Art385 512 Opublikowano Sobota o 10:28 Opublikowano Sobota o 10:28 Aha no i Panowie może nie uwierzycie wiadomo takie rzeczy na PC się raczej nie zdarzają ale ta gra potrafi sama przełączyć ekran w tryb HDR. Niebywałe
ODIN85 5 303 Opublikowano Sobota o 10:33 Autor Opublikowano Sobota o 10:33 A nie wiem ja mam ciągle Hdr odpalony.
Jaycob 3 174 Opublikowano Sobota o 12:24 Opublikowano Sobota o 12:24 Znaleźliście już swój build? Ja zmieniłem młotek na sztylety i lecę pod krytyki. Drugą bronią mam młotek pod zwiększenie staggeru, a w kombinacji ciosów wybrałem "podbródkowy”. U mnie wygląda to tak: trzy ciosy sztyletem, czwarty "podbródkowy” w górę, potem poprawiam młotkiem w dół i jak zdążę, to jeszcze robię uderzenie w ziemię. Z Mocy wybrałem tego kamiennego summona, jak przypierdzieli to taka mała atomówka. Naprawdę świetnie się walczy, im więcej zdolności się zdobędzie. Jestem zdumiony, że Remedy zrobiło pierwszy raz walkę wręcz i wyszło im to naprawdę bardzo dobrze.
DITMD 1 614 Opublikowano Sobota o 13:00 Opublikowano Sobota o 13:00 Też mam podobny build, tyle że zamiast podbródkowego używam tego zamaszystego cięcia, ale jeszcze eksperymentuję. Zastanawiam się, czy iść w tego chowańca, czy olać go i dać wszystko w swój dps. O co chodzi z levelem tych stref? Czyszczę je z mobów i poziom im rośnie. Praktycznie większość z nich mam już na 6 levelu.
Jaycob 3 174 Opublikowano Sobota o 13:17 Opublikowano Sobota o 13:17 Też chciałbym wiedzieć. Niby po pokonaniu drugiego bossa świat też miał się zmienić, ale szczerze mówiąc niczego nie zauważyłem. Trochę słabe, że nie można non stop resetować skilli. Tak, wiem, można kupić reset, ale 1500 kilo denarów za każdym razem to jednak trochę dużo. Już praktycznie każda nowa gra ma darmowy respec, a kombinowania z buildami jest tutaj trochę.
Art385 512 Opublikowano Sobota o 19:04 Opublikowano Sobota o 19:04 7.5h za mną i powiem dobre rycie dekla. No nie powiem jak na pierwszego brawlera, to im wyszło zaskakująco dobrze. 2
Jaycob 3 174 Opublikowano Sobota o 19:19 Opublikowano Sobota o 19:19 Kilka luźnych przemyśleń: Ja dotarłem do strefy ewakuacyjnej i tam już trochę czuć vibe Blade Runnera - ciemno, neony, deszcz, niesamowity tam klimat. Nie wiem, co oni w Remedy biorą, ale też chcę. Lubię ten otwarty świat. Aktywności trochę się powtarzają, ale sama eksploracja cały czas potrafi czymś zaskoczyć. W porównaniu do Onimushy to jest przepaść pod tym względem. Podoba mi się też, że nie ma w tej grze trzymania za rączkę. Są tylko główne cele, a jak się gdzieś dostać, jak rozwiązać zagadkę itd., to już trzeba samemu wykminić. I nikt nie mówi co 30 sekund, co mam zrobić, zero GPS-a i innych tego typu ułatwień. I nie ukrywam, mam kiepską orientację w terenie, a odwrócona grawitacja (kiedy jezdnia jest sufitem:D) zdecydowanie mi nie pomaga. Często się w tej grze gubię. Niektóre zagadki są naprawdę fajne, jak te z taksówkami czy obrazami w muzeum. Nic szczególnie trudnego, ale całkiem błyskotliwe. Na jednej utknąłem na kilka minut, zanim w końcu mnie olśniło. Zrobiłem też trochę upgrade’ów - mam więcej życia, dostaję niebieskie shardy po perfekcyjnym uniku i już zaczyna się grać coraz łatwiej, wręcz momentami jest za łatwo. Chyba zaraz będę musiał pomyśleć nad zwiększeniem trudności. 1
DITMD 1 614 Opublikowano Sobota o 19:50 Opublikowano Sobota o 19:50 Ta misja z podążaniem za muzyką i zapalającymi się telewizorami była naprawdę fajna.
Art385 512 Opublikowano Sobota o 20:41 Opublikowano Sobota o 20:41 40 minut temu, DITMD napisał(a): Ta misja z podążaniem za muzyką i zapalającymi się telewizorami była naprawdę fajna. Powiedziałbym, że zajebista. Scenarzysta tego wciągnął tyle kwasów, że głowa mała Szkoda, że akurat na słuchawkach nie grałem a głośnikach z tv ale na szczęście C2 ma całkiem spoko głośniki i nie zepsuło mi odbioru. Ta gra jest naprawdę dobra. Jedyne co się mogę przywalić, to, że czasem pojawia się jakiś stutter ale nie ciągle tylko jakby w konkretnych miejscach. Na misji ze stacjami to widać, co ciekawe fps według licznika AMD nie idą w dół. Zmniejszanie detali nie wpływa na stutter. Z drugiej strony widziałem to ze 3 raz przez 8h więc mehh nie przeszkadza. Taki jakby traversal stutter. Oprócz tego nie miałem absolutnie żadnych problem.
Ryszawy 969 Opublikowano Sobota o 22:40 Opublikowano Sobota o 22:40 Przekroczyli 40 tysięcy na Steam, co jak na grę Remedy jest już chyba sukcesem. Gdyby nie to walenie magiczną rurką ... No nic, może kiedyś.
Vulc 2 892 Opublikowano Sobota o 22:48 Opublikowano Sobota o 22:48 2 godziny temu, Art385 napisał(a): Powiedziałbym, że zajebista. Scenarzysta tego wciągnął tyle kwasów, że głowa mała Szkoda, że akurat na słuchawkach nie grałem a głośnikach z tv ale na szczęście C2 ma całkiem spoko głośniki i nie zepsuło mi odbioru. Podobne misje w jedynce były jednak trochę lepiej zrealizowane. Tutaj mamy semi open world i to grze miejscami nie służy. Zgadzam się jednak, to jest dobra gra. Nawet bardzo dobra, jednak w mojej wstępnej ocenie brakuje jej do poprzednika. 9 godzin temu, Jaycob napisał(a): Niby po pokonaniu drugiego bossa świat też miał się zmienić, ale szczerze mówiąc niczego nie zauważyłem. Stało się dokładnie to co było napisane, wzrósl level przeciwnków. U mnie z drugiego na trzeci. I tak będzie pewnie po każdym rezonancie. Ja na razie ubiłem dopiero mister piecyka, dość prosty był. Mimo wszystko cały czas trzeba uważać, nawet ze zwykłymi mobami, bo potrafią mocno przyj...
Pavel87 951 Opublikowano Niedziela o 07:33 Opublikowano Niedziela o 07:33 Dużo jest backtrackingu? Pamiętam, że w pierwszej części strasznie mnie to irytowało 🙂
ODIN85 5 303 Opublikowano Niedziela o 07:36 Autor Opublikowano Niedziela o 07:36 12 godzin temu, Jaycob napisał(a): Kilka luźnych przemyśleń: Ja dotarłem do strefy ewakuacyjnej i tam już trochę czuć vibe Blade Runnera - ciemno, neony, deszcz, niesamowity tam klimat. Nie wiem, co oni w Remedy biorą, ale też chcę. Lubię ten otwarty świat. Aktywności trochę się powtarzają, ale sama eksploracja cały czas potrafi czymś zaskoczyć. W porównaniu do Onimushy to jest przepaść pod tym względem. Podoba mi się też, że nie ma w tej grze trzymania za rączkę. Są tylko główne cele, a jak się gdzieś dostać, jak rozwiązać zagadkę itd., to już trzeba samemu wykminić. I nikt nie mówi co 30 sekund, co mam zrobić, zero GPS-a i innych tego typu ułatwień. I nie ukrywam, mam kiepską orientację w terenie, a odwrócona grawitacja (kiedy jezdnia jest sufitem:D) zdecydowanie mi nie pomaga. Często się w tej grze gubię. Niektóre zagadki są naprawdę fajne, jak te z taksówkami czy obrazami w muzeum. Nic szczególnie trudnego, ale całkiem błyskotliwe. Na jednej utknąłem na kilka minut, zanim w końcu mnie olśniło. Zrobiłem też trochę upgrade’ów - mam więcej życia, dostaję niebieskie shardy po perfekcyjnym uniku i już zaczyna się grać coraz łatwiej, wręcz momentami jest za łatwo. Chyba zaraz będę musiał pomyśleć nad zwiększeniem trudności. No trzeba farmić bo fabuła trudna bez tego na początku.
Jaycob 3 174 Opublikowano Niedziela o 08:29 Opublikowano Niedziela o 08:29 47 minut temu, Pavel87 napisał(a): Dużo jest backtrackingu? Pamiętam, że w pierwszej części strasznie mnie to irytowało 🙂 Tak, nadal występuje, w końcu to metroidvania. Do części ukrytych przejść i znajdziek dostaniesz się dopiero po odblokowaniu odpowiednich umiejętności z innych regionów. Jest jednak szybka podróż i punkty kontrolne, więc wydaje mi się, że backtracking jest mniej uciążliwy niż w jedynce. 1
samsung70 538 Opublikowano Niedziela o 15:09 Opublikowano Niedziela o 15:09 czy wasz gejmplej też tak wygląda>? 2
Jaycob 3 174 Opublikowano Niedziela o 15:20 Opublikowano Niedziela o 15:20 Jakby wykluczyć dodaną muzykę i brak HUD-u, to mniej więcej tak to u mnie wygląda.:D Pan Piecyk pokonany - imo najłatwiejszy boss do tej pory, padł za pierwszym razem. W końcu mogę spalać pleśniowe maszkary. Odblokowałem też chyba już ostatnią moc do poruszania się, więc eksploracja zrobiła się jeszcze ciekawsza.
ODIN85 5 303 Opublikowano Niedziela o 16:25 Autor Opublikowano Niedziela o 16:25 Który lvl i ile godzin?
Jaycob 3 174 Opublikowano Niedziela o 17:32 Opublikowano Niedziela o 17:32 4 level, a save pokazuje 18 h. Jednak nie sugerowałbym się tym, bo gry często wiszą u mnie zminimalizowane. 1
Art385 512 Opublikowano Niedziela o 18:22 Opublikowano Niedziela o 18:22 14.5h za mną. Jestem w nieznanym. Na dziś mam dość. Końcówkę zostawię sobie na następne dni. Gierka jest wypas a i sama grafa daje mocno radę.
ODIN85 5 303 Opublikowano Poniedziałek o 02:56 Autor Opublikowano Poniedziałek o 02:56 Mega nudne to jest. Ciągle klepiemy te same moby,nawet z nowymi mocami nie jest to satysfakcjonujące. Aktywności poboczne poziom Ubi. Fabuła rozdrobniona bo trzeba robić te bzdety żeby ulepszać postać. Jedyny plus to bossowie. 9 godzin temu, Jaycob napisał(a): 4 level, a save pokazuje 18 h. Jednak nie sugerowałbym się tym, bo gry często wiszą u mnie zminimalizowane. A to na 5lvl po 6h padł
Jaycob 3 174 Opublikowano Poniedziałek o 06:33 Opublikowano Poniedziałek o 06:33 Nie gadaj. Poziom jest wyższy niż w jakimś Ubi. Questy są różnorodne, dość kreatywne i często zawierają ciekawe łamigłówki. Choćby ten z imprezą. Można odnieść wrażenie, że mobki się powtarzają, bo w walkach często pojawiają się chyba wszystkie ich rodzaje naraz. Ogólnie jest ich jednak całkiem sporo (w bestiariuszu mam już kilkanaście), a w każdej strefie dochodzą kolejne "gatunki”. Ty się wkurzasz, bo nie możesz grać jak zwykle, czyli biegać od znacznika do znacznika, żeby jak najszybciej zaliczyć grę. A właśnie, że możesz! Są przecież walkthrough, w których ludzie kończą ją w 10 godzin. Włącz sobie asystę, obniż zdrowie przeciwników i przelecisz przez grę w swoim tempie, jak zwykle, omijając przy okazji połowę zawartości.
ODIN85 5 303 Opublikowano Poniedziałek o 09:16 Autor Opublikowano Poniedziałek o 09:16 (edytowane) Aktywności to poziom Ubi o zadaniach pobocznych nie płakałem akurat chociaż to zadanie z taxi też już wku...a Edytowane Poniedziałek o 09:17 przez ODIN85
Art385 512 Opublikowano Poniedziałek o 11:30 Opublikowano Poniedziałek o 11:30 8 godzin temu, ODIN85 napisał(a): Mega nudne to jest. Ciągle klepiemy te same moby,nawet z nowymi mocami nie jest to satysfakcjonujące. Aktywności poboczne poziom Ubi. Fabuła rozdrobniona bo trzeba robić te bzdety żeby ulepszać postać. Jedyny plus to bossowie. A to na 5lvl po 6h padł coooo O_o misje poboczne potrafią być na ponad 1h. Nie zrobiłem na razie może ze 3 czy 4 pobocznych i jak grałem to raczej myślałem ooo widać napracowanko jak na fetch questy. Natomiast jak ci się przeżre mobowanie to sobie odpalasz idealnie dopasowany do siebie tryb wspomagania i jedziesz. Wyjątkowo przydatne gdyż w niektórych miejscach zanim złapiesz gdzie sufit a gdzie podłoga i co trzeba zrobić to nie musisz się męczyć kilka razy z respawnującymi się mobami. Nie wstydź się trybu wspomagania on tam jest nie bez przyczyny. Swoją drogą audio w tej gierce pięknie idzie w parze z Momentum 4
Jaycob 3 174 Opublikowano Poniedziałek o 12:41 Opublikowano Poniedziałek o 12:41 Zwiększcie sobie siłę broni. W tej grze podnoszenie poziomu działa nieco inaczej niż w innych. Nawet jeśli nie używacie danej broni czy skilli, ale je levelujecie, to i ogólny dmg wzrasta. Odkryłem to dopiero po ~10h. Samo tłuczenie mobków praktycznie nie daje XP. Lepiej robić różne aktywności i podnosić poziom strefy, a potem kupować u vendora materiały potrzebne do kolejnych ulepszeń. 1
Rekomendowane odpowiedzi