Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Przypomnieliście mi wątek o matizie z pclaba. :E 

kojarzycie? Gość utrzymywał ze to najlepsze auto dla nastolatka i pali 3l/100km? Potem się okazało że gość ciągle z górki wrzucał „luz” i tak jeździł 8:E 

Protoplasta trybu żeglowania :E

• Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

kojarzycie? Gość utrzymywał ze to najlepsze auto dla nastolatka i pali 3l/100km? Potem się okazało że gość ciągle z górki wrzucał „luz” i tak jeździł 8:E 

Tylko, że na luzie silnik spala paliwo, żeby nie zgasł. Na biegu z górki paliwo jest odcinane, a koła kręcą wałem. 

No chyba, że gaźnik, to lepiej było na luzie się toczyć.

Nie pamiętam, czy się z nim nie kłóciliśmy o to :hmm: :E

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Dopiero pisałem, że abstrahując od tematów jakości, po prostu chinole są dość częstym widokiem (przynajmniej w okolicach Łodzi), a dzisiaj kolega oznajmia mi, iż jego matka wzięła nowego MG HS z salonu. 

Spotkaliśmy się przypadkiem na występach przedszkolaków... Gadka o niczym i nagle wypala, że szukali dla jego matki auta. Objechali salony budżetowych marek, byli oczywiście oglądać Dacie. 

Wybór padł na MG, bo według niego prezentował najfajniejszy stosunek jakości, nie śmierdział w środku jak niestety daćki i ogólnie robił dobre wrażenie, a ostateczna cena też była rzekomo bardzo ok.. . 

Edytowane przez zdunzdun
  • Upvote 2
Opublikowano
3 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

Ja mam znajomego, który cały czas tak jeździ bez względu czy jedzie z górki czy dojeżdża do skrzyżowania. Jeździ Audi B5 1.9 TDI 110km. Mnie ku...ca brała jak z nim jechałem. Do skrzyżowania jeszcze z 200m a ten przy 80km/h luz wrzuca i się toczymy tak, że za nami ruch się blokuje. No ale 4.2/100km mu pali :E

• Haha 2
Opublikowano
13 minut temu, zdunzdun napisał(a):

Dopiero pisałem, że abstrahując od tematów jakości, po prostu chinole są dość częstym widokiem (przynajmniej w okolicach Łodzi), a dzisiaj kolega oznajmia mi, iż jego matka wzięła nowego MG HS z salonu. 

Spotkaliśmy się przypadkiem na występach przedszkolaków... Gadka o niczym i nagle wypala, że szukali dla jego matki auta. Objechali salony budżetowych marek, byli oczywiście oglądać Dacie. 

Wybór padł na MG, bo według niego prezentował najfajniejszy stosunek jakości, nie śmierdział w środku jak niestety daćki i ogólnie robił dobre wrażenie, a ostateczna cena też była rzekomo bardzo ok.. . 

Podobnie jak u mojego brata, szukał auta dla żony i wybór padł na MG 

Opublikowano

@SylwesterI.Trochę się zdziwiłem, bo gość raczej był takim nieco ignorantem pod pewnymi względami. Doskonale pamiętam jak Hyundai/Kia wchodziły na Europę z tym ich nowym pomysłem na auta, czyli mówimy o latach powstania pierwszej I30 stki oraz np Vengi itp. 

Uporczywie wtedy twierdził, że dalej są x czasu za niemiecką/ japońską motoryzacją, że fajne auta, ale gdzie im tam do innych. No, a tutaj cyk pyk i wlatuje MG :E

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, zdunzdun napisał(a):

@SylwesterI.Trochę się zdziwiłem, bo gość raczej był takim nieco ignorantem pod pewnymi względami. Doskonale pamiętam jak Hyundai/Kia wchodziły na Europę z tym ich nowym pomysłem na auta, czyli mówimy o latach powstania pierwszej I30 stki oraz np Vengi itp. 

Uporczywie wtedy twierdził, że dalej są x czasu za niemiecką/ japońską motoryzacją, że fajne auta, ale gdzie im tam do innych. No, a tutaj cyk pyk i wlatuje MG :E

Podejrzewam, że poszedł do salonu, obejrzał, pojeździł i stwierdził, że jednak nie są za niemiecką/japońską motoryzacją, wcześniej miał zdanie jak niektórzy tutaj, co chińczyki co najwyżej na ulicy widzieli, albo na testach specjalistów co to nawet daty produkcji opony nie potrafią odczytać %-)

Edytowane przez SylwesterI.
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, SylwesterI. napisał(a):

Podejrzewam, że poszedł do salonu, obejrzał, pojeździł i stwierdził, że jednak nie są za niemiecką/japońską motoryzacją, wcześniej miał zdanie jak niektórzy tutaj, co chińczyki co najwyżej na ulicy widzieli, albo na testach specjalistów co to nawet daty produkcji opony nie potrafią odczytać %-)

Widzę kolejne odklejenie, teraz będzie datą produkcji opon rzucał....Nie zmienia to faktu, że stary 15 letni passat na 13 letnich oponach zlał chińskie auta zaprojektowane na kolanie z elektroniką z temu,  badane wirtualnie. pod względem bezpieczeństwa i tyle w temacie :rotfl2:

Co do daty, to ten jutuber podał prawidłowa datę tylko źle zaznaczył na potrzeby filmu, zwykły błąd. 

Edytowane przez Cappucino
Opublikowano
Teraz, Cappucino napisał(a):

Widzę kolejne odklejenie, teraz będzie datą produkcji opon rzucał....Nie zmienia to faktu, że stary 15 letni passat na 13 letnich oponach zlał chińskie auta zaprojektowane na kolanie z elektroniką z temu,  badane wirtualnie. pod względem bezpieczeństwa i tyle w temacie :rotfl2:

Jakich 13-letnich ? %-)

pirellidata.thumb.jpg.8573dc5811bc8f4717765db6c21c5e7f.jpg

te są z 2012 czy 2024 roku ? :cool:

tak 13 letni pasat na płycie poślizgowej przy temperaturach 7-13'C będzie miał lepsze wyniki na dobrych pirelli, niż inne auto na słabych na wodzie letnich oponach, przypomnę 7'C podczas testów, do tego nie trzeba tajemnej wiedzy 

Opublikowano
Teraz, SylwesterI. napisał(a):

Jakich 13-letnich ? %-)

pirellidata.thumb.jpg.8573dc5811bc8f4717765db6c21c5e7f.jpg

te są z 2012 czy 2024 roku ? :cool:

tak 13 letni pasat na płycie poślizgowej przy temperaturach 7-13'C będzie miał lepsze wyniki na dobrych pirelli, niż inne auto na słabych na wodzie letnich oponach, przypomnę 7'C podczas testów, do tego nie trzeba tajemnej wiedzy 

A co ty wkleiłeś? Przecież to zupełnie inna opona niż ta z passata.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Cappucino napisał(a):

A co ty wkleiłeś? Przecież to zupełnie inna opona niż ta z passata.

Widzisz oznaczenia na oponie? Ma te same co u passata, bo to nie oznaczenie daty produkcji, oznaczenie daty produkcji jest zaznaczone, wpisz sobie w google gdzie na pirelli sprawdza się datę produkcji opony, zamiast ufać internetowym "znaffcom" sam to zweryfikuj 

Opublikowano

Widzisz oznaczenia na oponie? Ma te same co u passata, bo to nie oznaczenie daty produkcji, oznaczenie daty produkcji jest zaznaczone, wpisz sobie w google gdzie na pirelli sprawdza się datę produkcji opony, zamiast ufać internetom sam to zweryfikuj 

Na filmie nie widać daty produkcji na oponie z passata, pewno stary model już nie produkowany więc nie wklejaj bzdur i przestań manipulować, to co wkleiłeś to zupełnie inna opona.

8 minut temu, SylwesterI. napisał(a):

Ma te same co u passata, bo to nie oznaczenie daty produkcji,

Że nie data wiadomo, w takim razie co to oznacza?

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Cappucino napisał(a):

Na filmie nie widać daty produkcji na oponie z passata, pewno stary model już nie produkowany więc nie wklejaj bzdur i przestań manipulować, to co wkleiłeś to zupełnie inna opona.

więc skąd wiesz że ta opona ma 13 lat ? 8:E

pan "dziennikarz" tak powiedział ? ten co to nie potrafi odczytać daty produkcji? 

5 minut temu, Cappucino napisał(a):

Że nie data wiadomo, w takim razie co to oznacza?

Kolor oczu, córki prezesa Pirelli, a co mnie to obchodzi, to nie jest data produkcji, czego dziennikarzyna nie wiedział, a to pokazuje jakim "fachowcem" jest ten osobnik i ile warte są jego "testy" :cool:

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, SylwesterI. napisał(a):

więc skąd wiesz że ta opona ma 13 lat ? 8:E

pan "dziennikarz" tak powiedział ? ten co to nie potrafi odczytać daty produkcji? 

Powtarzam jeszcze raz, może tym razem zaskoczysz, podał prawidłową ale na potrzeby filmu błędnie zaznaczył, zwyczajny błąd podczas obróbki filmu, dotarło? Może pismem obrazkowym trzeba jak nie ogarniasz?

6 minut temu, SylwesterI. napisał(a):

Kolor oczu, córki prezesa Pirelli, a co mnie to obchodzi, to nie jest data produkcji, czego dziennikarzyna nie wiedział, a to pokazuje jakim "fachowcem" jest ten osobnik i ile warte są jego "testy" :cool:

No i tyle w temacie, sam g..wiesz jak widać. To już podpada pod obsesje.

Skończyły się argumenty zaczyna się jak widać dziecinada z emotkami, co za i..

Edytowane przez Cappucino
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Albo ukrył prawdziwą datę i wprowadza w błąd, a może wyniki pasata to też błąd, w końcu widać, że robi błędy, mało ten "test" ma dziur? :cool:

4 minuty temu, Cappucino napisał(a):

No i tyle w temacie, sam g..wiesz jak widać. To już podpada pod obsesje.

Skończyły się argumenty zaczyna się jak widać dziecinada z emotkami, co za i..

No to skoro wiesz, to pochwal się, to ty się pytasz.

a ostatni wyraz wykropkowany? Zabrakło odwagi? 

• Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, zdunzdun napisał(a):

W sumie w Poznaniu widzę sporo chinoli, ostatnio Omoda i Jaeco stały obok siebie na światłach, pod firmą MG i Jaeco stoją. 

Opublikowano
1 minutę temu, galakty napisał(a):

W sumie w Poznaniu widzę sporo chinoli, ostatnio Omoda i Jaeco stały obok siebie na światłach, pod firmą MG i Jaeco stoją. 

Bo są tanie. Za podobnego japończyka trzeba dać 40% więcej a za niemca to z 50%+ więcej. 

Opublikowano

Albo ukrył prawdziwą datę i wprowadza w błąd, a może wyniki pasata to też błąd, w końcu widać, że robi błędy, mało ten "test" ma dziur? :cool:

Nawet, gdyby był na full nówkach oponach, co to zmienia? Sam passat to stary gruchot który mimo to lepiej wypadł, bo to konstrukcja sprawdzona, zaprojektowana przez ludzi posiadających wiedzę i doświadczenie. 

Teraz, Gret napisał(a):

Bo są tanie. Za podobnego japończyka trzeba dać 40% więcej a za niemca to z 50%+ więcej. 

Tanio kupili i sporo stracą na odprzedaży.

Opublikowano
1 minutę temu, Gret napisał(a):

I duże z reguły (poza MG). Jak widzę Omode czy Jaeco to spore auta, pakowne i wygodne. Z Toyoty co masz? RAV4? 

Opublikowano

@Cappucino no stracą ale a ile to zobaczymy. Czas pokaże jak to się będzie starzeć 

Teraz, galakty napisał(a):

I duże z reguły (poza MG). Jak widzę Omode czy Jaeco to spore auta, pakowne i wygodne. Z Toyoty co masz? RAV4? 

Masz tam CH-R, czy te wersje Yarisa cross.