Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak zrobić żeby po kliknięciu w wątek na głównej (tam gdzie jest zajawka - autor i czas ostatniego posta) przenosiło mnie do ostatniej wiadomości w wątku, a nie ostatnio przeczytanej przeze mnie? Mam to zaznaczone i nie pomogło:

j.jpg.4d965fdb78ed8d6013efe7f85d04c2c1.jpg

Opublikowano
2 godziny temu, kalderon napisał(a):

Mam to zaznaczone i nie pomogło:

To ustawienie odnosi się wyłącznie do listy tematów w danym dziale. Nie wiem, czy na głównej da się ustawić, żeby działało inaczej niż ostatni nieprzeczytany wpis, ale postaram się dowiedzieć, czy jest taka możliwość.

Opublikowano

@kalderon IPB niestety nie ma możliwości zmiany tego ustawienia. Proponuję podpiąć poniższy skrypt pod przeglądarkę tylko dla strony głównej forum (ja spróbowałem Greasemonkey do Firefoxa i działa):

var links = document.getElementsByTagName("a");
for (var i=0,imax=links.length; i<imax; i++) {
   links[i].href = links[i].href.replace('?do=getNewComment','?do=getLastComment');
}
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

@caleb59 A tak nie jest na każdym motywie? To nie są osobne przyciski, tylko fragment przycisków po lewej i prawej stronie. One po prostu są szerokie. ;) Rozwiązanie rzeczywiście dziwne pod względem UX.

Można je albo skrócić, albo dać im lekko inne tło. Przy tym drugim rozwiązaniu warto by też było lekko przesunąć te strzałki (co najmniej o 5px), bo inaczej to będzie źle wyglądać.

@tomcug Generalnie mógłbym porobić takie proste poprawki odnośnie motywów na forum, chociaż wątpię że będziecie chcieli mnie dopuścić do centrum dowodzenia :E Bo raczej na Invision da się domyślnie ustawić komuś uprawnienia do panelu administracyjnego jedynie do zarządzania treścią i stylami forum. Chyba że się da? ;) 

Przykład zrobiony na szybko (czyli niedopracowany! :E) :
3-F304684-8-C94-4-D36-A14-D-E15-FEE7-A3-

Nie wiem czy wersja ze zwykłym tekstem ze zmniejszą szerokością nie byłaby lepsza. Ewentualnie jeszcze skrócić te przyciski. No ale to trzeba się pobawić i spojrzeć jak to wygląda w praktyce (przy uwzględnieniu wersji mobile!)

Edytowane przez Isharoth
  • Upvote 1
Opublikowano
10 minut temu, Isharoth napisał(a):

@tomcug Generalnie mógłbym porobić takie proste poprawki odnośnie motywów na forum, chociaż wątpię że będziecie chcieli mnie dopuścić do centrum dowodzenia :E

Oczywiście bez urazy, ale zapomnij, nie ma takiej opcji ;)

• Haha 1
Opublikowano

@tomcug dałoby radę może zmienić ikonkę tematu gdzie się udzielaliśmy z niebieskiej gwiazdki na jakąś inną gwiazdkę? Np złotą albo coś. Jak jest długa lista wątków w jakimś dziale to znaleźć jedną gwiazdkę niebieską wśród wielu niebieskich kropek jest mało wygodne.

• Upvote 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam mały problem z dodawaniem szybkiej odpowiedzi - klikając "dodaj odpowiedź" nic się nie dzieje. Więc klikam kilkukrotnie, dalej nic. Odświeżam wątek  i okazuje się że na ostatniej stronie jest mój post, wygląda tak:

Czyli każde kolejne kliknięcie dodawało post (a forum łączyło go w jeden), po prostu nie działa przekierowanie. Zdarzyło się to kilkukrotnie.