Skocz do zawartości

Auto na krótkie dystanse, bezawaryjne. 100tyś zł.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 15.12.2025 o 11:23, Gret napisał(a):

Tak.

Troche boli mnie wywalanie 140tys za kompakta. Wiem ze czasy sa jakie sa ale mimo wszystko. 

No i tyl mi nie siedzi. 

Nie będzie Cię bolało, że to o 20 cm mniejsze auto niż Laguna? 

Dla mnie Proceed nie była zbyt wygodna. Ciasna jakaś. 

Opublikowano
Teraz, GordonLameman napisał(a):

Nie będzie Cię bolało, że to o 20 cm mniejsze auto niż Laguna? 

Dla mnie Proceed nie była zbyt wygodna. Ciasna jakaś. 

W większości i tak jezdze sam ewentualnie w 2 osoby. Chyba ze za kierownicą ciasno.

Opublikowano
7 minut temu, Gret napisał(a):

Jak wychodziły do sprzedaży kia proceed to bardzo mi sie podobała. Teraz tez sylwetkę ma super i idzie jeszcze dostać nówkę za te 130k. Może w to iść? 1.5 + dsg?

DCT jak już ;) 

Silniki raczej spoko chociaż narzekają na pobór oleju oraz katalizatory. Za to DCT badziewna trwałość, na krótkie dystansy do miasta to wgl. 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Gret napisał(a):

I weź tu cos kup :E

zrobiłbym Frankensteina bezawaryjnosc mazda, osiagi 2.0tsi, wyglada arteon, jakosc materialow w srodku lexus. I kupuje. 

No to Lexus w mocnej hybrydzie ;) Masz wszystko czego chcesz. 

Opublikowano
4 minuty temu, Gret napisał(a):

Wystarczy superb.

Btw ogarnąłem właśnie ze es ma napęd na przod :E

1 minutę temu, galakty napisał(a):

WTF faktycznie xDxD 

Przecież to Toyota Camry z trochę lepszymi materiałami i wygłoszeniem. To jaki ma mieć napęd? 

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, trepek napisał(a):

Schodzący ES jest przedłużoną i lepiej zrobioną Toyotą Camry

z tego co pamietam to około 55 mm dłuższy na długość i 25 mm na szerokosci.

9 godzin temu, trepek napisał(a):

(tak w skrócie, bo różnice są znaczne, oprócz napędu).

mozesz wymienić te róznice bo jestem ciekaw.

Edytowane przez Oldman
Opublikowano

Kazdy ES ma np. wspawana blache za oparciem kanapy aby zwiekszyc sztywnosc konstrukcji, w Camry taka blacha wystepuje tylko w Executive VIP. W ES amortyzatory posiadaja zmienna sile tlumienia w zaleznosci czy tlumione sa niskie i szybkie nierownosci czy dluzsze ale wolniejsze. Do tego Lexus w swoich prospektach mowi o wiekszej ilosci spawow w karoserii oraz lepszym wytlumieniu drgan silnika (pewnie inne poduszki w stosunku do Camry). Takich smaczkow jest jeszcze wiecej.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, trepek napisał(a):

Kazdy ES ma np. wspawana blache za oparciem kanapy aby zwiekszyc sztywnosc konstrukcji, w Camry taka blacha wystepuje tylko w Executive VIP. W ES amortyzatory posiadaja zmienna sile tlumienia w zaleznosci czy tlumione sa niskie i szybkie nierownosci czy dluzsze ale wolniejsze. Do tego Lexus w swoich prospektach mowi o wiekszej ilosci spawow w karoserii oraz lepszym wytlumieniu drgan silnika (pewnie inne poduszki w stosunku do Camry). Takich smaczkow jest jeszcze wiecej.

jakbym miał wybierać to ja bym wolał zeby zamiast tych "smaczków" dali ocynk karoserii  %-) i zrobili wygłuszenie karoserii a nie wsciskali kit że to marka premium :cool:  bo ze wszystkich cech tej marki najbardziej premium to cena :cool:
zeby nie było nie hejtuję (sam teraz kupie zapewne lexusa lub toyote, no jeszcze nad mazdą sie zastanawiam).

Edytowane przez Oldman
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...