Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, bergercs napisał(a):

Nie wiem jak te benzyny, ale Insignie  B w klekocie to skarbonka bez dna - najgorsze, że ta skarbonka nie przyjmuje drobnych tylko w "grubych"

Znajomy niecały rok temu szukał auta i chciałem mu sprzedać mojego Forda Mondeo MK5 2018r 2.0 TDCI 180km bez Adblue Kombi Titanium między lift. Nie chciał - śmiał się, że to skarbonka bez da bo w ciągu roku włożyłem w auto 9 tyś zł. Auto bez wypadkowe tylko trasy z oryginalnym przebiegiem w perfekcyjnym stanie z nowym rozrządem i EGR>

Poszedł w stronę Insigni B w dieslu i po 5 miesiącach okazało się, że auto było bite ale wymienili elementy. Do tego doszła awaria turbo i padły 2 wtryski. Do tej pory wywalił 12 tyś zł a jeszcze nie zrobił rozrządu i sprzęgło się powoli kończy :E 

• Thanks 1
Opublikowano
53 minuty temu, DjXbeat napisał(a):

Poszedł w stronę Insigni B w dieslu i po 5 miesiącach okazało się, że auto było bite ale wymienili elementy. Do tego doszła awaria turbo i padły 2 wtryski. Do tej pory wywalił 12 tyś zł a jeszcze nie zrobił rozrządu i sprzęgło się powoli kończy :E 

Lepiej niech nie patrzy na cenę świec żarowych z czujnikami ciścnienia, bo może i jest wysoka, ale przynajmniej ciężko dostępne xD

• Haha 7
Opublikowano (edytowane)

Jeśli to te same co w 2.0 to nie jest już źle, pisałem tutaj jakiś czas temu, że w Zafirze ojcu padła jedna, najtaniej była po 800 z groszami jakoś. 2 tygodnie później Berg napisał, że poszła partia na rynek i cena 400 :D Ale zakładają też bez czujnika, da się.  

Edytowane przez lesiu155
Opublikowano
W dniu 18.11.2025 o 18:14, DjXbeat napisał(a):

Może więcej szczegółów o tym która to jednostka. 1.6 czy 2.0, przedlift czy polift.

Niby super samochód, a ostatnio wypływa sporo narzekań na przedliftowe 2.0CDTi, właśnie z turbiną i wtryskiwaczami. A w doniesieniach bardzo powtarzalny czarny sedan albo biale kombi, czyli flotówki. Tyle lat a ciągle nie ma definitywnej odpowiedzi co dokładnie się dzieje temu autu. Byłaby wielka szkoda.

Opublikowano

Kupił Insignie B Kombi polift z 2017r 2.0CDTI rzekomo 230 tys km przebiegu za 48tys zł i po pół roku wrzucił 12 tys w turbo i 2 wtryski. 
Za 49tys chciałem mu sprzedać Mondeo MK5 2018r Kombi buda polift 2.0 TDCI 180km na suchym pasku bez adblue, automat powershift 2 gen ze zrobionym EGR i kompletnym rozrządem. Nie chciał a później trochę żałował ;)