Cinebench 2026 - wyniki forumowe
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Choryski · Opublikowano
Czyli taka 5080 do 6500 zł to będzie dobry wybór? Polecacie jakiegoś konkretnego producenta? Czy ten krux 850w uciągnie cały zestaw? -
Przez Wu70 · Opublikowano
W porównaniu ze steam linkiem robi to fatalnie To jest generacyjny przeskok dla streamingu a na Q Pro to tylko przedsmak bo ma bardzo wolny SoC i sam eye tracking też jest dosyć wolny a i tak ludzie widzą skok, w porównaniu do quest linka będzie jeszcze większy. Nie wiem w ogóle o co chodzi ani czemu miałbym w ogóle o tym myśleć to tylko jakiś youtuber co gra w każdy syf z tego co widzę -
Przez VRman · Opublikowano
Oczywiście, że się od razu domyśliłem, ale czemu się przy okazji trochę nie pośmiać -
Przez LeBomB · Opublikowano
@masterpiece ale ja Ci to piszę całkiem serio i to jak najbardziej mogła być przyczyna. Jeżeli sam nie elektryzowałeś się siedząc przy kompie i powodując dodatkowe wyładowanie elektryczności statycznej, np. dotykając nogą obudowy, to komputer stojąc na dywanie czy w pobliżu dywanu z czasem sam ściągał ładunek z dywanu lub poprzez podłogę, co mogło powodować restarty. Ja mam u siebie dość dużą poliwęglanową podkładkę pod fotel, która wchodzi lekko pod biurko i pod obudowę komputera. Przez większość roku z reguły nie ma żadnego problemu. Problem powstaje gdy wilgotność powietrza w domu robi się niska np. przez wysoką temperaturę spowodowaną latem i przy suchym powietrzu lub zimą przy mrozach, gdy jest włączone ogrzewanie i powietrze też się wysusza. Wtedy oprócz samego faktu tworzywa na podłodze i innych elementów, na których elektryczność statyczna może się gromadzić, to powstają dodatkowe warunki sprzyjające powstawaniu elektryczności statycznej. To sprawia że jest ona znacznie silniejsza i częstsza. Mając uziemienie i tak teraz zimą siadając do kompa np. wygasza mi się na chwilę monitor, albo gaśnie podświetlenie w klawiaturze. Jedyny sposób by to wyeliminować, to rozładować elektryczność statyczną przed dotknięciem czegokolwiek co jest podłączone do PC (nawet myszki). Można to np. zrobić dotykając futryny w drzwiach jak masz metalową, czy grzejnika, albo bolca uziemienia w listwie zasilającej. Mógłbym uziemić np. całą matę którą mam na podłodze podkładając pod nią matę uziemiającą, albo spróbować podłączyć ją pod uziemienie. Z dywanem większy problem, bo całego nie uziemisz, dlatego zadziałało przeniesienie komputera z dala od źródeł elektryczności statycznej. -
Przez paulina1992 · Opublikowano
Marudzisz , osd używam głównie do monitorowania temperatur, co jest oczywiste w takich sprzętach, każdy używa co mu pasuje :).
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi