Teorie spiskowe
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Send1N · Opublikowano
Pamiętam jak przechodziłeś także znam historię tego przedsięwzięcia -
Przez wowo89 · Opublikowano
@toska78w pagefile wylądowało to co nie jest aktualnie potrzebne a do RAM trafiło co ma trafić, spróbuj odpalić sobie przeglądarkę z 10kartami, jakieś 2-3aplikacje w tle i grę, zobaczysz że nic się nie wysypie edit> poza tym wskazania RAM to nie jego pełna zajętość - tak samo z pagefile aplikacje deklarują np użycie jakiejś ilości i alokują określoną ilość pamięci, ale jej nie wykorzystują w pełni, jeśli dana aplikacja zużywa mniej niż zaalokowała to pamięć jest przerzucana do aplikacji która jej wymaga -
Przez Send1N · Opublikowano
Skalowanie tak jak pisałem wyżej to tylko i wyłącznie kwestia indywidualna dla mnie czcionki były zbyt małe na 27" 1440p i używałem 125% ale są idealne na 32" 1440p i nie skaluje. Siedzę zaledwie 50cm od ekranu i jakoś głową na boki nie kręcę chociaż do pełnego komfortu lepiej siąść te 60-70cm przy 32" ( ja nie mam takiej możliwości bo biurko stoi przy samej ścianie) z tym że ja do tego stanowiska siadam tylko jak idę grać, 90% czasu (forum,youtube,internety) siedzę na TV też 32" ale wtedy mam głowe 1,5m od ekranu -
Przez VRman · Opublikowano
Dzięki za dyskusję bez wyzwisk i w normalnym tonie, bez obrażania. Może obaj się damy radę czegoś z niej nauczyć, choćbyśmy się nie dali rady przekonać bardziej niż 1%. Zawsze coś. -
Przez nozownikzberlina · Opublikowano
Generalnie jeśli ktoś nie czuje jakichś przycinek albo innych dziwnych efektów typu "pływająca mysz", to niech nigdy nie instaluje tych programów do pomiarów. Nieświadomość jest błogosławieństwem! (Albo faktyczny brak takich przykrych efektów, choć jak kiedyś wspominałem w podobnym temacie, niektórzy ludzie mają ogromną tolerancję lub jakąś inną percepcję. Coś co mi przeszkadza do takiego stopnia, że przy kolejnej przycince mam ochotę wyrzucić kompa przez okno, dla kogoś może być niezauważalne : D). Co do samych stutterów, śledzę temat od wielu wielu lat i one pojawiają się na przeróżnych konfiguracjach pecetów (choć mimo wszystko AMD króluje we wszelkich wątkach na redditach, discordach czy zagranicznych forach PC - taką tendencję zauważyłem, że jak ktoś je ma "od zawsze", a nie nagle, np. po jakimś updacie sterowników, no to nigdy nie znalazł satysfakcjonującego rozwiązania x D. Być może to są jakieś defekty produkcyjne cpu/gpu.
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi