Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, Kadajo napisał(a):

Jest w tym jakaś logika, ale ostatecznie ja wole dołożyć te pieniądze i kupić grę na własność.

Na premierę i tak nie czekam, bo wiadomo jak wygadają dziś premiery.

Forza Horizon dopiero po roku będzie warta zainteresowania.

Po roku owszem, za te 150-200 zł można kupić jak się okażę fajną grą.

Ja wziąłem teraz GP na 3 msc bo chcę ograć F1 25, FH6 i pełno innych gier, do tego mam clouda na handheldzie i sobie w Motorsport gram na kanapie, nawet spoko :E 

I tak jak pisałem - ja w FH6 nie będę grał latami, ba nawet nie będę miesiącami bo tam nie ma co robić. Przejść kampanię, porobić wyzwania i wyleci z dysku. Od grania setkami godzin mam LMU. 

9 godzin temu, maras2574 napisał(a):

Kiedyś za złotówkę się odnawiało (z dwa lata tak jechałem), potem to się skończyło :( Ostatnią grę jaką przeszedłem przed końcem GP, to był STALKER 2.  FH5 zaczynałem na premierę w GP, potem i tak kupiłem :hihot: Ale grałem aż do prawie końca zeszłego roku :o 

Kilka dni temu połasiłem się na tani GP z TEJ strony, nie polecam, wyjebka !!!!! Miał być klucz, a przysłali mi konto !!!!! Zero kontaktu mailowego z oszustami !!! Strona raz działa, raz nie !!! Tak że ostrzegam przed tym gównem Panowie 

Teraz mozesz za 45 zł ogarnąć Ultimate z cloudem, to i tak dobra cena ale oczywiście ma sens tylko wtedy jak chcesz ograć kilka gier do których nie wrócisz, bo jak planujesz tyrać latami to lepiej na Steamie ogarnąć.

A GP kupuje się według TEJ instrukcji - https://tanigamepass.pl/

Opublikowano

Ja biorę premium na steam za pełną cenę. W FH4 mam ponad 1000h FH5 ok. 700h tylko dlatego, że w między czasie wyszło kilka podobnych gier ale od ponad roku posucha i mam smaka na jakieś świeże wyścigi a FH6 dobrze się zapowiada :mniam:

• Upvote 1
Opublikowano
22 godziny temu, j4z napisał(a):

FH jako jedynego przedstawiciela gatunku można kupić, a nie tam w xgp przechodzić. Chyba, że ktoś ma jeszcze xgp nabite...

Tym bardzej, że sejwy nie są te same i nawet chyba nie do przeniesienia między folderami. A przez pierwsze 4-6 miesięcy optymalizacja na pc i tak będzie słaba.

Opublikowano (edytowane)

Savy są wspólne dla wersji zakupionej na konsoli Xbox / Windows Store / Xbox App. Forzy mam na Xbox App.

Edit :

Zrobiłem research. Po czasie wersja Steam jest zdecydowanie mniej problematyczna od wersji Xbox App. Ze względu na dodatkowe opcje Steam

Edytowane przez MaxxGroo
Opublikowano

Pewnie dlatego na steam jest tańsza...dodatkowo jak ktoś się bawił w malowania lub tuningi aut to jest coś takiego jak import z poprzedniej gry a nie było możliwości między platformami (mam nadzieję że w tej będzie to samo).

Opublikowano

Wersja steam zawsze była droższa, nawet teraz pomimo że ceny na w oficjalnych sklepach są takie same to klucz do wersji MS Store można kupić 115 zł taniej.
Oczywistym jest, że lepiej mieć wersje na steam, czyli na pewnej, bezproblemowej platformie na której ma się inne gry, nie mówiąc już o tym, że grę ze steama można odpalić na steam decku a wersje z MS store już nie.

• Upvote 1
Opublikowano

W FH5 znajomi grali i ci, którzy mieli z ms store, mieli często jakieś problemy z wyrzucaniem i z połączeniem się z resztą ekipy, która miała na Steam. Na FH6 wszyscy z nich polują na Steam.

• Upvote 1
Opublikowano

Wole wersje steam z kilku powodów bo jest stabilniejsza ze względu szybkość wczytywania save a na MS to godzine buforowało, z dupy gra nie chciała odpalać choć w czwórce miałem szczęście zero reinstalu no i ta biblioteka na steamie budowana latami.

Opublikowano (edytowane)

Swoją drogą, ciekawe czy na premierę dostaniemy ten sam zestaw bugów co zawsze czyli wywalanie do pulpitu, problemy w uruchamianiem, resety ustawień graficznych itp.

Pamiętam jak odpaliłem FH5 jeszcze na starym kompie to asfalt nie nadążał z ładowaniem :lol2: a komputer spełniał oficjalne wymagania.

Edytowane przez GTM
Opublikowano (edytowane)

A oficjalne wymagania uwzględniają tylko grę w 60 fps? A uwzględniają rozdzielczość? 

Bo w takim Crismon Desert niby niskie wymagania, a żeby grać w 120/4k muszę odpalać FGx4 i dlss balance. :hmm:

Edytowane przez j4z
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, j4z napisał(a):

W FH5 znajomi grali i ci, którzy mieli z ms store, mieli często jakieś problemy z wyrzucaniem i z połączeniem się z resztą ekipy, która miała na Steam. Na FH6 wszyscy z nich polują na Steam.

Jakim cudem wielomilionowe korpo, od prawie piętnastu lat (SIC!), na tym gnojowisku o nazwie Microsoft Store nie potrafiło ulepić niczego, co by nawet udawało, że jest przyjazne użytkownikowi - to jest dla mnie rzecz niepojęta. Przy całej mojej nienawiści do tego barachła tworzonego przez EA, nawet EA App stanowi niedościgniony wzór.

Kiedy ostatnio próbowałem zainstalować ponownie FH4 to była droga przez mękę - k***a, gdybym nie wiedział że mam tę grę w bibliotece to nawet bym jej nie znalazł. A kiedy już znalazłem, to każde jedno DLC - KAŻDE JEDNO to osobna pozycja zagracająca listę posiadanych gier więc tą podstawkę trzeba sobie gdzieś tam wygrzebać. Oczywiście instaluje się standard - po wybór edycji Ultimate wyparował :sciana:

Edytowane przez wahoo
Opublikowano
10 godzin temu, KiloKush napisał(a):

Jak fizyka ibFFB na kierownicy?

Pytasz o fizykę w grze jest jest kilkaset samochodów zmodowanych linijkami w kodzie o absurdalnej mocy licząc że dopracowali podczas gdy porządne simy mają 10-20 pojazdów i szlifują latami? :E:E 

21 godzin temu, GTM napisał(a):

Wersja steam zawsze była droższa, nawet teraz pomimo że ceny na w oficjalnych sklepach są takie same to klucz do wersji MS Store można kupić 115 zł taniej.
Oczywistym jest, że lepiej mieć wersje na steam, czyli na pewnej, bezproblemowej platformie na której ma się inne gry, nie mówiąc już o tym, że grę ze steama można odpalić na steam decku a wersje z MS store już nie.

A ile na steam decku wyciśniesz? 30 FPS? To już chyba lepiej clouda mieć i 60FPS :E 

Aczkolwiek jakby na Z1E działała w 60 FPS to bym przemyślał czy nie kupić na Steamie.