Skocz do zawartości

Chińskie samochody (dyskusja, newsy itp)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Katystopej napisał(a):

Próbował odpiąć klemę w tej Omodzie 9? Albo przytrzymać domek na ekranie żeby system zresetować? Pewnie wystarczyłoby do naprawy hamulców ale nie, zaraz trzeba lawetę wzywać. W europejskich autach to samo się dzieje i nikt nie panikuje.

W nowych autach nie powinno się odpinać aku, ba nawet do wymiany aku nieraz trzeba mieć podtrzymanie napięcia. 

Takie rzeczy to się w Passacie 1.9 TDI robiło. 

Opublikowano

Chery:

Wojtek Wojtek

oSderopnst2u5lz3a6m9c04f 30d9c3chhg3ct403fa9.9f0213h760018o6  ·

Witam. Po odebraniu samochodu znacząco ściąga w prawo. Żeby jechać na wprost trzeba mic kierownicę skręconą w lewo. Ktoś z Was miał taki przypadek i serwis ustawiał geometrię? Dało to coś?

Sebastian Rutkowski

U mnie tak nie było, natomiast jak zmieniałem opony na zimowe które dostałem od Chery, powiedzieli mi że te opony są trochę pozaginane, często sie to zdarza w transporcie i przez to może ściągać auto. Kazali pojeździć trochę aż się ułożą i przyjechać na wyważenie ponownie, problem powinien zniknąć. Nie wiem czy to to, teraz mi sie skojarzyło jak przeczytałem tego posta.

Krzysztof Sławkowski

Standard. Geometria do ustawienia, reklamuj w serwisie. Ustawiają bez problemu, szkoda ze nie robią tego przed oddaniem auta.

Anonimowy uczestnik 159

Krzysztof Sławkowski jak byś to widział, mieli by sprawdzać każdy pojazd - kto za to zapłaci? Co innego po sprzedaży - płaci gwarant..

Krzysztof Sławkowski

Anonimowy uczestnik 159 z punktu widzenia konsumenta i marketingu marki, to lepiej jakby to sprawdzali przed. A nie w pierwszym tygodniu użytkowania trzeba zaliczać serwis.

Kamil Turczyn

Też miałem to w T8 PHEV. Geometria w serwisie i problemu nie ma

/Skoro nawet nabywcy nie oczekują kontroli jakości..../

Opublikowano

Omoda 5:

Marcin Pomorski

rSntepdosomdh1cm13744036ua4.6ogl9z072274t42i17t3a1lf0uc u48u  ·

Miga i gaśnie ekran główny o5 ktoś może coś poradzić?!

Konrad Luszawski

Miro Szym

najbliższy kompetentny serwis jest w Wuhu (prowincja Anhui) w Chinach…

Daniel Dyc

Przejrzyj grupę, był taki przypadek, wrzucał ktoś film, problem był z tasmą łącząca ekran, szybko poprawią w serwisie

BAIC 7:

Marek Bogdał

rtooSpsedn3305f320f39m9u9clhgg6am848 g6c2d4o49.ccuh5z6583001  ·

Dzień dobry. Od sierpnia 2024 roku jeżdżę Baic 7. Nie jestem w stanie uporać się z dwoma problemami dotyczącymi parowania szyb i regulacją temperatury. Wystarczy, że spadnie kilka kropli deszczu lub w aucie podróżuje 5 osób i szyby są tak zaparowane, że stwarzają niebezpieczeństwo w czasie jazdy. Mam ustawioną temperaturę 24 stopnie i najpierw klimatyzacja rozgrzewa auto wewnątrz do temperatury nie do wytrzymania, a później schładza tak, że naprawdę jest zimno. Zmienianie temperatury nie pomaga. Byłem kilka razy w serwisie we Wrocławiu i nie otrzymałem żadnego rozwiązania. Czy miał ktoś może podobny problem, albo byłby tak miły aby zamieścić zdjęcie swoich ustawień auta? Z góry dziękuję za pomoc.

Mariusz Poltorak

Z temperaturą to ja zauważyłem tak, że po mieście jak wolno jeździsz wystarczy 21 i jest ok, ale w trasie to 25, bo 24 to zimne powietrze, a 25 już ciepłe. Nie ustawiaj na auto, tylko nawiew z zewnątrz czyli otwarty obieg bo inaczej masz jedną wielką pare w środku. Ogólnie ustawienia klimatyzacji w tym samochodzie to absurd którego nie da się zrozumieć logicznie

Chery Tiggo 9:

Hubert Sobolewski

Setsnrdpoofh3uf87l0h08g13uhal.u6luc20m2h3f1d1oct9z5g11u9u4g   ·

Jak wygląda skóra na Waszych fotelach? . Umnie na fotelu kierowcy po niecałych 1800km zaczyna sie brzydko marszczyć. Miałem fotele od razu po zakupie zaimpregnowane przez auto detailing. Na pozostałych fotelach na razie brak śladów zużycia. Aż strach pomyśleć co będzie po 10 tys.

obraz.thumb.png.4e237ce62bf0b92a238eac7cc82e3caf.png

obraz.thumb.png.9a36e36a56fa8b77fc4762d212ac556b.pngobraz.thumb.png.d9df3fde902cedebd1cc4120be835e9e.png

Krzysztof Rogala

orptsdoenS50 cl2a97lu8cfgh5aft4c4himf2llf653014cg1h0a03496n3  ·

Dzień dobry, zapraszam Państwa na kolejny odcinek naszej wspaniałej przygody z zakupem MG HS Hybride Plus. Auto zakupione w zeszłym roku, stwierdzona awaria przed wydaniem pojazdu - trzeci miesiąc czekamy na rozwiązanie problemu (wyjaśnienie dla osób nie śledzących tematu). Firma MG Polska skontaktowała się z nami przed narzuconym sobie terminem tj. 23.01 i w lakonicznym mailu podpisanym jako BOK stwierdziła że dokona wymiany wadliwego pojazdu na inny egzemplarz. Poinformowano nas również, że proces ten będzie nadzorował wskazany przedstawiciel Bemo Motors Poznań. Parę dni później skontaktowała się z nami inna osoba z Bemo z informacją, że przyjęli do wiadomości decyzję MG i oczekują na dostawę samochodu. Niestety na pytanie ile to może jeszcze potrwać otrzymaliśmy lakoniczną odpowiedź, że około 2 tygodni, i że rzeczony pojazd znajduje się w bliżej nie sprecyzowanym porcie (Shenzhen ?). W drugim tygodniu lutego nastąpił mały zwrot akcji ponieważ Bemo przesłało nam zredagowane przez leasingodawcę porozumienie na podstawie, którego można będzie dokonać wymiany pojazdu (nowy nr rejestracyjny, ViN itp.) Okazało się jednak, że leasingodawca w projekcie tego dokumentu zawarł zapisy w naszej ocenie nie zaakceptowania, jednostronnie obciążając nas odpowiedzialnością za zaistaniłą sytuację. Zabrakło tam również informacji o dotychczas uiszczonych ratach, zawartym ubezpieczeniu itp. Dzisiaj znowu skontaktował się z nami tym razem inny przedstawiciel Bemo Motors z informacją, że UWAGA po trzech miesiącach lub 3 tysiącach kilometrów należy wymienić w aucie olej. Co biorąc pod uwagę fakt, że pojazd nigdy nie został nam wydany brzmiało jak jakiś ponury żart!!! Doceniając czarne poczucie humoru firmy Bemo Motors czekam z zapartym tchem na dalszy ciąg naszej przygody. W miarę możliwości postaram się informować Państwa o kolejnych postępach w sprawie. Pozdrawiam i dziękuję za zainteresowanie.

Opublikowano (edytowane)

Screenshot_20260213-181945.png

3 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

A pamiętacie takie BMW co też stało w serwisie? I co głupio wam teraz? :E 

Jeden z moich wcześniejszych fiatów ducato też kilka lat temu stało 2msc w serwisie, czekali na wyprodukowanie wiązki silnika. W 2020 to było, covid na pewno nie miał z tym nic wspólnego :E 

Edytowane przez Katystopej