Skocz do zawartości

Wybory prezydenckie 2025 - 18.05.2025 r. / 1.06.2025 r.

Ankieta dot. wyborów prezydenckich  

159 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w wyborach prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      56
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      10
    • Sławomir Jerzy MENTZEN (Konfederacja / Nowa Nadzieja)
      25
    • Szymon Franciszek HOŁOWNIA (Trzecia Droga / PL2050, z poparciem PSL)
      9
    • Grzegorz Michał BRAUN (Konfederacja / Konfederacja Korony Polskiej)
      7
    • Magdalena Agnieszka BIEJAT (bezpartyjna, z poparciem Nowej Lewicy)
      5
    • Adrian Tadeusz ZANDBERG (Razem)
      18
    • Artur BARTOSZEWICZ (bezpartyjny)
      2
    • Marek Marian WOCH (Bezpartyjni Samorządowcy)
      0
    • Joanna SENYSZYN (bezpartyjna)
      0
    • Maciej MACIAK (Ruch Dobrobytu i Pokoju)
      3
    • Marek JAKUBIAK (Wolni Republikanie)
      1
    • Krzysztof Jakub STANOWSKI (bezpartyjny, z poparciem PiS (?) )
      6
    • Nie wiem jeszcze, na kogo zagłosuję...
      11
    • Nie wezmę udziału w wyborach (czyli masz gdzieś przyszłość tego kraju...)
      6
  2. 2. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w II turze wyborów prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      21
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      8
    • Nie wezmę udziału w wyborach...
      3

Ankieta została zamknięta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, crush napisał(a):

Batyr? Dawaj linki jakieś.

Hahahaha. Szwecja, Niemcy czy UK sobie nie poradziły, a temu się wydaje, że Tusk z Rafaukiem dadzą radę. xD

Przeciez od dawna wiadomo, ze patronowal promowaniu polityki historycznej rodem z obozu ordo luris , Brauna i Rybaka, a nie rzetelnej nauki.
To za jego kadensji ipn bral udział w promowaniu narracji o zdradzieckich elitach zachodu i slusznosci sojuszu z wegrami Orbana. Czyli zwykle kalki z Moskwy.. W dodatku podlewane narodowym sosidłem jak moje ziemniaczki, które wlasnie zajadam. 
https://oko.press/prezes-ipn-nawrocki-glosi-polityke-historyczna-pis
Dodatkowo, ani razu nie wystapil i nie odcial się od Brauna, Rybaka, antyukraińskich marszy czy prorosyjskich tzw narodowcow. A przecież te środowiska uzywaly ipn jako parasola do własnych marszow, narracji i manipulacji.  Jego ipn w czasie wojny w ukrainie nadal promowal postaci i wydarzenia, które sa paliwem dla rysyjskiej propagandy. 
To nie przypadek, ze konfa i prorosyjskie trolle najczesciej powołują się na źrodla historyczne właśnie z materiałów ipn z czasów nawrockiego… Jak dla mnnie zbieznosc przekazu z tym co serwuje Sputnik jest co najmniej niepokojaca. 

A co do drugiego.. No ja cie prosze.. Porownanie Polski do UK czy szwecji pod wzgledem migracji to jak zestawienie zuka z jakims wielkim boeingiem.. 

Opublikowano
6 minut temu, leelooo napisał(a):

Przeciez od dawna wiadomo, ze patronowal promowaniu polityki historycznej rodem z obozu ordo luris , Brauna i Rybaka, a nie rzetelnej nauki.
To za jego kadensji ipn bral udział w promowaniu narracji o zdradzieckich elitach zachodu i slusznosci sojuszu z wegrami Orbana

Ale ja pytałem o te pro-rosyjskie zmiany.

Bycie sceptycznym do zachodniego kierunku nie jest jednoznaczne z byciem pro-rosyjskim.

• Upvote 1
Opublikowano
13 minut temu, Winter napisał(a):

Znajoma fryzjerka mówiła mi, że ona miesięcznie ponad 5k płaci za sam prąd. Fryzjerka...

Znajomy ma pizzerie na przedmieściach Poznania. Ma instalację fotowoltaiczną a za prąd i tak co miesiąc płaci około 20k. To jest absurd. 

Po dzisiejszym dniu dochodzę do wniosku, że Polacy to tępe, proste młoty. Najpewniej naszym prezydentem będzie nakoksowany i wytatuowany kibol który lał się na ustawkach. To jest upadek intelektualny, Polacy idiocieją. 

Tak przy okazji, ponad 51% wyborców z wykształceniem podstawowym chce głosować na Nawrockiego. 

• Upvote 7
Opublikowano
8 minut temu, leelooo napisał(a):

A co do drugiego.. No ja cie prosze.. Porownanie Polski do UK czy szwecji pod wzgledem migracji to jak zestawienie zuka z jakims wielkim boeingiem

No i rzecz się rozbija o to żeby tym Żukiem zostać.

A jeszcze lepiej Peel P50

Opublikowano
1 minutę temu, crush napisał(a):

Ale ja pytałem o te pro-rosyjskie zmiany.

Bycie sceptycznym do zachodniego kierunku nie jest jednoznaczne z byciem pro-rosyjskim.

Hehe, wiem o co zapytales. Ale nie pytaj o pro rosyjskie zmiany, patrz na ciaglosc narracji. Dla mnie kiedy ktos rownoczesnie odmawia zaufania zachodowi, relatywizuje rosyjska agresje, chwali Orbana za niezaleznosc i wlasna droge i prowadzi polityke historyczna majaca odwrocic uwage od zbrodni sowieckich, to sorry, ale nie jest sceptykiem. To uzyteczny idiota kremla. Albo przynajmniej jego kopia zapasowa. 

• Upvote 2
Opublikowano
4 minuty temu, leelooo napisał(a):

prowadzi polityke historyczna majaca odwrocic uwage od zbrodni sowieckich

O to te konkrety bym chciał. Nie "narrację" tylko co dokładnie zatuszowano z komuszych zbrodni.

Opublikowano
3 minuty temu, crush napisał(a):

No i rzecz się rozbija o to żeby tym Żukiem zostać.

A jeszcze lepiej Peel P50

Porownalem do zuka, bo dokladnie tak wyglada polska polityka migracyjna w wykonaniu prawicy. Zero amortyzatorow, silnik na oparach i retoryczne pociski na pace. 

Wlasnie dlatego Trzask > Nawrocki, bo zamiast stawiać płot na płocie, woli zbudowac system. Zgodny z prawem, skuteczny, bez stygmatyzacji. 

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, leelooo napisał(a):

woli zbudowac system. Zgodny z prawem, skuteczny, bez stygmatyzacji. 

Wyję.

Oni sobie z Gruzinami nie potrafią poradzić, a Ty mi pierdzisz coś o systemach.

Islam powinien być stygmatyzowany.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Upvote 2
Opublikowano
1 minutę temu, crush napisał(a):

O to te konkrety bym chciał. Nie "narrację" tylko co dokładnie zatuszowano z komuszych zbrodni.

Przeczytaj najpierw artykuł "Trampolina karola Nawrockiego. Konflikty i kontrowersje". Podczas jego kadencji pojawily sie zarzuty o promowanie jednostronnej narracji historycznej oraz marginalizowani niewygodnych tematow. Pracownicy skarzyli sie na brak tranparentnosci i represje wobec osob wyrazajacych odmienne zdanie. Np sytuacja w szczecinskim oddziale ipn, gdzie po zadaniu niewygodnych pytan trzem pracownicom wreczono wypowiedzenia. 

Co wiecej.. Za niego w ipn unikano poglebionej analizy rolu etnicznych polakow w UB, informacji wojskowej i stalinowskim sadownictwie. W przekazie medialnym i edukacyjnym lansowano narracje, ze to wszystko robili komunisci z zewnatrz, a nie polacy, co jest w sumie historycznym uproszczeniem. Przyklad Stefana Michnika, brata Adama, przedstawianego jako zydowsiego kata, ale pomijano podobnych katow o polskich nazwiskach jak Wolińska, Rózanski czy Anatol Fejgin, choc takze byli elementem aparatu zbrodni. 

Praktycznie wyciszyl temat masowych mordow na AKowcach i cywilach przez Gwardie Ludowa i Armie Ludowa np we wsiach pod Radomiem czy na Lubelszczyznie. 

Ipn za niego promowal raczej bohaterska wersje AL w wystawach i publikacjach , mimo ze badania historykow niezaleznych pokazuja masowy bandytyzm tej formacji. 

Tematy takie jak gwalty, rekwizycje, brutalne pacyfikacje dokonywane przez kbw i ub w latach 45-47 byly marginalizowane lub zniknely z raportow ipn. Nie opublikowano chocby pelnych dokumentow nt pacyfikacji Zaleszan i okolic w ramach walki z bandami, gdzie ofiarami byli cywile...

Dalej wymieniac? 

• Like 1
  • Thanks 1
  • Upvote 2
Opublikowano
Cytat

Nawrocki nie rozumie co do niego Mentzen mówi, Jezu, jaki to jest kretyn! W jego oczach widać że nie ma pojęcia o czym mówi i chce żeby to się jak najszybciej skończyło. Ten kataster, to chyba nawet nie wiedział co to znaczy. Mentzen tłumaczy, że podatek, to w takim razie jest przeciw XD A ten, że nigdy nie rozmawiał z doradcą podatkowym, to nie wie XD

https://www.skyscrapercity.com/threads/polityka-pull-up-terrain-ahead.2410635/post-193320998

:rotfl2:

:rotfl2::rotfl2::rotfl2:

• Haha 4
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Winter napisał(a):

I obserwując wśród pewnej grupy znajomych popierających PiS, czy Konfę lub Brauna to im taki kibol-prezydent imponuje. Za to właśnie nienawidzę PiSu, celuje w kompleksy swojego elektoratu, żeby dzielić społeczeństwo. Patriotyzm to również wspieranie ambitnych ludzi, żeby mogli osiągnąć cel dla dobra ogółu. Tymczasem pewna grupa społeczna sądzi, że jak założy bluzę z kotwicą to jest to wow.

Jak wpisują się lewicowe parytety we wspieranie ambitnych i zdolnych ludzi?

To jest ten sam system.

Edytowane przez crush
  • Upvote 2
Opublikowano
4 minuty temu, Camis napisał(a):

:rotfl2::rotfl2::rotfl2:

Możesz się kulać ze śmiechu co nie zmienia faktu, że według wielu obserwatorów poszło mu dziś całkiem dobrze w ogniu pytań, na które nie był przygotowany.

Ocenimy jakość występów, jak już Rafał skończy swój. 

• Like 1
  • Upvote 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• @tekkno nie należy brać informacji z 1 źródła, ale nie należy też odrzucać wszystkich i uważać się za jedynego najmadrzejszego.  Nie wiem jaki jest problem z transferem masy w tej grze, być może masz rację, być może on - Nie działa trailbraking? Nie chce mi się w to wierzyć, bo takie coś to fizyka NFSa i Burnouta, a nie simcade i sima.  Co do ludzi oglądających streamy to zjawisko znane od czasu wynalezienia pierwszego TV, ludzie oglądają, nic nowego. Jeżeli chcesz wiedzieć dlaczego poczytaj książki o psychologii. Dlaczego wolą oglądać, niż grać? Z tego samego powodu, dlaczego oglądają TV, a nie czytają książki - granie wymaga zaangażowania, umiejętności, minimum wysiłku - oglądanie żadnego z powyższych.   
    • ile komplet zimówek średniej klasy do tego audi kosztuje? 5k? 
    • Kiedy Aliexpress wjedzie za mocno   20251126_182210.mp4    
    • https://ithardware.pl/aktualnosci/rtx_60_premiera_karta_nvidia_amd-46890.html   Jak myślicie, jednak 5000 Super faktycznie może nie być jak, już chodzą plotki, że premiera następnej generacji może być opóźniona. 
    • Ustawiasz tak samo, ale 9800 nie specjalnie się skaluje z zegarem, poza oczywiście niektórymi przypadkami, jak załadowanie shaderów i siatki dużej mapy. Natomiast zyski z ustawienia są inne, szczególnie 7800. Tego faktycznie można nie ruszać. 14600k czy 9700 też można - specjalnie wolałbym tego nie rozciągać - jest to trochę marnotrastwo.  W moim przypadku jest miodzio przy 120, w innym może być i 100.  88 jest bezpieczne - absolutnie nie optymalne. Poza tym wystarczy otymizer dać na 30 i już masz po optymalnych ustawieniach AMD. Jak puścisz wszystko z płyty, to zobaczysz i 1.45v, co jest bezpieczne dla stabilności i znowu niekoniecznie optymalne. Tylko zegar zależy od napięcia i temperatury, temperatura od napięcia i optymalne sztywne ustawienie dla jednej sztuki będzie 1.25 dla drugiej 1.35. Co znowu ni jak się ma do AMD które stworzyło i ustawiło - ręczne ustawienia o ile są sensowne zawsze będą lepsze od fabrycznych, bo one muszą uwzględniać najgorsze kawałki krzemu i margines bezpieczeństwa, żeby zawsze było stabilnie… i nie wiedzą jakie włożysz chłodzenie.  88 W też pewnie ok, ale skoro domyślnie te procesory mają 65w, to 88 jest po to, żeby zrobić jakąś różnicę (w skrócie - wiadomo pbo itp). 120 vs 88 nie będzie w żaden sposób porównywalne do różnicy jaką masz 65 vs 88, ale będzie jeszcze sensowna i dla mnie widoczna przy dropach fps - dla wielu osób nie zrobi różnicy, tak jak dla mnie średni 250 - na monitorze 240hz nie widzę specjalnie różnicy czy to jest 180 czy 240, ale drop z 250 na 120 już tak. Moje ustawienia są o tyle fajne, że to właśnie minimalizują… i nie działa to tak samo na 88W. Na zdjęciu sprzed chwili masz 166w przy średnim 158 - maksymalnie widziałem 169, najczęściej jest to 164-168 w przy średnim 155-160. To jest bez sensu i właśnie coś mi się wydaje, że ustawianie ręczne limitów nic tu nie daje 
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...