GordonLameman 8 639 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu 4 minuty temu, Kyle napisał(a): Tak to już jest z samochodami luksusowymi - no nie da się naprawić : Liczy się też ilość problemów przy wolumenie. Chińskich wciąż mało, a problemy się ujawniają. To nie jest to samo, dlatego przypominanie historii sprzeda 6-7 lat jest mało merytoryczne. 1
Katystopej 1 034 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu 5 minut temu, Kyle napisał(a): Tak to już jest z samochodami luksusowymi - no nie da się naprawić : Ten jeden merc sprzed lat będzie wałkowany przy KAŻDYM fuckupie chinoli słaby ten twój post jak rządy koalicji 1
Kyle 221 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu 2 minuty temu, GordonLameman napisał(a): Liczy się też ilość problemów przy wolumenie. Zgadza się. Więc jak to statystycznie procentowo wygląda, taka OMODA vs Skoda?
GordonLameman 8 639 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu 4 minuty temu, Kyle napisał(a): Zgadza się. Więc jak to statystycznie procentowo wygląda, taka OMODA vs Skoda? Nie wiem, ale nie słyszałem o żadnym przypadku Octavii czy Superba, które ściągałyby w prawo i których serwis nie umiałby naprawić. A byłem do neidawna na wszystkich grupkach OCtavii i Superba. Jak wiadomo sprzedaje się ich w Polsce bardzo dużo. Można więc bardzo bezpiecznie założyć, że odsetek takiej wady w Omodzie jest dużo wyższy Bo 1/2000 to dużo więcej niż 0/30000
SylwesterI. 871 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu duster 3 sprzedaje sie raczej dobrze, a kwiatki są: na daciowych forach jest już trochę takich tematów i co ciekawe dotyczy to wersji z silniczkiem 1.0 Nie wspominając jak europejskie marki potraktowały swoich klientów z silniczkiem puretech, a niemieckie auta dla ludu miały też wtopy Mercedes za milion, którego się nie da naprawić to wtopa większa od chińczyka za 5x mniej, ich też nie sprzedają w tysiącach egzemplarzy, sam fakt, że dla prestiżu marki mogliby się bardziej postarać. 1
trepek 1 401 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu 35 minut temu, GordonLameman napisał(a): Liczy się też ilość problemów przy wolumenie. Dzisiaj rzucił mi się na FB post, gdzie jakaś Omoda nie dostała dopuszczenia do ruchu po kontroli w SKP bo hamulce za słabe wyszły w teście. 2
GordonLameman 8 639 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu 1 minutę temu, trepek napisał(a): Dzisiaj rzucił mi się na FB post, gdzie jakaś Omoda nie dostała dopuszczenia do ruchu po kontroli w SKP bo hamulce za słabe wyszły w teście. O, ciekawe Możemy udawać, że to to samo. Ale jednak widać, że nie jest
Kyle 221 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu 20 minut temu, SylwesterI. napisał(a): na daciowych forach jest już trochę takich tematów i co ciekawe dotyczy to wersji z silniczkiem 1.0 W czasie 10:22 tego filmu strasznie tym silnikiem trzepie. To ma 3 cylindry?
Katystopej 1 034 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu 25 minut temu, trepek napisał(a): Dzisiaj rzucił mi się na FB post, gdzie jakaś Omoda nie dostała dopuszczenia do ruchu po kontroli w SKP bo hamulce za słabe wyszły w teście. Na pewno jakiś mercedes też kiedyś miał słabe heble i nie dostał dopuszczenia, nawet był taki co testu łosia nie przeszedł i musieli mu rozstaw kół zmieniać! Jedziesz po autach z aliexpress a europejskie są nie lepsze.
Petru23 289 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu (edytowane) Ciekawie w nowym NCAP wypadły nowe kitajce. Ciekawie wygląda zamknięcie stawki Motor 49/2025 Sorki za plamy ale z pyska aż mi cieknie Edytowane 11 godzin temu przez Petru23 1
trepek 1 401 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu (edytowane) @Katystopej No dokładnie, chujek ze mnie! Edytowane 11 godzin temu przez trepek
SylwesterI. 871 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu 4 minuty temu, Petru23 napisał(a): Ciekawie w nowym NCAP wypadły nowe kitajce. Ciekawie wygląda zamknięcie stawki Motor 49/2025 Sorki za plamy ale z pyska aż mi cieknie Chińczyki przekupili NCAP 27 minut temu, Kyle napisał(a): W czasie 10:22 tego filmu strasznie tym silnikiem trzepie. To ma 3 cylindry? taa dokładnie, dacia teraz chyba tylko w hybrydzie ma 4 cylindry 1
Kyle 221 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu 7 minut temu, Petru23 napisał(a): Ciekawie w nowym NCAP wypadły nowe kitajce. Ciekawie wygląda zamknięcie stawki Motor 49/2025 Sorki za plamy ale z pyska aż mi cieknie Dzięki wielkie za ten test. Chromolić plamy - i tak wszystko doskonale czytelne! Jednak jestem rozczarowany tym, że Toyota Yaris Cross, dostała "tylko" 4 gwiazdki. Oczywiście to nadal dobry wynik, ale jednak oczekiwałbym po takim BEST-sellerze i marce która obecnie zbiera mega pozytywne opinie, wyniku "5/5"
SuLac0 364 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu 23 minuty temu, GordonLameman napisał(a): O, ciekawe Możemy udawać, że to to samo. Ale jednak widać, że nie jest nie mozna zapominac, ze rekuperacja mocno moze "przeklamac" pomiar, jezeli nie zostala uzwzgledniona lub wylaczona. sam mialem przypadek, ze na SKP gosc mi zwrocil uwage, ze mam slabe hamulce. drugi pomiar z wylaczona reku byl juz w normie stare urzadzenia, stare metody i wynik mozna do kosza wrzucic. 2
Petru23 289 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu 58 minut temu, SylwesterI. napisał(a): duster 3 sprzedaje sie raczej dobrze, a kwiatki są: na daciowych forach jest już trochę takich tematów i co ciekawe dotyczy to wersji z silniczkiem 1.0 Nie wspominając jak europejskie marki potraktowały swoich klientów z silniczkiem puretech, a niemieckie auta dla ludu miały też wtopy Mercedes za milion, którego się nie da naprawić to wtopa większa od chińczyka za 5x mniej, ich też nie sprzedają w tysiącach egzemplarzy, sam fakt, że dla prestiżu marki mogliby się bardziej postarać. Bo Duster to auto wszech czasów 1
SylwesterI. 871 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu (edytowane) Edytowane 11 godzin temu przez SylwesterI.
Petru23 289 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu (edytowane) 23 minuty temu, Kyle napisał(a): Dzięki wielkie za ten test. Chromolić plamy - i tak wszystko doskonale czytelne! Jednak jestem rozczarowany tym, że Toyota Yaris Cross, dostała "tylko" 4 gwiazdki. Oczywiście to nadal dobry wynik, ale jednak oczekiwałbym po takim BEST-sellerze i marce która obecnie zbiera mega pozytywne opinie, wyniku "5/5" Skupiłbym się na składowych a nie całościowym wyniku. Jak w przypadku fotelików. Nie jest ważne ile gwiazdek tylko jak plasowały się poszczególne składowe. Dużo podciągnąć może, w przypadku fotelików, łatwość czyszczenia pokrowca gdzie np uderzenie boczne było przeciętnie ocenione. A suma summarum dobije do 4* Pracując na badaniach naukowych nie interesuje mnie wynik przedstawiony w postaci wykresu ale cały jego przebieg a w szczególności metodologia. Bo wynik można sobie ustawić Edytowane 11 godzin temu przez Petru23
Krzysiak 1 633 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu 43 minuty temu, SuLac0 napisał(a): nie mozna zapominac, ze rekuperacja mocno moze "przeklamac" pomiar, jezeli nie zostala uzwzgledniona lub wylaczona. sam mialem przypadek, ze na SKP gosc mi zwrocil uwage, ze mam slabe hamulce. drugi pomiar z wylaczona reku byl juz w normie stare urzadzenia, stare metody i wynik mozna do kosza wrzucic. Niestety przepisy jak i sprzęt na SKP już od bardzo dawna nie nadążają za motoryzacją 2
Petru23 289 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu (edytowane) To jeszcze test Chery Tiggo 4 Hev Prestige. Raczej więcej na ten magazyn loży Europa, także gloryfikacji kitajców bym się nie spodziewał. Motor 49/2025 Edytowane 10 godzin temu przez Petru23
GordonLameman 8 639 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu 1 godzinę temu, SuLac0 napisał(a): nie mozna zapominac, ze rekuperacja mocno moze "przeklamac" pomiar, jezeli nie zostala uzwzgledniona lub wylaczona. sam mialem przypadek, ze na SKP gosc mi zwrocil uwage, ze mam slabe hamulce. drugi pomiar z wylaczona reku byl juz w normie stare urzadzenia, stare metody i wynik mozna do kosza wrzucic. Tyle ze to mogło dotyczyć zwykłej spalinowej Omody 5
SylwesterI. 871 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu (edytowane) 16 minut temu, GordonLameman napisał(a): Tyle ze to mogło dotyczyć zwykłej spalinowej Omody 5 Pierwszy przegląd wykonuje się po 3 latach więc nie mogła a jak już jesteśmy w temacie przeglądów: https://autoblog.spidersweb.pl/prawie-nowe-auta-nie-przechodza-badania-technicznego-przez-dpf-ford-15-tdci trochę tych fordów z 1,5 dieselkiem sprzedali, chyba więcej niż chińczyków Edytowane 9 godzin temu przez SylwesterI.
Gret 579 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu jak miała stłuczkę i zabrany dowód to mogła? 1
SylwesterI. 871 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Teraz, Gret napisał(a): jak miała stłuczkę i zabrany dowód to mogła? Wtedy by znaczyło, że mechanik się nie popisał
Gret 579 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Robione pewnie w ASO także wszystko wymienione na nowe, mechanik to ma nie wiele do popisywania się. Tylko to i tak gdybanie 1
SylwesterI. 871 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu (edytowane) A może ta nie była w aso robiona ? Zresztą aso czy nie aso, mechanik człowiek, pomylić się może , części dał nowe płynu nie dolał było nie było, auto bite, nie z fabryki fordy nie bite, problem jest, każdemu się w masówce błędy zdarzają, szczególnie w samochodówce. Edytowane 9 godzin temu przez SylwesterI.
Rekomendowane odpowiedzi