Skocz do zawartości

Chińskie samochody (dyskusja, newsy itp)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Kyle napisał(a):

Całkiem zauważalna część energii widzę idzie w elektryku na ogrzewanie:

To może wrzuć trzeci odcinek, jak mówi o wadach tego czegoś 

2 godziny temu, Kyle napisał(a):

Fajna rakieta:

I pewno Ci wszyscy miłośnicy hypercarów jak Lamborghini, Ferrari, Bugatti, McLaren, Porsche i Koenigsegg, rzucą się na tą chińską rakietę?

:E :E :E 

Nie jestem złośliwy, tylko trzeba mieć na uwadze, że najprawdopodobniej jest to gówno w złotym papierku. 

Opublikowano
1 minutę temu, 8V32 PcLab napisał(a):

Nie jestem złośliwy

W sumie wybitnie złośliwy i nie wiem po co.

1 minutę temu, 8V32 PcLab napisał(a):

tylko trzeba mieć na uwadze, że najprawdopodobniej jest to gówno w złotym papierku. 

... czyli tak sobie rzucasz :kupa:, a może coś się przylepi, ale najważniejsze, że "nie jesteś złośliwy". Eh, dzieci.

5 minut temu, 8V32 PcLab napisał(a):

To może wrzuć trzeci odcinek, jak mówi o wadach tego czegoś 

... sam wrzuć. Ja napisałem tylko, że niemała ilość energii w takim elektryku idzie na ogrzewanie i mam teraz jeszcze jakieś odcinki wrzucać ...? Po co? Do czego? Dla czego? ... a sam se wrzuć jak chcesz, a nie wyręczaj się innymi.

Opublikowano
18 minut temu, Kyle napisał(a):

... czyli tak sobie rzucasz :kupa:, a może coś się przylepi, ale najważniejsze, że "nie jesteś złośliwy". Eh, dzieci.

Nie rzucam tak sobie... nazywam rzeczy po imieniu, skaczący tył i brak belki w zderzaku o tym świadczy, jakim cudem to dostało homologację? może na homologacji belka była bo miejsce do przykręcenia niby jest. Niska cena nie bierze się z powietrza, tylko z maksymalnej oszczędności. Trzeba o tym mówić, ostrzegać nieświadomych 

Opublikowano
8 minut temu, 8V32 PcLab napisał(a):

Nie rzucam tak sobie... nazywam rzeczy po imieniu, skaczący tył i brak belki w zderzaku o tym świadczy, jakim cudem to dostało homologację?

Napisałeś to w odniesieniu do BYD Yangwang U9 Xtreme ...

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, Kyle napisał(a):

Napisałeś to w odniesieniu do BYD Yangwang U9 Xtreme ...

Napisałem w odniesieniu do filmiku który wrzuciłeś o T03, założyłem że skoro wrzucasz to oglądałeś wszystkie 3 części tego autora

"Gówno w złotym papierku" odnosi się do całej chińskiej motoryzacji, na dzień dzisiejszy. 

Edytowane przez 8V32 PcLab
Opublikowano
10 godzin temu, Kyle napisał(a):

Całkiem zauważalna część energii widzę idzie w elektryku na ogrzewanie:

On tam na wgl pompę ciepła? T03 to miejski elektryk, bez sensu się przejmować trasami i ogrzewaniem, to powinno stać w hali i jeździć tylko po bułki oraz pracy w obrębie miasta :E 

Opublikowano
8 godzin temu, 8V32 PcLab napisał(a):

"Gówno w złotym papierku" odnosi się do całej chińskiej motoryzacji, na dzień dzisiejszy. 

Ja na to patrzę nieco inaczej. U Chińczyka możesz kupić hybrydę w postaci nowoczesny wolnossący silnik, z wtryskiem pośrednim bez GPF i praktycznie brak skrzyni biegów (więc tu mało co się może zepsuć), natomiast w Europejczykach często i gęsto ładowane są małe silniki turbo, z bezpośrednim wtryskiem z upalającym się w mieście DSG. Dla mnie paradoksalnie takie małe wysilone jednostki z rosnącym nagarem w oczach i dewastujące się przy jeździe miejskiej DSG są "gównem w papierku" ... i to nawet nie złotym, bo np. kamery przedpotopowe (kiepska rozdzielczość) i materiały wnętrza z jakością plastików jak po butelkach z odzysku.

1 godzinę temu, galakty napisał(a):

On tam na wgl pompę ciepła? T03 to miejski elektryk,

W najtańszym malutkim elektryku nie przyszło by mi nawet do głowy pomyśleć o istnieniu pompy ciepła w takim produkcie ;) 

Opublikowano
1 godzinę temu, Kyle napisał(a):

W najtańszym malutkim elektryku nie przyszło by mi nawet do głowy pomyśleć o istnieniu pompy ciepła w takim produkcie ;) 

no jak nie? a fotele z masazem i pelna elektryka? no szanujmy sie, przeciez KAZDE miejskie segment A spalinowe pierdzikolko, ma w standardzie pompe, klime (nawet manual), ogrzewanie postojowe, automat, aktywny temp itd itp ;) 

• Like 1
Opublikowano
Cytat

Dzisiaj Omoda 5 przetestowana w warunkach mega zimowych. Jak ta wariatka trzyma się drogi!!! Momentami jechałem 95km/h. Wyprzedzałem prawie wszystko. Przy wyprzedzaniu i przejeżdżaniu przez śnieg na środku drogi prędkość spadała i była w okolicy 70km/h. Nie polecam tego testować osobom o słabych nerwach,

:E

• Haha 3
Opublikowano

To teraz z MG:

Cytat

Mam pytanie czy ktoś może miał taki problem. Samochod z niewiadomych powodów traci moc , pedał gazu wciskam do końca i bardzo powoli się rozkręca czasem mocno wchodzi na obroty i zwalnia. Dwa razy do tej pory mi się to zdarzyło. Po zatrzymaniu samochodu i wyłączeniu wraca potem to normy i jakiś czas jest spokój. Tankuje glownie na Orlenie wiec raczej paliwo wykluczam

Paweł Powaga
A czy przypadkiem nie wydarzyło Ci się to zaraz po odpaleniu auta które stało dłuższy czas? U mnie tak się dzieje za każdym razem gdy auto chwilę postoi i odrazu po odpaleniu ruszam, po ok 30 sekundach od rozruchu auto działa normalnie.

Karol Bujak
Paweł Powaga cześć, czy diagnozowales problem? U mnie zauważyłem podobne objawy

Ale ciekawszy wątek w BYD:

Cytat

Patrząc na to co się dzieje na grupach fejsowych, uważam jest zupełnie inaczej. Często pod postem (na różnych grupach BYD) z opisem wściekłego usera z uszkodzonym autem (którego zabrała laweta) pojawia się wpis m.in. profilu "BYD aftersales" z pytaniem o to gdzie jest  auto. O dalszych losach auta/usera ciężko , bo często te posty znikają.
Przypadek? Czyżby jednak ktoś w mediach społecznościowych to śledził? W jakim celu to raczej pytanie retoryczne ale dość interesująca jest ta aktywność.

W Chinach pozywali userów za krytyczne posty.
Może dlatego ta aktywność....

A co w tym pozytywnego, że usunęli posty ze zgłoszeniem problemu?

To, że problem został szybko rozwiązany i nie było potrzeby dalszej dyskusji? Fejs to takie szambo i ściek informacyjny, coś się szybko pojawia i równie szybko znika. I tak samo pozwala na łatwe usuwanie, w przeciwieństwie do takiego normalnego forum, na którym jesteśmy. 

Czyli użytkownicy się cieszą, że posty o problemach z ich autami są usuwane - zapłacili dobrą kasę za dobrze wyposażone auto i i udajemy, że to deal życia... Zamiatanie pod dywan na pełnej k..ie.

• Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, Gret napisał(a):

ja bym brał, poznamy technologię wroga :E

Kolega mówił że tym się nie da w trasie jechać, podobno ta hybryda jest porażką poza miastem. 

Szkoda że Captur w podstawie ma 100KM, bo wymiary widzę że ma zbliżone do obecnego Ceeda. 

Opublikowano

Z komentarzy o zap..niu Omodą po śniegu:

Władysław Mańczuk

Moja O9 też pierwszy raz odpalona po świętach i wszystko w jak najlepszym porządku ! Wszystkie systemy działają ! A hejterzy won !

Marian Syron

Poważnie wszystko działa w nowym aucie? Ale ci sie trafiło

Milosz Nawrocki

Władysław Mańczuk gratulacje kurwa. Wszystkie systemy w Nowym aucie działają. Szacun. Gdzieś ty taka sztukę dorwał

:E

I teraz najlepsze - ten sam pajac od "hejterów:

Władysław MańczukOMODA Klub Polska

eotpnsodrS5uaifutu 56l0uaghol21l6gls9d1itf5tat99la01c1i 3p20  ·

Dzień dobry wszystkim ! Wiec jak to jest z tym ściąganiem w lewo lub prawo w nowych Omoda 9 ? Zapytam, szczególnie dealerów którzy nam jest sprzedają. I nowych właścicieli Omoda 9, którzy je kupili, użytkują i przejechali już kilkuset kilometrów. Ja po dzisiejszej jeździe próbnej oficjalnie już mogę powiedzieć, że ta Omoda 9, którą dziś jeździłem na jeździe próbnej ściąga na prawo ! I to jak ten byk ! Tak mocno, że na niewielkim odcinku drogi ( powiedzmy ok 50 m) auto zmieniało poslownie pas . Z lewego ! Na prawy ! Po włączeniu asystenta pasażerów ruchu, auto co kilkadziesiat metrów zjeżdżało z pasa. A asystent to korygował. Myślę, że gdyby zaznaczyć tor jazdy, to wyszłoby, że jakiś duży wąż ( sssssss ), poruszał się tą drogą. Sprzedawcą, który jechał obok z początku zaprzeczył, że auto ma taką wadę i ściąga i dopiero jak sam zobaczył na własne oczy, to przyznał, że robili zbierznosć ale nie pomogła. Uczciwie też trzeba przyznać, że to wszystko się dzieje po zdjęciu rąk z kierownicy. Jak trzymasz kierownicę, to auto jedzie całkiem składnie i np ja wtedy wogóle nie czułem, że auto ciągnie w prawo. Pytanie, które stawiam importerowi i wszystkim dealerom, którzy sprzedają nam te fajne przecież auta - co dalej z tym fantem Panowie ? Bo nie może tak być, że nowe auto za 220 tysięcy ściąga o 1000% bardziej niż mój stary już, bo 20 letni mercedes . A możecie mi wierzyć sprawdziłem to w drodze powrotnej od dealera ! Panowie ! Nie nabierajcie wody w usta ! Tylko udzielcie nam wszystkim profesjonalnej i rzeczowej odpowiedzi, bo na nią czekamy. Chowając głowy w piasek wywołujecie w nas brak zaufania do tej marki i gwaltowny spadek sprzedaży. A chyba nie o to wam chodzi. Prawda ?

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
16 godzin temu, bergercs napisał(a):

To teraz z MG:

Ale ciekawszy wątek w BYD:

faktycznie ciekawy, a ciekawe ile pytan bylo od renault/dacia/vw/skoda, "gdzie jest auto". a. nie wroc. przeciez na FB nie ma wpisow od wscieklych userow tych marek, ktore auta zabrala im laweta.  :E

1 godzinę temu, bergercs napisał(a):

Z komentarzy o zap..niu Omodą po śniegu:

a zwrociles uwage, ze ostatni przytoczony wspis dot. auta testowego? to jak? auto sciagalo, a on poszedl i je kupil?  :hahaha:

1 godzinę temu, galakty napisał(a):

Wersja 120KM w automacie to prawie 100k (pomijam golasa). 100k i masz taczkę :E 

a tigo 4 hybryda, w automacie,  163KM <100k. ale nie...na zlosc mamie nie zaloze czapki. wiadro jest ok. :hahaha:

dacia? jaka dacia? :E

image.thumb.png.013602672768571c5e796b4dec88a0ea.png

Edytowane przez SuLac0
Opublikowano
2 godziny temu, galakty napisał(a):

Kolega mówił że tym się nie da w trasie jechać, podobno ta hybryda jest porażką poza miastem. 

Pewnie jak chcesz jechać 140 km/h w sposób ciągły, to nie jest to samochód dla Ciebie. Także zastanów się co musisz mieć.