Skocz do zawartości

Jaki widok kamery najbardziej lubisz w grach Resident Evil?  

49 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki widok kamery najbardziej lubisz w grach Resident Evil?

• Kamera zza pleców postaci (TPP)
    • Widok pierwszoosobowy (FPP)
    • Stała kamera - Fixed Camera Angles (stare klasyczne RE)
    • Nie mam preferencji / zależy od gry

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wszedłem na yt obejrzeć playthrough bo człowiek stwierdził że nie ma sensu wywalać 3 stów dla 10 godzinnego gameplayu - ale pierwsze 5-10 minut obejrzane i gra na tyle zachwyca że chyba warto będzie spróbować to ograć w pojedynkę i doświadczyć na własną rękę, kluczyk na g2a już poniżej 200zł - kusi bardzo :P

Opublikowano (edytowane)

Poskakałem po pierwszych kilkudziesięciu minutach walkthrough... Oj, hype trzeba ostudzić, bo poza immersją i sztucznej grozy to lipnie to widzę... Choć immersje psuje nieprzemyślany scenariusz.. Skok do drugiej postaci, chwila zamieszania, dojdziesz do danego miejsca i cutscenka zmieniająca postać. Chyba nie było nawet 5 minut rozgrywki po przeskoczeniu.

Chyba brakuje choćby paru wyzwań przy różnych podejściach np. uratowanie jak najwięcej czegoś lub zabicie wszystkiego lub jak najszybsze rozwiązanie tematu, oferując inne rezultaty, sytuacje i sceny. Ale nie powiem konkretów, aby nie spoilerować... Wygląda to tak, jakby ślepo chcieli skopiować warunki z czegoś, nie myśląc czy ma to sens w tej sytuacji i z doświadczeniem tej postaci. Takie pisanie pod fanserwis bez zrozumienia. Dialogi również są puste, niespełniające funkcji, którą powinny mieć w tej sytuacji, ale można wcisnąć kit że to znieczulica Leona lub coś. Próbują sprawić że Leon jest "cool" przez słowa i wygląd, ale nie samym zachowaniem i nie chodzi o animacje. 
Ale rzucę drobny spoiler zaistniałej sytuacji na początku zmiany postaci, czego i tak można było się podziewać i chyba było widać na trailerach, choć nie wiedzieliśmy kto spowodował sytuację:

Spoiler

Leon widzi Victora ruszającego w miasto, zaczyna zarażać innych strzałkami i nic nie robi, potem zainfekowani atakują innych i znowu praktycznie nic nie robi, również nie informuje od razu o sytuacji, tylko że za nim podąża. Gdy zaczynają się ataki to mówi że będzie potrzebny lockdown bez powiedzenia o co chodzi, bo ważniejszy jest żart.
Zombi wydają się atakować cywilów tylko w skryptach, inaczej ruszają na gracza, więc nie masz wpływu na skalę zdarzenia....
Lepsze byłoby podejście tworzące choćby 3 wyzwania:
-ocal jak najwięcej cywilów
-zabij jak najwięcej zombi lub wszystkich
-jak najszybciej podążaj za Victorem 

A mogłoby to owocować trochę innym rozwojem wydarzeń, dialogami oraz informacjami. Prawdziwym twardzielem byłby, gdyby wyeliminował wszystkich zarażonych i powiedział, "Anuluj lockdown, pozbyłem się zainfekowanych i zabezpiecz teren. Masz inne tropy w sprawie Victora?". Lepsze to, niż same animacje od czapy lub linie dialogowe z tyłka.
To wszystko od zobaczenie Victora z początku cutscenki do kolejnego przerywnika kończącego sekwencję trwa ~5 minut, a sterujesz krócej, bo w środku jest kolejny przerywnik pierwszego zombi.

Po samej ilości przerywników w rozgrywce już mi to śmierdzi i poczekam na dużą promocje, choć będę głupi i pewnie skuszę się wcześniej, aby móc ponarzekać z pierwszej ręki. :E 
Założę się, że w krytyce ludzie będą porównywać to do RE6, doceniając staruszka, mimo durnych wad.
RE6 jest świetne choćby jako parodia do nabijania się w trakcie, RE9 raczej nie ma tego potencjału. 

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano
2 godziny temu, userKAMIL napisał(a):

No właśnie nie mogą LOL bez dostępu do maila co najwyżej grę Ci mogą kupić kolejną na to konto.

Chcesz ryzykować Twoją sprawa, ale był przypadek przejęcia konta z włączonym 2FA. Ostatecznie właścicielowi udało się odzyskać konto, ale trochę strachu się najadł. 

Opublikowano
7 minut temu, Marvf napisał(a):

@Jaycoba czemuż to?

Bo to dość szemrane miejsce - nie wiadomo, skąd pochodzą klucze. Część z nich bywa kupowana za pomocą skradzionych kart.
Kilka lat temu niektórzy deweloperzy mówili wręcz, że woleliby, żeby ludzie piracili gry z torrentów, niż kupowali je na G2A. I to jest marketplace, a nie sklep. Kupujesz od jakiś randomów. 

Opublikowano (edytowane)

G2A, Gamivo, czy inne Instant Gaming to wszystko to samo. Można trafić na uczciwego sprzedawcę, albo na oszusta. 
Chyba jedyny keyshop, który oferuje klucze oficjalne, ale jednocześnie nie jest oficjalnym resellerem, to Loaded(dawne CDKeys). Z nimi miałem tylko raz przeboje, gdy nie dotarła płatność Blikiem, choć podobno nie jest to dobra metoda za płatności zagraniczne, i nie chcieli wysłać klucza do gry, ale finalnie bez ich pomocy udało się przepchnąć transakcje do końca.

Edytowane przez Gordek
Opublikowano
16 minut temu, Jaycob napisał(a):

Bo to dość szemrane miejsce - nie wiadomo, skąd pochodzą klucze. Część z nich bywa kupowana za pomocą skradzionych kart.

Kilka lat temu niektórzy deweloperzy mówili wręcz, że woleliby, żeby ludzie piracili gry z torrentów, niż kupowali je na G2A. I to jest marketplace, a nie sklep. Kupujesz od jakiś randomów. 

Wiadomo bo każdy sprzedawca przy rejestracji musi podać i przedstawić dowody skąd ma klucze, do tego działa cały czas AML aby wykrywać takie transakcję. Opierasz się na tym jak to było 10 lat temu. 

Opublikowano
12 minut temu, Gordek napisał(a):

G2A, Gamivo, czy inne Instant Gaming

Raczej instant gaming to nie jest to samo co G2A, bo to nie są aukcje, to nie jest pośrednik jak allegro, Instant Gaming sprzedaje tak jak Loaded(cdkeys) choć ja często kupuję na cdkeys,bo tam nigdy nie miałem problemów, a support jest nawet spoko, bo raz musiałem z nimi pogadać w sprawie zakupu PES19, zwrócili różnicę 5 funtów.
Oczywiście czy są zaufani to inna liga ale chodzi mi o samą sprzedaż gier, to nie jest to samo.