugerować, bo tak źle to nie wygląda.

48867-ingame-Counter-Terrorist-Special-Forces-Fire-for-Effect.jpg.a3a5c9dda376e066e89deacf06a1a15a.jpg

Edytowane przez Keller
Opublikowano (edytowane)

Tzar: Ciężar Korony, no ciężar to był w późniejszych etapach, niezwykła skala przeciwników, ilość której nie dałem rady - ale gra była zacna :D

image.png.7013b8892ad4efafa5acf430fa935aab.png

image.png.68479ce742af25d891482ce1cf5f18f4.png

image.png.ce8e8cc3091a2f5e8612773be3467796.png

Edytowane przez bbandi
  • Like 4
Opublikowano (edytowane)

A jeśłi mamy latać w kosmosie - kto pamięta ?

Ja pamiętam głównie kombinacje gdzie tu przekierować energię : do silników (żeby lecieć szybciej) czy do tarczy (żeby przeżyć) :)

Star Wars: X-Wing vs. TIE Fighter

Edytowane przez Yedi
  • Like 3
Opublikowano

Die by the Sword

Premiera 1998

Die by the Sword jest przygodową grą akcji z rozbudowanym elementem walki bronią białą. Gracz wciela się w szermierza imieniem Enric, który przemierza pełen niebezpieczeństw, fantastyczny świat w poszukiwaniu zaginionej siostry - Mayi.

Oj grało się w to też 😁

Die_by_the_Sword.jpg

• Like 3
Opublikowano (edytowane)

@Yedi o Boże! :) Centurion - ile ja się w to nagrałem i znów zapomniałem na śmierć. Tak samo we Frontiera II. Jeszcze na Amidze. Pamiętam jak kupiłem tego Frontiera w sklepiku komputerowym, oczywiście pirata bo wtedy oryginały kosztowały pół pensji, a piraty sprzedawano legalnie (chyba nawet nie było ustawy autorskiej) i jak wracałem do domu to czułem jak na jednej dyskietce niosę cały wszechświat :) Nie byłem w stanie wyjść z podziwu, że na jednej dyskietce upchnęli tak dużo zawartości. Jeśli chodziło o Frontiera I to mnie skorygujcie bo nie pamiętam czy to była jedynka czy dwójka.

Edytowane przez hubio
Opublikowano (edytowane)

Raczej II - na bank była na Amigę bo zawsze w niedzielę nawiedziałem kumpla z Amigą (ja miałem PC) i graliśmy we wszystkie nowości :)

A Centurion bedzie (mam nadzieję) wieczny :)

Co do gier - kto pamięta Grzybowską ?

Skoro juz o Amigantach mowa .. To nie może zapomnieć najbardziej znanej platformówki czyli ...

Superfroooog !!!

https://pl.wikipedia.org/wiki/Superfrog

Edytowane przez Yedi
  • Like 3