Skocz do zawartości

Auto na krótkie dystanse, bezawaryjne. 100tyś zł.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
21 godzin temu, Gret napisał(a):

przepisy sobie mogą wejść ale masz znajomego na SKP i sobie robisz co chcesz :P jak cię pały nie złapią to jeździsz i smrodzisz 

Bo nikogo nie obchodzi czy masz DPF czy nie... Jakby chcieli to by robili kontrolę, tak samo kontrole trzeźwości. Od kilku lat nie miałem, a jeżdżę 5 razy w tygodniu, robię też trasy i co? Nic. 

Opublikowano
20 godzin temu, Kyle napisał(a):

Ciekawa oferta, tylko gdzie to tankować tym wodorem?

Kilo wodoru 69zł na 3 stawach w Kato, Mirai zużywa ok 1.1-1.2kg na setkę, więc odpowiedz sobie sam, czy ciekawa oferta :E

Już nie wspominając, że miejsce na tylnej kanapie jest BARDZO ograniczone.

• Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Katystopej napisał(a):

Kilo wodoru 69zł na 3 stawach w Kato, Mirai zużywa ok 1.1-1.2kg na setkę, więc odpowiedz sobie sam, czy ciekawa oferta :E

Może powinienem napisać wręcz: "gdzie to tankować tym wodorem? ... TANIO" ;) 

Edytowane przez Kyle
Opublikowano
3 godziny temu, Kyle napisał(a):

Może powinienem napisać wręcz: "gdzie to tankować tym wodorem? ... TANIO" ;) 

w stanach :) swego czasu sprzedawali za $15.000 i dawali "kupon" na tankowanie  - $15.000 :hahaha: 

a w zabawnych klimatach  - audi g-tron aka "przewaga dzieki technice"

9 litrow w baku + banka,  100km do najblizszego CNG ;) - nic tylko tankowac i jezdzic :rudolf:

Opublikowano
W dniu 24.12.2025 o 12:16, Katystopej napisał(a):

Już nie wspominając, że miejsce na tylnej kanapie jest BARDZO ograniczone.

W Polsce chyba tylko Grupa Polsatu je promowała i używała. I coś kojarzę że pojechali na event i wrócili lawetą, ale mogę się mylić :E 

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, Katystopej napisał(a):

Za to ze wspaniałym manualem, który wydaje dźwięki jakby ktoś tam wiadro gwoździ wsypał, a serwis na gwarancji dolewa do skrzyni jakiś biały szajs :E

Ja bym manuala nie wziął, ale niektórzy tu mają taką awersję do DSG, że propozycja wydawała się na miejscu :E 

Opublikowano
5 godzin temu, KiloKush napisał(a):

A mi to się podoba to, że manual 6 biegów jest szybszy i mniej pali od DSG :E 

Mimo wszystko wolałbym już DSG, niż się kalać manualem :szatanek:

Godzinę temu, Gret napisał(a):

DSG w dzisiejszych czasach to jakieś nieporozumienie. :E 

Bez tunera nie podchodź. 

Główny problem DSG to kwestia zużycia sprzęgieł przy ruszaniu/powolnej jeździe (w korku), a szczególnie pod górkę.

Opublikowano

@galaktyja może i sobie wyobrażam, ale gdybym kupował nowe auto automat byłby jednym z priorytetów. Nawet w używanych jeśli dany model jest sparowany z sprawdzoną i trwałą skrzynią to także. Manuale moim zdaniem obecnie pasują do najtańszych aut, gdzie koszt zakupu i koszt eksploatacji jest priorytetem. Siłą rzeczy także do flot zorientowanych na częste obciążanie pojazdu i długie dystanse. 

Opublikowano
11 minut temu, marko napisał(a):

Manual do małego prostego mieszczucha jeszcze, ale jak masz aktywny tempomat, asystenta jazdy w korku, automatyczne parkowanie i inne duperele automatyzujące jazdę, to nijak to pogodzić z manualną skrzynią 

W Focusie z 2014 mam asystenta parkowania i hamowania przed kolizją ( sprawdzony parę razy, działa) na manualu. Żaden problem.

51 minut temu, Kyle napisał(a):

Mimo wszystko wolałbym już DSG, niż się kalać manualem :szatanek:

Główny problem DSG to kwestia zużycia sprzęgieł przy ruszaniu/powolnej jeździe (w korku), a szczególnie pod górkę.

No ale Fabią lub Scalą to już samo w sobie jest się kalać. Ciekaw jestem kosztów naprawy tego DSG w Fabii bo te auta używane po 30 tyś można dostać nie starsze niż 10 lat.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...