Skocz do zawartości

Chińskie samochody (dyskusja, newsy itp)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 minut temu, GordonLameman napisał(a):

W sensie przez ścianę widzisz, że te auta są super? :E 

Serio, będziesz się czepiał słówek ?

Za ścianą jest sprzedaż, a za drugą ścianą serwis.

Pytałem kolegów tam pracujących jak sytuacja wygląda, więc mam całkiem sprawdzone info.

Opublikowano
27 minut temu, IceMan napisał(a):

Serio, będziesz się czepiał słówek ?

Za ścianą jest sprzedaż, a za drugą ścianą serwis.

Pytałem kolegów tam pracujących jak sytuacja wygląda, więc mam całkiem sprawdzone info.

Tego nie napisałeś :)

Brzmialo jakbyś oceniał “oczami”.

• Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, IceMan napisał(a):

Trochę wyolbrzymiacie problem.

Mam za ścianą chińską markę, sprzedają od kilku miesięcy i jakoś tragedii nie ma. Póki co spektakularnych katastrof nie było :D

Ty serio uważasz że kilka miesięcy w przypadku samochodu to jest rzetelny okres? 

5-10 lat i możemy się zgodzić. 

Opublikowano
Teraz, galakty napisał(a):

Ty serio uważasz że kilka miesięcy w przypadku samochodu to jest rzetelny okres? 

5-10 lat i możemy się zgodzić. 

Oczywiście że nie, ale czytając cytowane z grup facebookowych posty, wynika że tam świeżutkie auta mają problemy, zaraz po wyjeździe za bramę aso.

Mam 5 marek pod jednym dachem, więc mam wgląd na żywo ;)

Opublikowano
2 minuty temu, IceMan napisał(a):

Oczywiście że nie, ale czytając cytowane z grup facebookowych posty, wynika że tam świeżutkie auta mają problemy, zaraz po wyjeździe za bramę aso.

Mam 5 marek pod jednym dachem, więc mam wgląd na żywo ;)

I stwierdzasz że tych problemów nie ma czy co? :) 

• Upvote 1
Opublikowano
16 godzin temu, bergercs napisał(a):

Wojtek Bla

Gwiazda grupy

· otsprSnoed27km90t281h3dplz t2im0tcanrź211aut0a2muai35ie 1uta  ·

Chińskie "webasto". Sposób na mrozy czy fanaberia? Montaż w 15 minut, demontaż w 2 minuty. Z narzędzi wystarczy śrubokręt.

O żesz... Na tego dajcie 2000+ 8:E

Opublikowano
2 minuty temu, IceMan napisał(a):

Ilość problemów nie odbiega jakoś znacząco od innych marek.

Szum na grupkach FB z wadami tych aut jest większy niż był w przypadku grupek Skody  jak wypuścili w 2020 partię wadliwych octavii. A wolumen octavii jest jak zapewne wiesz dużo wiekszy. 

Mam więc wrażenie że zbyt łagodnie oceniasz sytuację :) 

Opublikowano

Ostatnio znajomy wziął hybdrydowego SEAL'a po pieniądzach. Miał być za 107k bo 2025, a po negocjacjach 96~ zapłacił podobno. W środku dużo lepiej wykonany niż samochody europejskie w tym pułapie cenowym, no i wyposażenie niebo a ziemia. Raczej nie ma co porównywać z jakimiś renówkami czy innymi oplami. Bliżej mu do BMW serii 3, ale takie kosztuje dwa, albo i trzy razy tyle. 

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Szum na grupkach FB z wadami tych aut jest większy niż był w przypadku grupek Skody  jak wypuścili w 2020 partię wadliwych octavii. A wolumen octavii jest jak zapewne wiesz dużo wiekszy. 

Mam więc wrażenie że zbyt łagodnie oceniasz sytuację :) 

Być może, tylko że skoda to jedna marka vs kilka chińskich, chociaż wolumen aut może być podobny, ciężko określić.

Sam nie kupiłbym chińczyka na chwilę obecną. I nie chodzi o samą awaryjność ,a o utratę wartości pojazdu, która na chwilę obecną będzie raczej dużo wyższa niż znanych popularnych marek. 

Na chwilę obecną mogę tylko ocenić np. to jak jest wykonane wnętrze, jakie robi wrażenie wizualne i w dotyku. I jestem raczej pozytywnie zaskoczony, np. boczki drzwi w popularnych markach potrafią być w 90% z twardego ordynarnego plastiku, to w chińczyku w tym miejscu jest jakiś materiał, ekoskóra, wizualnie też ładnie narysowane i to może na kupujących robić pozytywne wrażenie. Jak te materiały będą wyglądały za 5 lat ? Loteria :)

Edytowane przez IceMan
  • Upvote 2
Opublikowano
5 minut temu, bergercs napisał(a):

Szczególnie w prowadzeniu...

"Prawie robi dużą różnicę"

I caly test:

Kluczowe pytanie, jakie opony ? Jestem zdania że takie testy powinny być robione na takich samych oponach. Tak wiem, kupujący nie ma wpływu jakie opony dostanie w nowym aucie.

1 minutę temu, trepek napisał(a):

Grupa PGD z Krakowa? :E 

wolałbym nie ujawniać, cholera wie kto to wszystko czyta :D

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, IceMan napisał(a):

Kluczowe pytanie, jakie opony ? Jestem zdania że takie testy powinny być robione na takich samych oponach. Tak wiem, kupujący nie ma wpływu jakie opony dostanie w nowym aucie.

Przecież jest podane: Michelin (Michelin e.Primacy 235/50 R19 99V), więc sporo lepsze niż te wielosezonówki, które wkrótce zaloży nowy wlaściciel.

Edytowane przez bergercs
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, bergercs napisał(a):

Szczególnie w prowadzeniu...

Pisałem coś o prowadzeniu? Wy macie taką manię wymyślania czegoś, takiej jednej rzeczy, jak teraz sobie wybrałeś, że trójka się lepiej prowadzi. Potem cali na biało NIBY obalacie coś, co ktoś powiedział, choć w ogóle nie wspominał o danym aspekcie który wy uznajecie za argument xDDD.

Mistrzowie chochoła. Szkoda, że tylko tego. 

stupid-brain-dead.gif

Edytowane przez nozownikzberlina
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, galakty napisał(a):

Niektórzy po prostu kupują auto żeby dobrze jeździło, a nie świeciło wyposażaniem. 

No każdy może kupić sobie co chce! Ale takie bergerowie gadanie to blehblehbleh. I to prawda, trójka się lepiej prowadzi od chinola. Ale nie o 200 tysięcy złotych lepiej. W porywach o 20 tysięcy złotych lepiej.

7 minut temu, Cappucino napisał(a):

I żeby jeszcze działało jak trzeba.:rotfl2:

Wszystko działa. A jak tam w skodzie, dzieci korbą szyby z tyłu otwierają?

Edytowane przez nozownikzberlina