Skocz do zawartości

Jaki widok kamery najbardziej lubisz w grach Resident Evil?  

52 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki widok kamery najbardziej lubisz w grach Resident Evil?

• Kamera zza pleców postaci (TPP)
    • Widok pierwszoosobowy (FPP)
    • Stała kamera - Fixed Camera Angles (stare klasyczne RE)
    • Nie mam preferencji / zależy od gry

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Wymiękłem po drugiej podstronie sprawdzania czy było, więc jak było to sorry, ale cholernie czasochłonne jest odwijanie postów ignorowanych użytkowników i w końcu olałem :E

Spoiler

5090 w 4K i 5070ti w 1440p z PT mają podobne cinematic experience. ;)

Chłopaki z HU mieli rację - 5070ti to pierwsza karta, na której w ogóle można myśleć o PT w grach, bo inaczej to kompletnie bez sensu.

A ja od siebie dodam, że dla chcących grania w HFR z dobrym obrazem w ruchu, trzeba by pomnożyć wydajność x4 od tej opinii.

Ale tutaj "idę do przodu spacerkiem, deszcz pada" to akurat starczy te 50fps, jakie 5070ti ma w 1440p (przy upscallowaniu ze sporo niższej, oczywiście)

Edytowane przez VRman
Opublikowano
Teraz, VRman napisał(a):

Ukryj zawartość

Chłopaki z HU mieli rację - 5070ti to pierwsza karta, na której w ogóle można myśleć o PT w grach, bo inaczej to kompletnie bez sensu.

WAT? Przecież gram normalnie i wszystko lata płynnie i miękko, tak samo było z Cyberpunkiem 2077.

Opublikowano
45 minut temu, Qrdello napisał(a):

Jesteś pewny? Nawet na purpisi wychodzi że w 1440p 4080 ma średnio 44 fpsy z PT i dlssq. :E może masz dlssp jednak włączone, bo jak odpalasz PT to automat wywołuje dlssp i FG.

U mnie ta sama rozdzielczość, karta podobna i w takich ustawieniach gra kręci się wokół 45-50 fps na 7800x3d. Przy przejściu na dlssp dopiero mam ponad 60 fps z PT. Jak wyłączę PT to z dlssq mi leci ponad 90 fps.

No tak jestem pewny, wiem, że włączenie PT włącza dlss na P ale ja przelaczam na Q. A masz włączone FG? Bo ja gram z FG. Mi z PT karta z light uv ciągnie 280W. Cos za mało masz jeśli wszystko max dlaaq I FG... 

Opublikowano

Widzę sami specjaliści od piractwa... Dorośli ludzie, a zajmują się takimi rzeczami. 

source.gif

Czytam recenzje na Steamie i ludzie piszą, że gra potrafi wystraszyć? A sekcja z dziewczyną to faktycznie zwykły slop? A z Leaonem jest za dużo strzelania... 

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Podglądam pierwsze opinie graczy po przejściu i... chyba warto będzie poczekać z promocją :E Requiem plasuje się zdecydowanie w topce residentów ale nie bezpośrednio na czele, tak podsumowując co czytam. No i długość gry nie do końca się zgadza z tym co zapewniał capcom, 8-10h interaktywnego kina czyli mniej więcej 2-3 miski popcornu i możesz se zaczynać od nowa, kupony odcięte baw się dobrze :E. Oczywiście kwestia indywidualna z długością gry, ale niektórzy twierdzili że nie spieszyli się nigdzie

Nadal jestem mimo wszystko zainteresowany, a wam jak leci?

Edytowane przez Marvf
Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, caleb59 napisał(a):

WAT? Przecież gram normalnie i wszystko lata płynnie i miękko, tak samo było z Cyberpunkiem 2077.

Spoiler

- grasz w bardzo niskiej rozdziałce, a mimo to przy dość marnym FPS

- musisz szukać opcji, żeby to się zmieściło w RAMie

- efekt w porónaniu do ustawienia gry pod "bez PT" jest tylko inny, ale często wcale nie lepszy sumarycznie, albo lepszy o trochę. Żeby włączanie PT miało sens, musi być "wow" i musi to jakoś chodzić. 

Jest 1440p DLSS Q, czyli ok 1000p, musisz zjechać z cieniami oraz teksturami o oczko niżej (to akurat może nie być żadną tragedią, ale warto odnotować) i żeby uzyskać marne 60-70fps i tak musisz używać FG2, czyli prawdziwych klatek masz tu 30-35 (nie mylić z wydajnością bez FG) No nie jest to "game changer", bo Ty wybierzesz tak grać, a kto inny wybierze inne ustawienie, bez PT, ale za to z dużo lepszą kontrolą, 120fps, jakością obrazu w ruchu i rozdzielczością. Po prostu poniżej 5070ti można całkiem zasadnie wysnuć tezę, że tych kompromisów jest za dużo. Chłopaki z HU używają tego argumentu w temacie 4060ti/5060ti, a 5070tce dużo bliżej do 5070Ti niż tamtym, ale mimo wszystko jest to jak to mówią "compromised experience". 

Dałem w spojler bo nie chciałem rozpoczynać dyskusji na ten temat, ale skoro odpisałeś to znowu wrzucam w spojler

Edytowane przez VRman
Opublikowano
13 minut temu, Marvf napisał(a):

Podglądam pierwsze opinie graczy po przejściu i... chyba warto będzie poczekać z promocją :E Requiem plasuje się zdecydowanie w topce residentów ale nie bezpośrednio na czele, tak podsumowując co czytam. No i długość gry nie do końca się zgadza z tym co zapewniał capcom, 8-10h interaktywnego kina czyli mniej więcej 2-3 miski popcornu i możesz se zaczynać od nowa, kupony odcięte baw się dobrze :E. Oczywiście kwestia indywidualna z długością gry, ale niektórzy twierdzili że nie spieszyli się nigdzie

Nadal jestem mimo wszystko zainteresowany, a wam jak leci?

Widziałem różne recenzje i tam bardziej pierwsze przejście gry jest pod 15h niż 8-10h. Z resztą osiągnięcie za speedrun jest za 4h, więc też by się zgadzało z moją tezą.

1 godzinę temu, AndrzejTrg napisał(a):

Lepsza imersja jest grając z oczu? 

Niby zalecają grać domyślnie FPP Grace o TPP Leonem, ale ja nigdy nie przepadałem za trybem pierwszoosobowym i zamierzam grać obydwiema postaciami TPP.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
6 minut temu, Gordek napisał(a):

Widziałem różne recenzje i tam bardziej pierwsze przejście gry jest pod 15h niż 8-10h. Z resztą osiągnięcie za speedrun jest za 4h, więc też by się zgadzało z moją tezą.

Trzeba naprawdę "wolno" grać, żeby dobić do tych 15h, chyba że ktoś cały czas pada z bossami.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, tomcug napisał(a):

Trzeba naprawdę "wolno" grać, żeby dobić do tych 15h, chyba że ktoś cały czas pada z bossami.

Zerknąłem jak wyglądają czasy z how long to beat dla gier z serii( https://howlongtobeat.com/game/169267?q=Resident%20evil ) i oprócz RE6, którego main story szacują średnio na 21h i RE5, RE4/4 Remake, które podają ok. 15h, to wszystkie pozostałe zazwyczaj były na ok. 10h, z lekkim wyjątkiem RE3 Remake na godzin 6.
Czyli jest jak zazwyczaj. :D Oczywiście jak ktoś liże ściany, to pewnie i do 20h dobije. Coś czuje w kościach, że nawet 30h zejdzie mi pierwsze ukończenie. :hihot:

Edytowane przez Gordek
Opublikowano
53 minuty temu, AndrzejTrg napisał(a):

Nie złamane a obeszli to jakoś. Jak o tym pisałem to koledzy to trochę wyjaśnili, czyta się wszystko a nie tylko wybiórczo :P

Gdzieś mi przemknęło ze złamane (nie na forum). Nie czytam tego tematu za bardzo, bo mnie gra nie interesuje ;)

44 minuty temu, Jaycob napisał(a):

Widzę sami specjaliści od piractwa... Dorośli ludzie, a zajmują się takimi rzeczami. 

Dorośli ludzie a się podniecają z powodu gierki i jeszcze podobno się jej boją LOL

Opublikowano
50 minut temu, aureumchaos napisał(a):

No tak jestem pewny, wiem, że włączenie PT włącza dlss na P ale ja przelaczam na Q. A masz włączone FG? Bo ja gram z FG. Mi z PT karta z light uv ciągnie 280W. Cos za mało masz jeśli wszystko max dlaaq I FG... 

Nie, bez FG. Z FG mam leciutko powyżej 70 klatek, głównie 80-90. Właśnie spory kawałek tak przeszedłem. To się dogadaliśmy jak ślepy z głuchym xD 

Moja bierze okolice 200-210W przy uv na 0,93v w tej grze.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, DITMD napisał(a):

Nie ma cracka, więc nie jest złamane.

Empress już nie działa na scenie, wiec piraci mogą czekać i czekać i się nie doczekać na wersję z kiosku tej gry %-)

Edytowane przez Hard Reset
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Kadajo napisał(a):

Gdzieś mi przemknęło ze złamane (nie na forum). Nie czytam tego tematu za bardzo, bo mnie gra nie interesuje ;)

Niczego nie złamano tak samo wielu innych gier na Denuvo jest pewne obejście, które po pierwsze jest skomplikowane do odpalenia to raz, a dwa daleko temu do w pełni prawidłowego działania.

Edytowane przez sideband