Skocz do zawartości

RAMU ZABRAKNIE!!! - temat panika kolejnego nadmuchanego problemu pierwszego świata sztucznie wykreowanego przez korporacyjnych księgowych. (Wątek zbiorczy)

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, lukadd napisał(a):

Może to już te sztuki z nowych dostaw po wyższych cenach :E 

Jeden z drugim podniósł to reszta skorygowała do góry sklepy non stop lukają na ceny w innych sklepach.

Ale zawczasu kupiłem 4TB za 1399zł dla świętego spokoju :hihot:

Edytowane przez sideband
Opublikowano
Godzinę temu, lukadd napisał(a):

Może to już te sztuki z nowych dostaw po wyższych cenach :E 

Media Expert po prostu podnosi cenę raz, a porządnie na dłuży czas. 

Na przykład gdy sklepy sprzedawały 32GB RAM (najpopularniejsze Patrioty CL30) za 1200, to Media Expert dowaliło cenę 1500. Dzięki temu przez prawie 3 tygodnie nie musieli manipulować przy cenie. Dopiero wczoraj podnieśli o 120 zł. 

Opublikowano
9 minut temu, sideband napisał(a):

Jeden z drugim podniósł to reszta skorygowała do góry sklepy non stop lukają na ceny w innych sklepach.

Ale ogólnie ceny są zauważalnie wyższe uśredniając no i na BF'a było bardzo mało dobrych promocji na nvme. Więc już to był znak :E 

Ja wyrwałem 4TB 990pro na BFa za ~1100pln na amazonie. Ale jak wyżej nie wiele było tych promek i krótkie jak porównać do lat wcześniejszych.

Opublikowano
35 minut temu, sideband napisał(a):

Ja chyba w marcu kupiłem sn850x 4TB za 1099pln w euro rtv agd 😀

A przed chwilą jeszcze kupiłem 2 zestawy Patriot Xtreme 2x24GB 8000mt cl40 za 1800pln każdy. Zobaczymy ile to skoczy w styczniu 🤣

Opublikowano
8 minut temu, Radio Tirana napisał(a):

Niestety wrócił Kocopolnik1987. 

Trzeba ci znowu bana załatwić w jakiś sposób, gdyż przez ostatnie 3 dni poziom dyskusji wrócił na właściwe tory i głupio to teraz stracić. 

No to prowokuj robiąc wycieczki osobiste to może się trafi...

Pijanych modów tu nie brakuje widać.

Opublikowano

Kupując dysk i ram jeszcze w listopadzie przepłaciłem jakieś 400zl a teraz jedno i drugie w sumie jeszcze podrożało o 1400zł xD niech to ebnie jak kopanie bo za jakieś 2 lata przydałaby się znów zajrzeć do kompa.

Opublikowano
28 minut temu, Radio Tirana napisał(a):

Niestety wrócił Kocopolnik1987. 

Trzeba ci znowu bana załatwić w jakiś sposób, gdyż przez ostatnie 3 dni poziom dyskusji wrócił na właściwe tory i głupio to teraz stracić. 

Na szczescie nie Ty decydujesz o tym, kogo ukarać a kogo nie
Nie widze aby post Areczka byl w jakikolwiek sposob szkodliwy
Tak zastanawiając sie - to predzej juz Twoj post moznaby uznac za nic nie wnoszący do tematu

Ale jak chcesz zalatwic bana to daj znac, ja zalatwie, Ty bedziesz usatysfakcjonowany ale ja wybiorę cel :E 

Tyle z mojej strony

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, lukadd napisał(a):

Może to już te sztuki z nowych dostaw po wyższych cenach  

Mam złe wieści, odebrałem swój dysk "SanDiska" i jest w czarnym pudełku z brandem WD i tylko takim - no, chyba że SanDisk nie zmienił kartoników ani nalepek :)

Edytowane przez Zas
Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, Zas napisał(a):

Mam złe wieści, odebrałem swój dysk i jest w czarnym pudełku z brandem WD i tylko takim - no, chyba że SanDisk nie zmienił kartoników ani nalepek :)

Ja tam o Kingstonie pisałem. 

Ale jeśli chodzi o WD to jeszcze większość dysków jest w pudle WD i w środku też full WD brand z poprzedniej produkcji.

Ja ostatniego WD SN 850X 1TB brałem dokładnie 18 listopada i nic tam nie było z sandiska jeszcze nawet na boxie. 

A kosztował wtedy 84 euro czyli ~350pln, a dziś?

Edytowane przez lukadd
Opublikowano

No wiem, ale pewnie ze wszystkimi jest tak samo.
Tylko w sytuacji konsumenta nic to nie zmienia, nie wynegocjuje sobie rezerwacji części produkcji ani lepszych cen. Nawet głosując portfelem, - bo jego portfel i tak się juz nie liczy.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

I elegancko. Mam nieodpakowany Crucial P1 1TB

Dałem chyba 400zł, i przynajmniej teraz nie ma co się na siebie denerwować, że trafił go los czarnej szafy (takiej szafy, z której się już nie da wydostać, odpowiednik czarnej dziury) i stracił gwarancję i na wartości.

Zaraz go sprzedam za tyle co kupiłem :lol2:

Edytowane przez VRman