Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ten Jazz to ma progi jeszcze? :E 

Generalnie do miasta to hybryda z eCVT jest idealna, płynna jazda, mało pali. Gorzej w trasy na eski i autostrady ale da się żyć. 

Znowu eTSI z DSG (bo zakładam że porównujemy automaty) nie cierpi miasta i korków, szybko sprzęgła zużyjesz chyba że na modyfikację oddasz. Silnik jak na dzisiejsze standardy OK ale porównania do wolnossaka z Toyoty nie ma. 

I tyle, sam musisz zdecydować. Ja sporo S5 jeżdżę i jakbym miał przez 100km słuchać Toyoty to bym osiwiał, ale gdybym kręcił się po mieście i czasem krajowe drogi to raczej bym Toyotę brał. 

Opublikowano

Na długie trasy W211 w kombi w zupełności się sprawdza, zwłaszcza, że mam go tyle lat i wiem co w nim kiedy jest zrobione. Ten samochód abstrahując od SCT ma jeszcze wiele lat przed sobą.

W naprawdę długie trasy po kilkaset km to lecimy z dzieciakami 2-3x w roku. Reszta to tak do 150km max. 

Jazz z 2013 aż takie problemy z ruda ma?

No własnie i nagle padło tutaj po moim poście o Jazzie wspomnienie o Aurisie...i tak szukając i szukając doszedłem aż do Octavii z DSG i matrixami za ciut więcej :E 

Opublikowano

Ale to Ty chcesz serio jako drugie auto i zostawiasz W211? To nie wiem po co rozpatrywać Golfa czy Octavię albo Corollę :E One są jako 2in1. 

Do miasta bierz coś małego i tyle, szkoda że tak późno się budzisz bo ja bym nawet korzystał z tego NaszEauto póki można było. 

Opublikowano

wiesz galakty, jak NaszEauto się pojawiło matki umierającej na raka nie miałem i drugie auto mi koło dupy latało :) teraz jeżdżąc do niej codziennie albo co dwa dni muszę znaleźć sensowne rozwiązanie by nie blokować auta żonie. 

• Sad 2
Opublikowano

Współczuję, ale jak tak bardzo potrzebujesz to kup cokolwiek prostego w benzynie i tyle. Dziwi mnie że zacząłeś szukać eTSI albo Corolli bo to wygląda jakbyś chciał auto jeszcze zapakować w trasę, a nie jeździć nim do szpitala bo jest potrzebne na już. 

Na poważnie - bierz Aurisa 1 gen z końca produkcji, masz niezawodność, masz automat, chcesz dołożyć więcej to weź drugiej generacji. 

• Upvote 1
Opublikowano
6 godzin temu, larry.bigl napisał(a):

Nie no ja wiem. Tu masz racje. Ale własnie w moim wypadku wydają mi się to relatywnie niskie kwoty do dopłaty. 

Inną kwestią jest to, że ja kupuje auto raz na jakiś dłuższy czas (średnio 5 lat miałem każde).

Ja wiem że to jest błędne koło :D ja po prostu szukam auta które będzie robić co ma robić i zarazem nie poczuję że wywaliłe kase :E 

Dzis otwierając ogłoszenie starszego Jazza 2013r za 22k który mi wpadł w oko rozum mi powiedział (a weź se wsadz te wszystkie droższe auta i kup tego Jazza, przecież on spełnia dokładnie wymagania :E ). 

A te dopłaty też coś dają (nowszy rocznik, automat, lepsze światła np Octavia z Matrixami). 

Zaraz po zakupie entuzjazm opada i stan endorfin spada do poziomu sprzed zakupu i nowe auto staje się starym autem tylko inaczej wyglądającym.

• Confused 1
Opublikowano

A z ciekawości dla osób mających styczność z Auris 2, jak wypadają światła w nich? Bo chyba są halogeny, soczewki na żarówkę zwykła i soczewki na LED. Te LED świeca w miarę ok? Spotkałem się z opiniami, że Auris słabo świeci w nocy.

Opublikowano
6 godzin temu, larry.bigl napisał(a):

A z ciekawości dla osób mających styczność z Auris 2, jak wypadają światła w nich? Bo chyba są halogeny, soczewki na żarówkę zwykła i soczewki na LED. Te LED świeca w miarę ok? Spotkałem się z opiniami, że Auris słabo świeci w nocy.

Niestety ale mogę to potwierdzić. 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, KiloKush napisał(a):

Niestety ale mogę to potwierdzić. 

Jest aż taka kupa? Gdzieś widziałem zdjęcie nieoświetlonej drogi z włączonymi full led I wyglądało chyba całkiem ok. Może one jako jedyne są sensowne a wszystko poniżej (soczewka na żarówce zwykłej albo tradycyjny odbłyśnik) to klops?

Edytowane przez larry.bigl