Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
30 minut temu, Jaycob napisał(a):

Wygląda bardzo dobrze. Czekam na zapis z rozgrywki. 

Jak dla mnie mogłoby być nawet na silniku z ostatniego TR, nadal robi robotę, ukończyłem tą grę chyba 3 razy xD

Opublikowano

A mnie osobiście powrót do koncepcji gry z oryginałów jakoś mnie nie grzeje 😕 Graficznie wygląda bardzo fajnie, ale walka ze zwierzętami, a już w szczególności z dinozaurami jakoś mi nie pasuje. Bardziej mi odpowiadał kierunek zmiany na bardziej "realistyczne" klimaty z ostatniej trylogii. Pewnie zagram tak czy inaczej więc pozostaje liczyć na fajne zagadki.

• Like 2
Opublikowano

Rambo jest mimo wszystko bardziej realistyczny niż dinozaury. Mega zawód, że to aż tak wierny remake... 
Nie potrafię pojąć, czemu koncepcja nowej tylogii nie chwyciła, co jest k... nie tak z tymi zblazowanymi ludźmi... :( 

Opublikowano
7 minut temu, Zas napisał(a):

Rambo jest mimo wszystko bardziej realistyczny niż dinozaury. Mega zawód, że to aż tak wierny remake... 
Nie potrafię pojąć, czemu koncepcja nowej tylogii nie chwyciła, co jest k... nie tak z tymi zblazowanymi ludźmi... :( 

Oczywiście że Rambo jest bardziej realistyczny, ale do spokojnej archeolożki co od czasy do jakiegoś nietoperza czy wilka strzeli ten Rambo też tak średnio podchodzi :) 

A to nie wszystko, twórcy podobno "inspirują się" walkami z Eldena :E 

"Marcin Matuszczyk, odpowiedzialny za projektowanie walk z bossami, podczas konferencji Digital Dragons wskazał Elden Ring jako przykład wzorowo zaprojektowanych przeciwników. Według dewelopera kluczowa nie jest sama trudność, lecz poczucie sprawiedliwości i czytelności starć. Twórca podkreślił, że gracz powinien rozumieć przyczynę każdej porażki, a ataki bossów muszą być odpowiednio sygnalizowane za pomocą animacji, efektów wizualnych i dźwięków. Dzięki temu wyzwanie wynika z umiejętności, a nie przypadkowości."

taaa w szczególności walki z wielkimi bossami i pracą kamery czy z :kupa: widocznością podczas walki z Radhanem w dlc :) 

Opublikowano (edytowane)

Jeszcze soulsy chcą tu wepchnąć? No to gra do zapomnienia...

W ogóle ciekawi mnie, czy słuchanie się dziadersów przyniesie im sukces, zdaje się, że ostatnia część nowej trylogii, gdzie też posłuchano "fanów" 😆 i skupiono się na zagadkach, sprzedała się najgorzej?... W ogóle IMHO ten klasyczny gameplay kompletnie nie klei się z nowoczesną, drogą w produkcji grą AAA, to jest co najwyżej materiał na niszowego indyka, dziś już nie jest atrakcją sam fakt poruszania się bohaterki w 3D ani duże bimbaly. Nawet Indiana Jones miał całkiem sporo walki, żeby urozmaicić skupienie się na zagadkach.

Edytowane przez Zas
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Zas napisał(a):

Jeszcze soulsy chcą tu wepchnąć? No to gra do zapomnienia,w ogóle ciekawi mnie,czy słuchanie się dziadersow przyniesie im sukces, zdaje się że ostatnia część nowej trylogii, gdzie też posłuchano "fanów" i skupiono się na zagadkach, sprzedała się najgorzej. W ogóle IMHO ten klasyczny gameplay kompletnie nie klei się z nowoczesną drogą grą AAA, to jest co najwyżej materiał na niszowego indyka, dziś już nie jest atrakcją sam fakt poruszania w 3D ani duże bimbaly. Nawet Indiana Jones miał całkiem sporo walki żeby urozmaicić skupienie się na zagadkach.

Temat pod dyskusję i... czas pokaże. W obecnym zblazowanym i roszczeniowym podejściu graczy, żeby uniknąć biadolenia o "kotletach odgrzewanych" i odcinaniu kuponów, taki odskok od znanej już formuły, może mieć sens. Cóż. Czas pokaże. Ja tam jestem 50% na 50%. Nowe TR mi siedziały. Stary dotknie nostalgi (i też fajnie). Co sprowadza się do tego, że pewnie... i tak kupię. ;)

Edytowane przez JeRRyF3D
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Dla mnie to całkiem nowy Tomb Raider, nigdy nie grałem w stare Lary, więc ciężko mi się wypowiedzieć. Tutaj graficznie wygląda bardzo dobrze, Lara też niczego sobie, jest szansa, że zagram. Od Underworld po trylogię bawiłem się przednio.

Edit 

Flying Wild Hog was born in Poland, and while we create games for players around the world, our Polish roots remain an important part of who we are. That's why, we're thrilled to confirm that **Tomb Raider: Legacy of Atlantis will include full Polish voice over localization at launch on February 12, 2027. **

Edytowane przez Reddzik
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Dla mnie największe bolączką trójki było wepchnięcie do niej pseudo otwartego świata i nasranie rozwoju postaci, którego nawet nie zdążyłem dobrze ogarnąć, bo gra była za krótka. Oczywiście chodzi mi o trójkę z nowej trylogii.

Edytowane przez j4z
Opublikowano (edytowane)

nevermind :D

obejrzalem, dlaczego odnoszę wrażenie, że to wygląda słabiej niż poprzednia trylogia?- mówię o grafice... 

10 godzin temu, JohnyWol napisał(a):

A mnie osobiście powrót do koncepcji gry z oryginałów jakoś mnie nie grzeje 😕 Graficznie wygląda bardzo fajnie, ale walka ze zwierzętami, a już w szczególności z dinozaurami jakoś mi nie pasuje. Bardziej mi odpowiadał kierunek zmiany na bardziej "realistyczne" klimaty z ostatniej trylogii. Pewnie zagram tak czy inaczej więc pozostaje liczyć na fajne zagadki.

chyba najabrdziej realistyczna była część z 2013 roku, i świetnie się w to grało.. 

Edytowane przez samsung70